iPod ili MD walkman
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPod ili MD walkman

• Mosca
  • Posjetitelj
13.07.2005 | 14:03
Onako jednostavno bih molio znalca da se osvrne na karakteristike MD uređaja koji se nude na www.sancta-domenica.hr/prmd.htm za slijedeće cijene:
MZ-NH600, 1.269,00
MZ-NH700, 1.670,00
MZ-RH710, 1.099,00
MZ-RH910, 1.380,00
MZ-NHF800, 1.989,00
MZ-DH10P, 2.766,00
MZ-NH1, 2.740,00

i objasni mi zašto bi iPod mini bio bolja kupovina negoli jedan od njih. Ono što sam uočio jest da MD ima manji HD (1 GB) od iPod-a mini (4 GB), ali je trajanje baterije iPod-a manje (8 sati) od najjeftinijeg MD-a (25 sati). Trebao bih praktičan odgovor. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru i pomoći.

Stjepan
13.07.2005 | 15:32
zaboravi MD!
Stvar prošlosti... imo sam 2 playera/walkmana/recordera i ne bi više nikad uzo ni jednog, čak da mi ga netko pokloni. Imo sam više problema sa servisima nego šta sam slušo muziku na njih (uređaj bio u servisu skoro 6 mjeseci, zamjenili, počo štekat s otvaranjem, slomila se kvačica koja drži vrata, zamjena maske 1500 KN !!!!). Sve je to OK, al moraš SNIMAT muziku na njega (drag&drop ne radi). Zadnje iskustvo koje sam imo sa Net MD-om je loše. Na PC-ju bi blokira zvučnike, optički ako ga spojiš ne radi kako spada, jer ti snima sve zvukove u pozadini, koji ti se događaju na kompu (sumnjam da ima soft za maca, koji bi radio s tim da možeš to uopće koristiti). Mislim, Md je bio OK '95 kad je izašo i ni onda nije bio bog zna što, ali su se ljudi palili na njega jer je bio mali i nemoguće je bilo uništiti medije, no i tad nije radio kako spada. A i sama činjenica (svaka čast Sony-ju), da im je trebalo 6 godina da prihvate MP3 govori sama za sebe. Imam iPod, 2 generaciju i nikad sretniji. MD mi je uništio koncept slušanja muzike na putu, dok je Ipod to sve obnovio i sretan sam s njim. Još jednom... zaboravi MD.. ne znam kolko on bio sjajan.
Eh, da... MD NEMA HDD! Ima medije koji se mjenjaju i izgledaju poput mini CD-a, a šta se tiče trajnosti baterije... Drugi topic, druga tema... drugi universe...
Savjet- uzmi iPod i uživaj u muzici!

EDIT:
novi iPod mimi ima 6 gb i trajanje baterije 18 sati, ako se ne varam...
  • User
  • Posjetitelj
13.07.2005 | 15:46
Heh, ovdje je odgovor malo tezi, sve ovisi sta ti treba... Svi ovi sonyjevi modeli hrane se izmjenjivim HI-MD diskovima. Naglasak na IZMJENJIVIM, ali koliko vidim maximalni kapacitet im je 1GB. Ako ti je 4 ili 6GB dovoljno(jer iPodov disk nije za izmjenu) a nije ti važno kraće trajanje baterije onda obavezno uzmi iPod zbog:
1. Clickwheela(najbolji nacin kretanja kroz izbornike koji sam ikad vidio na plejerima).
2. Organizatora
3. Igrica
4. Dizajna
5. Ekrana (osim u odnosu na MZ-DH10P).
5. Ipak je to od Applea

Ne bih znao na kojim plejerima je bolji zvuk pa se u to neću ni dirati. U sonyu prednost vidim jedino u izmjenjivim medijima i duzem vijeku baterije.

Ali... zadnja dva(najskuplja) plejera koja si naveo daleko premasuju cijenu iPod minija i cak za negdje pedesetak kuna manje mozes dobiti novi iPod 20GB sa ekranom u boji kojemu baterija traje petnaestak sati po appleu. Kada bih uzimao plejer za tu cifru, a to i planiram krajem mjeseca, taj novi iPod 20GB s color ekranom bio bi i bit ce moj jedini izbor!

Nadam se da sam pomogao
13.07.2005 | 16:12
mislim da je ipod bolji vise stane. a md ja nikad nisam imao problema imam ga u autu imam rekorder i player. a sto se tice baterija daj mi reci kada ces duze od 5 sati slusat nesto u komadu. mislim ja prakticiram md ali ne ove od 1g nego one starije nemam para da se swicham sobzirom da bi me to kostalo par tisuca eura
13.07.2005 | 20:35
joj, joj, ježim se ovakvih pitanja- iPod ili neki tamo player? ja imam iPod mini pa znam.
1. malen je i lijijep dizanj
2. 4gb ili 6gb
3. 18 sati baterija
4. to je iPod
5. ake želiš manje memorije kupi si Shuffle za koji mislim da je super
6. samo je problem kada će izači jači mini
7. MacWorld navodi nedostatak minija u tome što je mala razlika u cijeni između minija iPoda
8. nećeš pogriješiti
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 11 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa