Izbornici u wordu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Izbornici u wordu

01.09.2012 | 10:16
Kako u Microsoft Wordu 2011 da dobijem sve izbornike u gornjim dijelu?

Na jednom iMacu imam sve ovo, a na drugom gdje je isti Word nema najgornje trake za otvaranje novog dokumenta, ikonice printera, izbora veličine pogleda itd.

Šta i gdje treba da uključim?
Word-b22017dd0c6732d474aa6ef99c4f2334.jpg
01.09.2012 | 11:22
Na traci izbornika idi View -> Toolbars -> Standard i trebala bi se pojaviti Standardna traka.
01.09.2012 | 19:00
Nikako da to postavim i da stalno ostane. Jedva nekako kada uključim Standard, dobijem tu traku, kada dokument snimim i zatvorim, pa otvorim novi, te trake nema.
01.09.2012 | 19:08
Ovo hoću, a nikako da to fiksiram i da mi za stalno ostane.
Word-1fc44583efc3b56879b6aab82a97d4ac.jpg
01.09.2012 | 19:46
Treba ti Word - Preferences - Ribbon... kvačica na Turn on ribbon i dolje u okviru popikaš sve što ti treba.
01.09.2012 | 21:33
Emanuel kaže:
Treba ti Word - Preferences - Ribbon... kvačica na Turn on ribbon i dolje u okviru popikaš sve što ti treba.

A šta ja imam? Ovo. Evo i Ribbon, a nikako da dobijem onu gornju traku.
Word-ae482ce85d0a6cdac955200e00d0a447.jpg
01.09.2012 | 21:33
Laki kaže:
Emanuel kaže:

A šta ja imam? Ovo. Evo i Ribbon, a nikako da dobijem onu gornju traku.
Ribon.jpg
01.09.2012 | 21:53
dakle, da bi ti kod otvaranja novog dokumenta prikazao Standard i Formatting izbornik moraš ići na traci izbornika:

View -> Toolbars - > Customize Toolbars and Menus... te staviti kvačice ispred željenih alatnih traka te spremiti u Normal.dotm ili koji već formatting template koristiš kao na slici:

MSWord_Toolbar.jpg
02.09.2012 | 17:15
Word jeste mušičav program za obradu teksta, ali ja sam na njega naučio, a koristi ga i većina s kojom sam u kontaktu, pa je zato prisutan u mom radu.

Instalirao sam ponovo Word i opet je isto: nemam formatig traku kao prvu odozgo u redu.

Usto, sada imam i neke sitne točkice između svake riječi, a to mi smeta.

Kako da dobijem izborne trake na vrhu dokumenta u wordu, onakve kakve sam dostavio na slici i početku ovog posta: da imam onu stranicu kojom otvaram novi dokument, printer itd.?

Evo slika i postavki kakve su kod mene, a te trake ipak nema.
3-134c78890a528bc9311ab72894c28317.jpg
02.09.2012 | 17:16
Druga slika
1-4a1828425e38b70b3b81fafae85e8fb1.jpg
02.09.2012 | 17:19
Treća slika
2-11235bdbe541b8187dafb90cb5568a7c.jpg
02.09.2012 | 17:26
Još jedno pitanje za pomoć. Kako se riješiti ovih točkica između riječi?
1-998169a8f37bebeb20616a76f2b62dca.jpg
02.09.2012 | 18:15
ove trake bi se definitivno trebala pojaviti kada se poštuje procedura koju je Sank predložio. Što se ovi "točkica" tiče to je pitanje prikaza skrivenih znakova. To bi se trebalo ukloniti preko ove naredbe na alatnoj traci:

02.09.2012 | 20:12
Rusty, ali nema ni tog znaka na alatnoj traci.

Ali, novo pitanje, mogu li cijeli folder Microsoft Office 2011 iz Aplikacija sa HD presnimiri s jednog drugog iMaca i prenijeti u ovo računalo? Možda će tada sve biti u redu.

Evo tog foldera.
a.jpg
02.09.2012 | 20:14
Ne, Rusty, nije to taj znak i naredba.

rusty kaže:
ove trake bi se definitivno trebala pojaviti kada se poštuje procedura koju je Sank predložio. Što se ovi "točkica" tiče to je pitanje prikaza skrivenih znakova. To bi se trebalo ukloniti preko ove naredbe na alatnoj traci:

02.09.2012 | 20:15
taj alat bi bio dio Stadard altne trake
02.09.2012 | 20:16
Da, ali on ne miče tačkice između riječi koje smetaju, kao da su neko trunje.

rusty kaže:
taj alat bi bio dio Stadard altne trake
02.09.2012 | 20:42
onda će to biti ova opcija

Otvori Word > Preferences > pa onda slijedeću opciju:

te zatim slijedeću opciju isključiti jer je najvjerojatnije ona uključena:

02.09.2012 | 20:43
Laki, Taj znakić, kao naopako "P" ti je sada "utisnut". Klikni na njega ponovno, da ne bude "utisnut" i točkice će nestati. To je način prikaza koji vizualizira sve tipografske kontrolne znakove. "Točkica" je namjerno ubačen razmak (a oni razmaci koje word ubacuje sam radi poravnavanja se ne prikazuju), naopako "P" je namjerno ubačen kraj odlomka, malena strelica desno je tabulator, itd.
02.09.2012 | 20:52
Da, to je to. Točkice su nestale.

rusty kaže:
onda će to biti ova opcija

Otvori Word > Preferences > pa onda slijedeću opciju:

te zatim slijedeću opciju isključiti jer je najvjerojatnije ona uključena:

02.09.2012 | 21:07
Rusty je u pravu i na ovaj način se miču te tačkice. Smayoo, čini mi se, nije u pravu, jer taj znak ne miče tačkice

Ali, hvala vam što želite pomoći.

Međutim, traka za formatiranje se ne pojavljuje bilo šta da pokušam. Evo kako je to sada, a ja želim ono što sam imao i što sam na početku rekao i priložio sliku.

Mogu li datoteku Microsoft Worda s drugog kompjutera prenijeti na ovaj? Možda to riješi problem.
02.09.2012 | 23:00
oznaka paragrafa u osnovi uklanja točkice kao oznaku spacea ali Word 4Mac ima i ovu dodatnu opciju. No to nije važno. Laki mislim da bi prebacivanje DOT datoteke moglo to riješiti, ali ne vidim razloga zašto on u osnovi to ne pamti. Da li si što mijenjao u zadnje vrijeme pa je to rezultiralo tim promjenama ili?
04.09.2012 | 12:42
Još uvijek s problemom: kako dobiti i traku za formatiranje u wordu, ako sam ama baš sve označio što je potrebno, a nje nema i nema.

Ima na ovom iMacu, nema na drugom.

Word-7aa63c0a5dde8b600341332181b4c790.jpg
04.09.2012 | 13:04
dakle ostaje napraviti samo još dvije stvari koje su navedene u službenom KBu od MSa

Toolbars missing in Word for Mac
30.12.2012 | 15:40
Da ne otvaram novu temu pitati ću ovdje.

Dali office može bit na hrv kako je to na win?

I drugo pitanje kako staviti ispravljanje grešaka na hrv (spelling)?
30.12.2012 | 23:14
Koliko je meni poznato (neka potvrdi netko tko koristi MS Office), ako želiš HR menije i to te HR spellcheck, to ne možeš dobiti s MS Officeom, nego samo s Open ili Libre Officeom.
30.12.2012 | 23:41
Neznam, nisam probao jer mi je ovak na engl. dobro, ali ne košta te da probaš ovak ko na slici. Trebalo bi to biti to, iako se s M$ nikad nezna...
Fullscreen_30.jpg

EDIT: Provjereno NE radi. Hebo im pas m_ter i MS-u!!! :/

Budem probao malo prekopati po netu... No, čini mi se da je Smayo u pravu - jednostavno nema za HRV...
30.12.2012 | 23:45
ivan599 kaže:
Da ne otvaram novu temu pitati ću ovdje.

Dali office može bit na hrv kako je to na win?

I drugo pitanje kako staviti ispravljanje grešaka na hrv (spelling)?

Sa Microsoftovih stranica možeš skinuti Office sa trial vremenom od 30 dana, pa isprobati sve što te zanima!
30.12.2012 | 23:53
Zdravac, time samo odrediš jezik teksta koji pišeš. Proofing tools ti neće raditi ako za taj jezik nemaš pravopisni rječnik i ostale biblioteke. A jezik korisničkog sučelja nema s tim nikakve veze.
30.12.2012 | 23:59
smayoo kaže:
Zdravac, time samo odrediš jezik teksta koji pišeš. Proofing tools ti neće raditi ako za taj jezik nemaš pravopisni rječnik i ostale biblioteke. A jezik korisničkog sučelja nema s tim nikakve veze.

Da, u pravu si. Ipak to kod Microdofta nemože biti tako jednostavno. Gore sam korigirao moj post. Budem malo potražio na netu postoji li koje rješenje (zaobilazno...)
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 10 sati, 3 minuta
  • drlovric: Bas tako Mario. Ja sam bio u USA i kupio MBP M1 Pro 16" i najmanju potrebu nemam da ga mijenjam. Pogrijesio sam jedino sto nisam uzeo 14" :)
  • marioart: uredjaji su predobri i predugo traju :)
  • Riba: Zalosno je vidjeti kako mac prodaja stagnira.
  • Yonkis: Ili ovako nešto? [link]
  • Yonkis: Gdje staviti ovakve vijestice? [link]
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi