Kupovina u inozemstvu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kupovina u inozemstvu

06.04.2007 | 07:26
Evo imam jedan mali problemcic..zelio bih se switchati,pa me zanima par stvari..pa bih molio za pomoc..
Konkretno imam priliku narucit probook iz amerike,pa me zanima hoce li biti ikakvih problrma pri radu na nasoj el. mrezi..
i \"problem\" tipkovnice.da li se to da srediti za nase dijakriticke znakove....
unaprijed zahvalan...
  • User
  • Posjetitelj
06.04.2007 | 16:28
Tipkovnicu sumnjam. Mozes naravno u Mac OS-u stavit nas raspored tipkovnice i znakove ali samu tipkovnicu mislim da ne mozes mijenjat.

Sto se tice struje, samo mu pristekaj onaj konverter za nase uticnice i nece bit problema
06.04.2007 | 20:39
znaci imam zeleno svijetlo da iz Velike jabuke nabavim jabuku..hvala..
07.04.2007 | 21:39
Da li si razmisljao u garanciji? Ne daj boze da se nesto dogodi, tipa, baterija nabrekne ili nesto slicno? Da li si spreman slati ga nazad preko bare? Mene ne veseli taj dio.
  • Dijete
  • Posjetitelj
07.04.2007 | 23:16
ne plašit čoeka.. MBP ima worldwide garancije.. zar ne?
08.04.2007 | 00:37
Tako je
08.04.2007 | 05:12
Dijete: ne plašit čoeka.. MBP ima worldwide garancije.. zar ne?
Uzzy: Tako je brale!!

Na papiru se veli da je tako...

Ali, u PCom-u nemaju nikakvu računicu servisirati laptop kupljen izvan Hr (nisu na njemu zaradili ni lipe) i stoga im se to baš i ne radi.
Daklem, u praksi očekivati zajebanciju i dugoročne pregovore...
08.04.2007 | 05:18
hvala na brizi...al ako je tamo book pro 15'', 2000 dolara(cca.11000kn),a kod nas oko 16000kn...taman i da sam placam kvar koji nema sanse da prijedje tu razliku,opet mi se isplati...
a i covjece govorimo o mac-u..tako da mi je to najmanja briga...
08.04.2007 | 05:24
jel tu worldwide garanciju imaju samo apple laptopi ili ju imaju i apple desktopi?
08.04.2007 | 05:26
Istina, sadašnji modeli nisu toliko problematični kao prva generacija (s raznim dječjim bolestima).
Ali uskoro(ljeto-jesen) se očekuju novi modeli MBP-a...pa vidi šta ti je za činiti.
A koštat će isto 2000 $
08.04.2007 | 05:32
koliko san skuzia,vise manje svi apple proizvodi imaju wwide garanciju..
08.04.2007 | 05:34
onda predlazes da sacekam par mjeseci...pa da padne cijena ovih sadasnjih pro-a..
08.04.2007 | 05:37
john_st: jel tu worldwide garanciju imaju samo apple laptopi ili ju imaju i apple desktopi?

Bit će da ih načelno imaju laptopi i iPodi...
08.04.2007 | 20:56
Ne zelim (ili nezelim) plasiti covjeka, ali bojim se da smo mi u HR malo van ovoga worldwide. Sva Apple oprema ima worldwide garanciju (ja sam kupovao u UK neke dodatke, i dobio sam potvrdu da je tako), ALI, da li se isplati prolaziti kroz proceduru zamjene neke komponente ili uredaja?

Meni je baterija na MBP 17\" otisla u onu stvar, a procedura za novu je bila sljedeca (buduci zivim u Kastelima): odnio u Lame (u Splitu, gdje sam kupio mac), oni poslali u ZG, a ovi pak u Budimpestu, jer je tamo kupljen laptop (tako stoji na racunu). Tri tjedna je trebalo da posalju zamjensku bateriju. Mislim, ok, moze se raditi na laptopu i bez baterije, ali, onda se gubi smisao \"prijenosnog racunala\".

Zanimljivo je i sto se jedino u HR ne moze nabaviti AppleCare (produzenje garancije), bar ja takvu informaciju imam.

Trece, ako malo prosurfate po apple store-ovima raznih zemalja, shvatit cete da postoje Apple Store i kvaziApple store, kao sto je i ovaj nas (samo pogledas razlike u cijenama i shvatis da nas deru!!).
09.04.2007 | 00:44
Nkead davno, u doba prvih PPC modela, svi uređaji su imali worldwide garanciju. Kasnije je to promijenjeno i sada je imaju samo laptopi i iPodi. Sto se Hrvatske tiče, ja se ne bih zabrinjavao, ako zatreba servis odneseš stroj u neku od susjednih zemalja. Ja sam svojedobno odnio Maca na servis u Trst, jer mi je bio bliže od Zagreba a bili su ekspeditivniji pritom i nikakvih problema. Ostalo što si rekao stoji...
10.04.2007 | 14:56
ja upravo postao sretni vlasnik macbook-a pro.
malo mi je neobicno i tjeram windows parallel da radi ali imam problema sa cd-om.
ali uglavnom prezadovoljan s jabukom.
pravi zlatni delishes
12.04.2007 | 19:48
Samo da kazem za tipkovnicu, dodes u jabuka store u velikoj jabuci i kazes \"slusaj lolo, ja sam Hrvat, meni ti triba č i ć radi čvaraka, čevapa i pič..., ups\" i ljudi ti namontiraju hrv pipkovnicu, samo ga moras malo vise sacekat.
08.06.2007 | 03:41
ako se smijem ubacit...nema carine na osobnu informaticku opremu?
ako ne, onda mogu kupit MBP u americi i mahat sa njime jos u kutiji ispred nosa ovim nasim carinicima i nista mi ne mogu?
08.06.2007 | 08:30
Carina je oko 5%, PDV je 22%, njega plaćaš pa maši.
08.06.2007 | 11:34
fak...
a da ovako...kupim ga tamo i odma neku dobru torbu za laptop, pa to nosim i pravim se lud, a racun stavim u djon cipele?
a posto mi je ona kutija u kojoj dolazi draga, nju stavim u kofer i lijepo nikom nista...
ili sve skupa u kutiji stavim u kofer i nikom nista...osim ako kofer padne negdje na putu u avion kad se rastanem od njega...pa onda lijepo nazad u ameriku...ili kod nas u servis pljuvat pare...
ovo su mogucnosti koje ja vidim...koja bi od njih bila najizglednija??
molim ozbiljan odgovor zbilja, jer ako Bog da i upisem faks koji zelim, moci cu financirat jedan laptop MBP
08.06.2007 | 18:55
Stavis ga u ruksak i nosis, ako ti je bas kutija toliko draga nosi je ali bi te taj komad kartona mogao skupo kostati...
08.06.2007 | 20:42
Laptop staviš u torbu, a kutiju pošalješ u Hrvatsku poštom. Staviš unutra neke dvije tri majice, tek toliko. Ispada da je kutija samo paket za majice...
09.06.2007 | 01:31
hvala na kreativnom prijedlogu
eto bas sam danas bio u maksimirskoj u jabuka-shopu i malo sam prckao po MBP 17\"...to je to...sveti gral...tih 10 minuta mi je stvarno vrijedilo
jos samo malo novaca i nadam se da cu pocetkom jeseni biti \"cistokrvni\" clan Jabucnjaka
09.06.2007 | 21:52
mislim se da li da i ja primijenim taj recept sa laptopom u ruksaku ali iz njemačke. prvotno je ideja bila da mi rođak donese (jer je njemac) pa se rođak nešto naljutio pa ništa. drugotno je bila ideja odletit tamo a vratit se vlakom jer sumnjam da će mi u vlaku pravit neke probleme ko na aeropuerto, ali ako se riješim kutije i stavim makinu u laptop borsu mislite da bu prošlo?
09.06.2007 | 22:33
a kolika je cijena u njemackoj? znam da je definitivno visa nego u sad-u
09.06.2007 | 23:42
Cijena u SAD-u je najmanja, nakon zemlje u kojoj se proizvodi. Najbolje da pogledas na stranicama apple storea, samo odaberi drugu zemlju.

Ako te zanima otprilike odnos cijena MBP 17\" (za mjesec veljacu), evo sam bio sastavio jednu \"kartu\". Na njoj su cijene izrazene u dolarima i nije uracunat PDV pojedinih zemalja.

Hope it helps!

[img size=499][/img]
Prilozi:
09.06.2007 | 23:53
Evo slike, valjda...
Prilozi:
10.06.2007 | 03:39
hvala za ovo kartu
stvarno je korisna!
13.06.2007 | 00:10
ja kada sam dolazio sa mbproom iz mexica, racun sam skenirao i bacio tj sam se izbjelio. u kutiju sam stavio prljave gace i carape a lap sebi na rame, nikakvih problema, iako sam hr granicu presao autom.

da je carinik i otvorio kutiju od laptopa, onesvijestio bi se na par sati, dotle bi ja vec bio doma
14.06.2007 | 06:05
zakon...samo se nadam da nitko od carinika ne koristi mac i ne cita ovo
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 55 minuta
  • dpasaric: Možda je to bio Belonguzije - androdi kojeg je predstavio LET 3 u Pikiju jednom davno... istina, imao je dosta ograničen rječnik... :)
  • accom: Evo, čitam o zidiću i gledam Baltazara... jel to bila prva AI mašina na svijetu?
  • dpasaric: To se i meni dogodilo par puta, uvijek prije objave napravim barem copy u buffer, a često ako je nešto kompleksnije, samo paste u TextEdit, just in case.
  • Yonkis: I pretraga je beskorisna, zato sam pisao novu temu jer mi je trebalo manje vremena da ju natipkam i dodam screenshotove nego da češljam rezultate pretrage.
  • Yonkis: Jedem ti jabucnjak, napišem novu temu i nisam odabrao Forum i sve mi izbriše kad sam kliknuo PROVJERI. Odsutajem, 20 min tipkanja otišlo u vjetar. Nikakav alert ili nešto da iskoči da me upozori.
  • ZeljkoB: Zaba na dev beti radi bez greske
  • dpasaric: Vidio sam neke na Twitteru da su stavili dev betu, ali nisu ovdje.
  • mbp2009: ne vidim neke konkretne info na netu za to
  • mbp2009: Ne znam odakle ove diskusije poticu, ali da vidim, ima li koga na dev beti ios? Pogotovo ovaj dio me zanima za PBZ i poslovnu PBZ, ako radi
  • dpasaric: Čekam da mi dođe jedan zanimljiv komad hardvera, pa ću finalizirati velik pregled monitora koji će mnogima biti koristan!
  • dpasaric: "Your request has been processed"
  • Ender: takodje i ja molim admina da obrise i moj korisnicki nalog. ostavljam mogucnost da se kasnije opet prijavim kad i ako se neke stvari promene. pozzz i svako dobro.
  • dpasaric: @Air U redu, razumio sam. Hvala ti na svemu onom pozitivnom, ono drugo će srediti vrijeme.
  • jura22: Vrijeđaj partizane i Tita pa da vidiš.
  • Air: Ako si razumio onda napravi to, a ne da moram pisali litanije za jednostavan zahtjev.
  • dpasaric: Air, naravno da je dovoljno, ako to želiš mogu i ja odmah, ali hej, jutro je pametnije od večeri, prespavaj, pa javi, najmanji je problem kliknuti na delete.
  • Air: Zanimljiv vam je latinski. Uživajte. Između vaših upisa napišite što je potrebno da zatvorim račun na Jabučnjaku ako nije očigledno dovoljno razumljivo ovo što sam napisao na vikalici.
  • smayoo: Canis mater studiorum. Stara studentska. :D
  • dpasaric: @Gjuroo: Per aspera ad astra!
  • Gjuroo: @Air: Illegitimi non carborundum.
  • dpasaric: Chill out i vidjet ćeš kako će ovo sada biti ugodnije, korisnije i pozitivnije mjesto za sve korisnike.
  • dpasaric: Joj ne drami.
  • Air: Molim odgovornu osobu da obriše Air račun.
  • Air: U ovim novim okolnostima transparentnog licemjerstva pojedinca podvlačim crtu. Ja nemam želudac za trpiti to da mi jedan licemjer briše čiste postove samo zato što on ima problem u svojoj glavi. Kako je tino1 rekao bilo mi je zadovoljstvo dolaziti na Jabučnjak radi ljudi. Ovim putem pozdravljam sve dobre ljude Jabučnjaka i HVALA vam! Nakon ovog upisa brišem svoj račun.
  • dpasaric: Sve što je sada obrisano u "kafanskim laprdanjima" je bilo u dogovoru s Djurom, počistili samo za sobom i tko hoće može tamo dalje s "lakim temama".
  • drlovric: @Rusty: Slazem se 100%. Svako bira za sebe. Jedna tema u sekciji Razno, nije smetala nikome ko je dosao da konzumira nesto drugo. Ako sam dosao u ducan da kupim povrce, zasto bi mi smetalo sto prodaju i hranu za bebe? :)
  • rusty: Evo kao dugogodišnji član foruma, moram priznati da niti jednom nisam otvorio političke teme niti sudjelovao u njima na forumu. Dolazim vidjeti non političke, non automobili teme. I jedna i druga su mi kao nogomet, besmislene i ne interesantne. Da li će mi faliti, ne. Da li ću manje dolaziti na forum, ne.
  • dpasaric: To je tvoje viđenje.
  • dpasaric: Obećajem da ćemo je izreklamirati na forumu, pa tko voli…
  • Air: Znam tvoje ovlasti. Nije u tome problem. Problem je što se Jabučnjak predstavlja kao pozitivan, a ovo što ti radiš je negativno!
  • dpasaric: Evo, pokreni i ti moderiraj Signal grupu za vaše političke rasprave.
  • dpasaric: I probaj biti koristan. Pokreni nešto pametno i svima korisno.
  • dpasaric: Pročitaj kućni red još jednom.
  • Air: @dpasaric Otvorio si javni komunikacijski kanal. Tko si ti da brišeš postove iste tematike o kojoj sam pišeš, ako ti postovi nisu uvredljivi i ne krše nikakav zakon?
  • dpasaric: Poanta je da je besmisleno dalje širiti raspravu.
  • Air: Fakat imaš teških osobnih problema
  • Air: Protiv "cara" se ne smije ništa pisati?
  • Air: Smetati osobno?
  • Air: i zašto si obrisao ovaj moj tekst is te teme?
  • Air: u temi kafanska laprdanja
  • Air: @dpasaric Samostalno, ničim izazvan optužio si Djuru za nešto. Djuro ti je odgovorio. Budi čovjek, pa kada si "zagrizao" odgovori čovjeku na njegovu cijelu obranu. - stavku po stavku.
  • Air: Skrećeš TEMUsa svojih LOŠIH djela na svoja DOBRA djela (koja nitko ne spori).;)
  • dpasaric: Propast su lijenost i jalovo lamentiranje. Tko je vrijedan i radi neće propasti.
  • dpasaric: Jabučnjak je do svoje punoljetnosti davao odličnu pomoć svakome tko je došao i bez vaših političkih prepucavanja.
  • dpasaric: Vaša hipoteze su potpuno promašene! :) Ono kao "super je imati stalno aktivnu crnu kroniku jer će onda puno ljudi to čitati, pa će ti koji to čitaju pomagati drugima." Bez brige, tko treba pomoć dobit će je i bez crne kronike.
  • Air: Represija i samovolja su isključivo put u propast
  • drlovric: Represija i samovolja nikada nije rjesenje.
  • drlovric: Plenkovic je porucivao Hrvatima kome nije dobro neka ide u DE. Bis bald. A danas drzava daje pare povratnicima jer kapital su ljudi. Ako nas KGB sve rastjera odavdje, ovaj forum ce sam sebi biti svrha :)
  • Air: Mislim da je uvreda za članove jabučnjaka koji su aktivni u političkim temama na jabučnjaku uspoređivati ih sa ekipom koja “troši” takve teme na drugim portalima. Iako smo svakodnevno na forumu neke od tih politički tema nemaju upisa po nekoliko dana. To znači da ekipa nije “ovisna” o tome da non-stop nešto serucka nego se upisuje kad netko nešto ima.
  • Air: Na osnovu ovoga dolazimo da je vrijednost ovog foruma u ljudima koji su svakodnevno aktivni na forumu, a to je uz pomoći ovih političkih tema.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.50 Seconds

Provided by iJoomla SEO