"Ciscenje" Mac-a
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

"Ciscenje" Mac-a

02.03.2012 | 00:57
Nenenene.... ja uvijek pratim tlak ulja u karteru mog Maca!
02.03.2012 | 01:01
Ja ne samo da znam kolika mi je temperatura Northbridge kontrolera, već mijenjam DIMM ako se pojavi i običan ispravljivi ECC error! A tek auto... tamo ga spojim na dijagnostiku i mjerim otpore u podizačima prozora!

(Ovo zadnje se ne šalim, dijagnostika i to daje i može se tako vidjeti je li neki "pred skorim kvarom"!)
02.03.2012 | 01:26
Čuj, s obzirom da se radi o Alfi...
02.03.2012 | 01:27
Auto koji se "spaja na dijagnostiku" umjesto da se hvataš ključa nije auto. :-P
02.03.2012 | 01:37
Ma nije to stalno. Samo za redovne provjere. Utorkom popodne i petkom ujutro.
02.03.2012 | 08:26
(Ovo zadnje se ne šalim, dijagnostika i to daje i može se tako vidjeti je li neki "pred skorim kvarom"!)

I šta, ako vidiš da je pred skorim kvarom, promjeniš li taj dio preventivno, ili čekaš dok se pokvari?
Ako je prvo, onda si prvi koji ja znam da to tako radi, osim NASA-e i putnićkih aviona. Ako je drugo, onda se ne razlikuješ od mene, samo da ja ne znam da će XY crknuti. Ali koja je razlika? Crklo je i meni i tebi, moramo popraviti a i platiti. Samo ti si se ljutijo duže.
02.03.2012 | 10:53
He he he,… odlični ste
Samo kaj nije dpasaric u jednom članku napisao da MBP ima 40 senzora?,... čemu ih Apple onda ugrađuje, ako nikome ne trebaju ,...
Zapravo, isto Vam je danas i s autima, senzori za praćenje postoje i ugrađeni su, samo ih vozač više ne vidi već je sve prepušteno računalima u autu,… ne zbog toga što je to bolje, već zbog štednje na krivom mjestu
02.03.2012 | 11:01
ebote tema pocinje sa ciscenjem imac-a a zavrsi na autima.ajde bolje i to nego s politikom. nego mene zanima, to ciscenje maca.dok sam bio na SL primjetio sam svako trece jutro kantu za smece punu.Ispraznim i to je to. Ali kod Liona to jos uvijek nisam primjetio. Evo vec vise od pola godine ja se ne sjecam da sam ujutro vidio kanti za smece punu.Sto znaci da se ili lion ne cisti sam od sebe ili meni nesto s lionom nije u redu.
02.03.2012 | 11:16
Sistem ne bi trebao ništa sam prebacivati u kantu za smeće. Vjerojatno si imao neki softver koji je to radio kod shutdowna ili nešto slično. Kanta za smeće je dio tvojeg korisničkog foldera i sistem je sigurno ne koristi za svoje održavanje i pospremanje. U stvari mislim da generlno baš ništa ne radi sa stvarima koje su unutar tvojeg foldera. On ne dira tvoje, ti ne diraj njegovo - to je najbolja filozofija što se čišćenja tiče.
02.03.2012 | 12:03
ma znamRiba, ali kod SL mi se to desasvalo svako malo.A na Lionu ne, pa kontam mozda je kod liona greska neka ili to on nevidljivo cisti.
02.03.2012 | 12:05
Meni je bas suprotno. Bin je uvijek prazan, ali nekad naletim na Recovered files folder. Na kraju kad ga pregledam, skuzim da je to neka prezentacija. Samo mi nije jasno kako je to nastalo Manji problem ali uvijek nakon restarta bude O.o ))
02.03.2012 | 16:58
Kod mene na SL uvijek kad je kanta ujutro puna nadjem ovaj Recovered files folder. Kod Liona nista.Nema tog foldera.
02.03.2012 | 19:04
To su vjerojatno datoteke koje automatski check disk kod boota pokupi.
03.03.2012 | 09:06
scarface32 kaže:
ebote tema pocinje sa ciscenjem imac-a a zavrsi na autima.ajde bolje i to nego s politikom.

Slušaj, scarface, đesbio ti devesprve, a?
03.03.2012 | 12:49
Kod mene je devesdruge pocelo.

Usput danas je u Amsterdamu otvoren prvi apple store.Guzva kao da sve djaba dijele.Prvih 4500 posjetilaca dobit ce neke majice. Posto sam ja samo onaj koji grize jabuku, mozda cu ga tek sutra posjetiti (ionako moram do grada).I onda cu prostirati koju slikicu.
03.03.2012 | 12:58
Super ,… prošla je južina, sad je sve bolje
  • HardcoreMAC
  • Posjetitelj
03.03.2012 | 17:59
ja čistim MAC-a MAcKeeper-om i zadovoljan sam. otprilike svakih 4-5 dana počist nekih stotinjak megabajta smeća.
Kod drage je tijekom prve instalacije 8nakon nekoliko godina nečišćenja) počistio cijela 4,3 GB smeća.
Nije puno, ali eto više prostora za cijeli DVD. movie!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 20 minuta
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.66 Seconds

Provided by iJoomla SEO