PowerBook 12\"
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

PowerBook 12\"

• shad
  • Posjetitelj
17.01.2006 | 19:16
Evo, kako sam novi ovdje prvo pozdrav svima!

A sada moji problemi
Evo trenutno sam vlasnik (obicnog)PCa i razmisljam o prijelazu na apple...
mac mini je jedini kojega sam imao prilike isprobati i sve sta sam na njemu vidio mi se svidjelo(a kako nebi?!)... i sada

primarno na kompu radim s dreamweaverom, flashom, photoshopom i premierom. Na mom PCu to sve dobro radi(osim premiera koji je kod rendinga nesto sporiji) i sada bi trebao vas savjet oko nabave.

Koji bi neprijenosnik odgovarao opisu i koji prijenosnik posto bi mi on puno vise odgovarao, osobno sam se zagledao u naslovu navedeni model.

Sadasnja konfig je AMD64 3000+, 2GB KingmaxHardcore,2 X 80GBsATA, GeForce 3 Ti 64Mb... pa bi volio da novi bude brzi(u biti znam da hoce, ipak to nije PC)

nadam se da nisam prevelika gnjavaza...
17.01.2006 | 21:10
od desktop macova mislim da je sadasnji iMac G5 najbolji omjer cijene, performansi i kvalitete instaliranog hardwarea; od prijenosnika ne očekuj eksplozivne performanse, no u svakom slucaju mnogo se bolje drze od winPc notebooka; na sto se god odlucis neces pozalit..

(osobno nisam odusevljen novim intelMacovima, tj. uopce mi se cijela situacija ne svida; dajem cistu peticu iz psihologije appleovom marketing teamu)
17.01.2006 | 23:13
Slazem se da bi iMac (powermac ako imas dovoljno novaca...) bio optimalan izbor, ukoliko trazis prijenosnika PowerBook bi se trebao nositi sa zadatkom, i to ekran dijagonale 15 ili vise, zbog prostora i paletta u programima koje ne bi bas stale na ekranu od 12 incha (osim ako ga ne namjeravas spajati na drugi ekran, ali onda gubis ulogu prijenosnika i isplativije bi ti bilo uzeti iMaca...), a ukoliko ti je PB 15 previse novaca, iz osobnog iskustva ti mogu reci da se iBook 14 moze nositi sa DWom Flashom i PSom vrlo uspjesno, za premiere mislim da bi mu trebalo malo vise vremena ali ne drasticno vise od PowerBook brace...

Moja 2 sekela...

--x
18.01.2006 | 01:59
shad je napisao:
i premierom.

Premiere je na Macu mrtav. Morat češ ili koristiti zadnju verziju, mislim 6.5 koja je lošija od aktualne na windowsima ili preći na IMHO bolji program - Final Cut... Bilo Pro bilo Express...
  • shad
  • Posjetitelj
19.01.2006 | 18:02
Nemora biti premier nego bilo koji program u toj klasi za maca. Nego, znam da se komp i mac nemogu usporedjivati ali u koj bi klasi maca bio moj PC, ti me omjeri full zezaju. Znaci, sta bi se 1,4PowerPC proc sa 512mb nosio s videom bolje nego moj komp ili ili...?
19.01.2006 | 22:43
Sa dogradnjom na gigu ili vise rama nosio bi se sa videom nesto bolje od centrino prijenosnika. Ne mozes direktno usporedjivati performanse bilo kojeg prijenosnika sa stolnim kompom, jer je logicno da ce laptop biti u nekim slucajevima slabiji, a s obzirom da ti imas 64 bitni procesor na 3 gigaherca, tesko ces naci prijenosnik boljih performansi i u PC svijetu. G4 moze konkurirati ali ne u potpunosti, za hardcore bavljenje videom treba ti nista manje od najjaceg iMaca, ali za pravi dozivljaj bilo tko ce ti reci da ti ipak treba dvoprocesorki PowerMac.

--x
  • shad
  • Posjetitelj
20.01.2006 | 11:52
Ma vec neko vrijeme razmisljam i o nabavci nekog laptopa i o nabavci Mac-a, pa sam mislio oboje rijesiti skupa... Ali posto mi ipak treba masina s kojom cu video vrtiti brže nego s ovime do sada(i da se maknem s windowsa jer me ubijaju vjerojatnije je da cu onda uzeti iMaca, uzeo bi PowerMaca ali nemam dovoljno love za njega.. Ovaj model sa 17\" ekranom mi je OK, nego kako ja u njemu mogu kasnije grafiku eventualno promijeniti ukoliko ova u njemu postane preslaba? I sta se da neki polovni powerMac dobiti za tu cijenu? citao sam nesto o quicksilver i mirrorgate(ako se ne varam) i kazu da bi oni to mogli dobro obaviti.. sta bi bili vasi prijedloz? hvala..
22.01.2006 | 19:33
iMacu se grafika ne može upgrejdati, samo HDD, RAM i to je to mislim.

Rabljeni - Quicksilver i Windtunnel (Mirror door) su G4vorke, i njih ako ih nadješ možeš jeftino dobiti, poslužiti će - no ima već i prve generacije G5ica povremeno - pa se radije za tim otisni...

Ovaj novi intelov Mac Book se čini OK, mada je sklepan na brzinu...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 8 sati
  • smayoo: RIP :(
  • Yonkis: John C. Dvorak dies aged 80
  • 1v@n: Uzmem ih sa sobom onda idući put kad opet idem za HR
  • dpasaric: Pa nemojte baciti, mogu uvijek biti izloženi ako su ok očuvani.
  • 1v@n: Jel vam za muzej odgovaraju iCloud zaključani uređaji? Dobio sam iPhone 5 i iPad 2 koji su zaključani. Djeca praznila kuću od preminulih baka/djedova i nemaju nikakav pristup mailovima/passwordima. Probali smo kontaktirati Apple, ali nisu ni odgovorili. Ispravno i očuvano, ali cigla
  • dpasaric: Zadnji model koji imamo u muzeju je 5c! :)
  • drlovric: Zasto bi itko kupovao iPhone 3GS a da nije neki muzej? :/ Ja imam svoj iPhone 3G negdje u stvarima. Dao bih ga besplatno ako nekome vrijedi. Nisam uopce znao da to ljudi kupuju i traze.
  • smayoo: Odgovarajuća "tema" je oglasnik. Za cijenu potraži slične uređaje na e-bayu, poprati na kojem iznosu završavaju licitacije pa korigiraj cijenu s obzirom na trošak dostave iz te zemlje.
  • 1v@n: Stavim slike i više detalja ako mi netko kaže koja bi bila odgovarajuća tema za to
  • 1v@n: Psst… jel ima nekog ovdje da ga zanima iPod Photo 40GB (4. Gen) i iPhone 3GS 32GB? Prije nego puknem to na oglase, trebam nekakvu realnu procjenu jer nekakav par specijalaca traži skoro 1500€ za 3GS…
  • matijazx: Da li može u kojem postu na forumu, malo više o tome? :-)
  • drlovric: Radili smo danas mali test sa nekoliko igara. Macbook M5 Pro bolje vrti Windows igre od Steam Machine. Kakva luda vremena :)
  • matijazx: Za eartipse, u specijaliziranoj trgovini kod zagrebačkog Cvjetnog trga.
  • Yonkis: U RH nemam pojma ali ima Amazon
  • iAnte: Ekipa gdje u hr nabaviti eartipse za AirPods pro?
  • Yonkis: Kava, pivo, konjak, štok?
  • smayoo: Je. Jučer je došao
  • Yonkis: Znači Riba je u Rijeci?
  • dpasaric: Ajme da vidite što mi je Riba donio! Mislim da ću u nekom trenu napraviti šaljivi test/review! Hint: radi se o robi iz Brazila! :)
  • CoffeePod: Nadam se da će me služit sljedećih 10 godina ????
  • CoffeePod: Koja sreća da sam prošle godine za 2.900 uzeo MBP 16 48GB RAM 1TB
  • dpasaric: Nema, možda nešto sitno što je lokalno na lageru.
  • zvone: Mislim da u istylwu imaju jos stare cijene. Ili?
  • dpasaric: Klijent jučer poželio kupiti jedan solidan MacBook Pro 16", cijena nešto iznad 3.000 € PDV. Što mislite koliko je nakon poskupljenja radne memorije? 3.500 € PDV... veselo...
  • dpasaric: Hardver koji mi je trebao doći na review nažalost kasni! Nadam se da će uskoro! :)
  • Pongy75: @smayoo - Victoria!!!
  • smayoo: MX Master FTW! :)
  • zoranowsky: Od mene isto glas za MX master
  • Pongy75: Palac gore za Logitech MX Master! Od Magic mouse zabolinruka nakon duljeg rada.
  • Tito: MAgic mouse - najbolji mis ikada!!!
  • drlovric: @super. Zaobidji ga u sirokom luku. Bolje kupi za te pare Logitech MX Master :)
  • jura22: Rubno? Nije upotrebljiv osim kao ukras na stolu. Imao dva, jednog prodao a drugog poklonio kupcu mog MBP.
  • dpasaric: Magic Mouse - lijep, ali rubno upotrebljiv! :)
  • superstric: ako netko treba, apple magic mouse 63,01 euro na amazon prime day
  • dpasaric: :)
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • drlovric: Za nekih tjedan dana moj Macbook Pro M1 Pro 16" ide na prodaju. Ako nekoga zanima takvo racunalo (us layout, 16gb ram) neka se javi za dogovor.
  • dpasaric: Možda je to bio Belonguzije - androdi kojeg je predstavio LET 3 u Pikiju jednom davno... istina, imao je dosta ograničen rječnik... :)
  • accom: Evo, čitam o zidiću i gledam Baltazara... jel to bila prva AI mašina na svijetu?
  • dpasaric: To se i meni dogodilo par puta, uvijek prije objave napravim barem copy u buffer, a često ako je nešto kompleksnije, samo paste u TextEdit, just in case.
  • Yonkis: I pretraga je beskorisna, zato sam pisao novu temu jer mi je trebalo manje vremena da ju natipkam i dodam screenshotove nego da češljam rezultate pretrage.
  • Yonkis: Jedem ti jabucnjak, napišem novu temu i nisam odabrao Forum i sve mi izbriše kad sam kliknuo PROVJERI. Odsutajem, 20 min tipkanja otišlo u vjetar. Nikakav alert ili nešto da iskoči da me upozori.
  • ZeljkoB: Zaba na dev beti radi bez greske
  • dpasaric: Vidio sam neke na Twitteru da su stavili dev betu, ali nisu ovdje.
  • mbp2009: ne vidim neke konkretne info na netu za to
  • mbp2009: Ne znam odakle ove diskusije poticu, ali da vidim, ima li koga na dev beti ios? Pogotovo ovaj dio me zanima za PBZ i poslovnu PBZ, ako radi
  • dpasaric: Čekam da mi dođe jedan zanimljiv komad hardvera, pa ću finalizirati velik pregled monitora koji će mnogima biti koristan!
  • dpasaric: "Your request has been processed"
  • Ender: takodje i ja molim admina da obrise i moj korisnicki nalog. ostavljam mogucnost da se kasnije opet prijavim kad i ako se neke stvari promene. pozzz i svako dobro.
  • dpasaric: @Air U redu, razumio sam. Hvala ti na svemu onom pozitivnom, ono drugo će srediti vrijeme.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.70 Seconds

Provided by iJoomla SEO