"Ciscenje" Mac-a
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

"Ciscenje" Mac-a

02.03.2012 | 00:57
Nenenene.... ja uvijek pratim tlak ulja u karteru mog Maca!
02.03.2012 | 01:01
Ja ne samo da znam kolika mi je temperatura Northbridge kontrolera, već mijenjam DIMM ako se pojavi i običan ispravljivi ECC error! A tek auto... tamo ga spojim na dijagnostiku i mjerim otpore u podizačima prozora!

(Ovo zadnje se ne šalim, dijagnostika i to daje i može se tako vidjeti je li neki "pred skorim kvarom"!)
02.03.2012 | 01:26
Čuj, s obzirom da se radi o Alfi...
02.03.2012 | 01:27
Auto koji se "spaja na dijagnostiku" umjesto da se hvataš ključa nije auto. :-P
02.03.2012 | 01:37
Ma nije to stalno. Samo za redovne provjere. Utorkom popodne i petkom ujutro.
02.03.2012 | 08:26
(Ovo zadnje se ne šalim, dijagnostika i to daje i može se tako vidjeti je li neki "pred skorim kvarom"!)

I šta, ako vidiš da je pred skorim kvarom, promjeniš li taj dio preventivno, ili čekaš dok se pokvari?
Ako je prvo, onda si prvi koji ja znam da to tako radi, osim NASA-e i putnićkih aviona. Ako je drugo, onda se ne razlikuješ od mene, samo da ja ne znam da će XY crknuti. Ali koja je razlika? Crklo je i meni i tebi, moramo popraviti a i platiti. Samo ti si se ljutijo duže.
02.03.2012 | 10:53
He he he,… odlični ste
Samo kaj nije dpasaric u jednom članku napisao da MBP ima 40 senzora?,... čemu ih Apple onda ugrađuje, ako nikome ne trebaju ,...
Zapravo, isto Vam je danas i s autima, senzori za praćenje postoje i ugrađeni su, samo ih vozač više ne vidi već je sve prepušteno računalima u autu,… ne zbog toga što je to bolje, već zbog štednje na krivom mjestu
02.03.2012 | 11:01
ebote tema pocinje sa ciscenjem imac-a a zavrsi na autima.ajde bolje i to nego s politikom. nego mene zanima, to ciscenje maca.dok sam bio na SL primjetio sam svako trece jutro kantu za smece punu.Ispraznim i to je to. Ali kod Liona to jos uvijek nisam primjetio. Evo vec vise od pola godine ja se ne sjecam da sam ujutro vidio kanti za smece punu.Sto znaci da se ili lion ne cisti sam od sebe ili meni nesto s lionom nije u redu.
02.03.2012 | 11:16
Sistem ne bi trebao ništa sam prebacivati u kantu za smeće. Vjerojatno si imao neki softver koji je to radio kod shutdowna ili nešto slično. Kanta za smeće je dio tvojeg korisničkog foldera i sistem je sigurno ne koristi za svoje održavanje i pospremanje. U stvari mislim da generlno baš ništa ne radi sa stvarima koje su unutar tvojeg foldera. On ne dira tvoje, ti ne diraj njegovo - to je najbolja filozofija što se čišćenja tiče.
02.03.2012 | 12:03
ma znamRiba, ali kod SL mi se to desasvalo svako malo.A na Lionu ne, pa kontam mozda je kod liona greska neka ili to on nevidljivo cisti.
02.03.2012 | 12:05
Meni je bas suprotno. Bin je uvijek prazan, ali nekad naletim na Recovered files folder. Na kraju kad ga pregledam, skuzim da je to neka prezentacija. Samo mi nije jasno kako je to nastalo Manji problem ali uvijek nakon restarta bude O.o ))
02.03.2012 | 16:58
Kod mene na SL uvijek kad je kanta ujutro puna nadjem ovaj Recovered files folder. Kod Liona nista.Nema tog foldera.
02.03.2012 | 19:04
To su vjerojatno datoteke koje automatski check disk kod boota pokupi.
03.03.2012 | 09:06
scarface32 kaže:
ebote tema pocinje sa ciscenjem imac-a a zavrsi na autima.ajde bolje i to nego s politikom.

Slušaj, scarface, đesbio ti devesprve, a?
03.03.2012 | 12:49
Kod mene je devesdruge pocelo.

Usput danas je u Amsterdamu otvoren prvi apple store.Guzva kao da sve djaba dijele.Prvih 4500 posjetilaca dobit ce neke majice. Posto sam ja samo onaj koji grize jabuku, mozda cu ga tek sutra posjetiti (ionako moram do grada).I onda cu prostirati koju slikicu.
03.03.2012 | 12:58
Super ,… prošla je južina, sad je sve bolje
  • HardcoreMAC
  • Posjetitelj
03.03.2012 | 17:59
ja čistim MAC-a MAcKeeper-om i zadovoljan sam. otprilike svakih 4-5 dana počist nekih stotinjak megabajta smeća.
Kod drage je tijekom prve instalacije 8nakon nekoliko godina nečišćenja) počistio cijela 4,3 GB smeća.
Nije puno, ali eto više prostora za cijeli DVD. movie!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 16 minuta
  • drpongrac23: Sutra macOS Tahoe!
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?