Prodaja PC i kupnja MAC-a
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Prodaja PC i kupnja MAC-a

12.08.2007 | 23:54
Evo ovako, imam jako puno pitanja,
1. Prodajem PC ili mijenjam za iMAC (mozda, jos u dilemi) pa neznam kakav mac mogu dobiti za ovu konfiguraciju ili koliko love mogu dobiti za ovu konfu pa ako netko moze pomoci..., znaci imam slijedece komponente:
Monitor: Dell 2407WFP 24\" 1920*1200
CPU: Intel Core2 duo E6550 2.33GHZ 4mb cache
VGA: Leadtek 7600GT radi odlicno, stavljen bios od 7600GT TDH Extreme
RAM: 1GB Kingmax DDR2 800MHz
MB: Gigabyte GA-965P-DS3
HDD: 2*SEAGATE barracuda S-ATA2 250Gb 16MBcache
DVD: LG DVD-RW S-ATA
CASE: Thermaltake ARMOR Black
TIPKOVNICA: Logitech G15
MIŠ: Logitech MX1000

Mislim da za ove komponente mogu dobiti solidan iMac??

2. Kako radi Windows XP preko Bootcampa?? Dali radi kao i na PC?? Dal se mogu pokrenuti igre i programi u bootcampu? Dal se mogu nativno koristiti portovi kao COM i LPT za flashiranje chipova i sl.?

3. Jeli prelazak jako kompliciran??
13.08.2007 | 05:33
Odgovor na drugo pitanje: WinXP ili Vista rade isto kao i na bilo kojem PC stroju. BootCamp omogućuje instalaciju Win sustava na Apple strojeve koji imaju Intel procesor. Dakle nije riječ o emulaciji, stoga će svi programi koji rade na Windowsima raditi normalno. Još nešto, kad jednom iskusiš rad u OSX-u, Windowse ćeš polako početi izbjegavati.
Odgovor na treće pitanje: Nimalo
  • Dijete
  • Posjetitelj
13.08.2007 | 07:41
odgovor na 2. pitanje je nepotpuno..

LPT i Com ti neće raditi (nema ih).. mozda preko usb2com ili usb2lpt konvertera..
13.08.2007 | 08:06
Ako ti je igranje DOISTA VAŽNO onda ne prelazi na iMac, pa ni najboviji. Nikako da dobije pristojnu karticu.
Sve ostalo je isto. MacOS rulez.
14.08.2007 | 00:10
Ma igranje mi nije uopce toliko bitno, glavno da mogu pokrenuti igre tipa warcraft 3, wow i sl. Mislim da cu preci, ovo sada odgovaram sa maca snimljenom na mojoj konfi i jako mi se svidja. Pa ako se tko zeli mijenjati ili kupiti od mene komp neka se javi. dajem svoj komp za iMac 20 incha!!
14.08.2007 | 01:04
Sve od Blizzarda odlično radi i na grafičklim karticama u novijim iMac serijama.
14.08.2007 | 01:53
MAK je napisao:
Ako ti je igranje DOISTA VAŽNO onda ne prelazi na iMac, pa ni najboviji. Nikako da dobije pristojnu karticu.

Meni na iMac intel core duo,Call of duty 2 radi jako brzo jel je aplikacija universal binary. Cak mi je i Half Life 2 radio brzo pod Boot Campom,tako da ni tu nemas brige.
  • User
  • Posjetitelj
14.08.2007 | 05:24
Half Life 2 je umobolno optimizirana igra i za to Valveu svaka cast...

Meni je jos na starom athloncu Xp 2500+, gigi rama i GF6600 GT radila na ful detaljima i nije isla ispod 55-60 FPS! Cak i sa max AA i AF!

Sad nemam vise tu mashinu jer sam je prodao kad sam vidio koliko je iMac tuce u performansama bilo mi je presmijesno, al na iMacu nemam Win tako da ne mogu probat HL2, a nemam ni potrebu
14.08.2007 | 07:23
OK, thx na odgovorima. A sada blic pitanje

Bil tko kupio navedeni komp bez monitora??
14.08.2007 | 07:40
E to definitivno pitaš na krivom mjestu! Ljudi koji završe ovdje se jako rijetko moraju vratiti na PC.
15.08.2007 | 03:18
Stavi oglas na bilo koji kompjuterski forum ili newse i prodat ces to za cas pod uvjetom da ti je cijena pristojna jer je konfa solidna.
BTW Ja sam zamalo kupio istu konfiguraciju ali bez monitora i na srecu se u zadnji cas predomislio i kupio iMaca. To je bilo prije 7 mjeseci i nije mi zao ni kune
15.08.2007 | 04:07
ok, ali nemam pojma koliko da trazim za monitor, pa ako netko moze predloziti pristojnu cijenu?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 11 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa