mac book pro
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

mac book pro

06.12.2007 | 18:19
pomoć !!

novčići stižu i more me sletke brige...
gdje kupiti? evo konkretno pitanje i molim za pomoć...!!
definitivno mi se isplati kupiti komp vani ali postoji problem s tipkovnicom i njem leopardom...
kako funkcionira tipkovnica bez hr znakova....
znam da se oni mogu izvući, no jeli to na dugoročne staze funkcionalno....bavim se grafikom..!!?!!
06.12.2007 | 22:42
Ako kupujes u Njemackoj mozes zatraziti i englesku tipkovnicu ako ti je tako lakse. Tipkovnica bez hrvatskih znakova funkcionira kao i ona sa hrvatskim znakovima osim sto isti nisu nacrtani na tipkama.
Ne postoji poseban OS X za odredjeni jezik, svi u sebi imaju sve jezike koji se prebacuju sa par klikova misem.
07.12.2007 | 02:33
I to bi ti ja preporučio englesku pred njemačkom ali ne zbog naših slova već zbog y i z koji su na njemačkoj zamijenjeni a na engleskoj nisu.
07.12.2007 | 06:24
I jos jednom: Slovenija= Europa=niza cijena+ nasa tipkovnica-DDV
07.12.2007 | 08:53
+PDV
07.12.2007 | 09:10
rkrosl je napisao:
I jos jednom: Slovenija= Europa=niza cijena+ nasa tipkovnica-DDV

al slovenci su cinkeri pa moraš platiti PDV
07.12.2007 | 09:39
Pa kupi ga u Sloveniji pa idi u Trst na kavu:)
07.12.2007 | 19:49
nije loša baza bar neću napravit puno kilometara

misliš da bi prošlo? a jel mogu onda se vratit iz italije po DDV ili mi ga odbiju u dućanu?

EDIT: a koliko je uopće DDV u Sloveniji?
08.12.2007 | 03:12
naznam ako sam dobro shvatio....u sloveniji se dobije tipkovnica sa hr znakovima ( eng leopard)....jel se dobije i kakav merver kao i u austriji??
za prolaz na hr granici budem se pobrinuo ...
dal onda ispada ista cijena kao da kupujem u austriji, nisam provjeravao u njihovim dučanima...???

help, and tnx
08.12.2007 | 23:54
ddv je koliko se sjecam nesto manji od pdva, mislim 18 ili 20 posto...

btw postoji i mali prijelaz na granici
09.12.2007 | 03:08
reci koji reci koji reci koji
09.12.2007 | 09:31
chega?
09.12.2007 | 21:21
pa prijelaz
10.12.2007 | 10:05
e
taj
dakle kad ides iz ljubljane skrenes tamo kod pumpe (zadnje prije granice) desno i onda otrilike ides za nosom.... nije tesko (to skretanje ti je nekih 10 minuta prije granice).
ne samo da izbjegnes veliki prijelaz nego i ne platis 5 kuna hrvatskim autocestama
10.12.2007 | 19:15
i misliš da na tom prijelazu gadovi (ovaj slovenci) neće javit našima da sam kupio to i to u iznosu tom i tom?

ako je to tako, onda super
12.12.2007 | 05:04
e to ti nemrem garantirati. znas, svacije veze na carini su ogranicene...
12.12.2007 | 06:20
ma smradovi sve javljaju...stari i ja smo kupovali neke gume u dobovoj i pri potvrdi računa slovenci su javili našima da taj i taj auto ima nove gume:lol: a kolko je račun mogao bit 2000kn max..btw to je bilo na bregani na tom malom prijelazu!al ovo za autoput stojiB)
12.12.2007 | 08:11
Boom22 je napisao:
ma smradovi sve javljaju...

Mislis smrad?Koliko ja znam oni imaju jednog carinika za cijelu drzavu
13.12.2007 | 04:23
ne bi vjerovao. sad znaju imat i austrijske policajce. valjda da ih kontroliraju...
19.12.2007 | 10:28
Nisu ti to austrijanci već njihova republička carina koja ih guzi a i nas.
Taj ne mrda, samo govori ili kaže prstom u desnu stranu na parking i rastavlja ti vozilo. Mene par put kontrolirali.
LP
19.12.2007 | 10:33
Nisu ti to austrijanci već njihova republička carina koja ih guzi a i nas.
Taj ne mrda, samo govori ili kaže prstom u desnu stranu na parking i rastavlja ti vozilo. Mene par put kontrolirali.
LP
19.12.2007 | 21:42
ajde ajde znam shta pricham. pisalo POLIZEI i uniforma drugacija. nisu oni zeleni tutleki.

LP
20.12.2007 | 09:37
Kay je napisao:
ajde ajde znam shta pricham. pisalo POLIZEI i uniforma drugacija. nisu oni zeleni tutleki.

LP

ak im tak piše onda je tak. nemoj se ljutit odma. ovi tu kraj nas su uglavnom iz njihove državne, republičke il kak već i odnose se prema tebi ko da si glavni švercer.
20.12.2007 | 15:29
ne ljutim se al sam bio valjda triput tjedno na granici, pa sam poceo shvacat kako stvari rade. trebas se samo postavit ko da su ti najdosadnija stvar na svijetu i prolazis...
23.12.2007 | 02:49
Ja sam svog uzeo u Filexu, čekao ga otprilike 2 tjedna, došao je sa Tigerom ali su mi stavili Leoparda, sve apdejtove i Neo Office. Mislim da su u Hrvatskoj najjeftiniji..sad...bilo bi odlično da ti ga netko uzme na firmu, to ti je 3000 kn pdv-a manje.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 35 minuta
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.
  • Riba: Obrati paznju na nepoznate osobe poput mog oca koji ne uzima lijekove kako je propisano, odbija ici na kontrole, jedva je izvukao zivu glavu nakon srcanog udara pred par godina i jos hoda naokoo unatoc tome sto se cak i cijepio. Znanost bi se trebala na takve slucajeve usredotociti. :)
  • dpasaric: Samo primjećujem uzorak. Do sada je 100% kod domaćih i stranih poznatih osoba koje su iznenada umrle. Ponavljam, možda je zaista slučajnost, ali sada već postaje statistički zanimljivo.
  • Riba: Covjek je vjerojatno pocinio suicid ili izravno ili neizravno alkoholom, nije tu potrebna velika znanost.
  • dpasaric: Sjajan umjetnik je to bio. Velika šteta.:( I gle, opet moramo primjetiti slučajnost koja povezuje sve "prerano" umrle. :( Nadam se da će znanost potražiti uzroke takvoj statistici.
  • smayoo: RIP, Matija :(. Stvarno prerano.
  • dpasaric: Večeras u 19 sati po našem vremenu Appleov #WWDC25 keynote!
  • Maxxy: RIP Matija Dedić :(
  • smayoo: RIP :(
  • dpasaric: Umro Bill Atkinson! :(
  • drpongrac23: @Zdravac - Nemoj ići lijevo ako semafor je desno :) :)
  • Zdravac: hahahah
  • Zdravac: A da se, umjesto palac dolje/gore, uvede palac lijevo/desno?!
  • tino1: Gjuro, bola, Mazlum i to s veliko "M".
  • Gjuroo: Možda "mamlaz"?
  • tino1: Mazlum- na Herceg- Bolansanski- Budala.
  • Yonkis: Mazlum - Mazlum (maẓlūm) is an Arabic term for "oppressed, ill-treated, injured, sinned-against" (the antonym being ẓālim "oppressor"; root ẓlm "to oppress";).
  • tino1: Riba! Vraćaj karmu! Ej ne ćeš se imat kamo vratit.
  • tino1: Ej ukinuo Mazlum Karmu!! Šta vam je odmah vraćaj karmu Riba!!
  • smayoo: :(
  • drpongrac23: Napustio nas je Ivan Piko Stančić. RIP
  • Borisone: Logika kaže da bi verzija trebala biti od godine u kojoj se izdaje. Ima smisla godina plus jedan jer u posljednjih nekoliko godina obećanja dolaze s bar nekoliko mjeseci odmaka (ili nikad).
  • Yonkis: iOS 26 u 2025? [link]
  • cariblanco: Riječani, hoće li Važ biti vaš ?
  • smayoo: @Yonkis, piši u forum, ovo će ti tu iscuriti
  • Yonkis: Članak je odličan.. dijelim ga okolo ostalim Appleovcima koji nikako da ovdje puste korjenje. :)
  • hal9000: @dpasaric: ako nekome i nije korisno, barem je zabavno i poučno.
  • Yonkis: Ne znam dal da otvaram temu, treba mi prijedlog neke app za skeniranje prostorije (sa namještajem) kako bih mogao lakše namjestiti prostoriju sa postojećim stanjem, neka LiDAR app?
  • dpasaric: Članak je "up", imate što za čitati, nadam se da će nekome biti korisno! :)
  • cariblanco: ok,ty za info
  • dpasaric: Ograničen je taj modul za ankete, imao sam isti problem, ali on nakon par dana zaboravi IP, pa se mogao dati drugi glas za one koji su imali više Macova.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.07 Seconds

Provided by iJoomla SEO