Izbornici u wordu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Izbornici u wordu

01.09.2012 | 10:16
Kako u Microsoft Wordu 2011 da dobijem sve izbornike u gornjim dijelu?

Na jednom iMacu imam sve ovo, a na drugom gdje je isti Word nema najgornje trake za otvaranje novog dokumenta, ikonice printera, izbora veličine pogleda itd.

Šta i gdje treba da uključim?
Word-b22017dd0c6732d474aa6ef99c4f2334.jpg
01.09.2012 | 11:22
Na traci izbornika idi View -> Toolbars -> Standard i trebala bi se pojaviti Standardna traka.
01.09.2012 | 19:00
Nikako da to postavim i da stalno ostane. Jedva nekako kada uključim Standard, dobijem tu traku, kada dokument snimim i zatvorim, pa otvorim novi, te trake nema.
01.09.2012 | 19:08
Ovo hoću, a nikako da to fiksiram i da mi za stalno ostane.
Word-1fc44583efc3b56879b6aab82a97d4ac.jpg
01.09.2012 | 19:46
Treba ti Word - Preferences - Ribbon... kvačica na Turn on ribbon i dolje u okviru popikaš sve što ti treba.
01.09.2012 | 21:33
Emanuel kaže:
Treba ti Word - Preferences - Ribbon... kvačica na Turn on ribbon i dolje u okviru popikaš sve što ti treba.

A šta ja imam? Ovo. Evo i Ribbon, a nikako da dobijem onu gornju traku.
Word-ae482ce85d0a6cdac955200e00d0a447.jpg
01.09.2012 | 21:33
Laki kaže:
Emanuel kaže:

A šta ja imam? Ovo. Evo i Ribbon, a nikako da dobijem onu gornju traku.
Ribon.jpg
01.09.2012 | 21:53
dakle, da bi ti kod otvaranja novog dokumenta prikazao Standard i Formatting izbornik moraš ići na traci izbornika:

View -> Toolbars - > Customize Toolbars and Menus... te staviti kvačice ispred željenih alatnih traka te spremiti u Normal.dotm ili koji već formatting template koristiš kao na slici:

MSWord_Toolbar.jpg
02.09.2012 | 17:15
Word jeste mušičav program za obradu teksta, ali ja sam na njega naučio, a koristi ga i većina s kojom sam u kontaktu, pa je zato prisutan u mom radu.

Instalirao sam ponovo Word i opet je isto: nemam formatig traku kao prvu odozgo u redu.

Usto, sada imam i neke sitne točkice između svake riječi, a to mi smeta.

Kako da dobijem izborne trake na vrhu dokumenta u wordu, onakve kakve sam dostavio na slici i početku ovog posta: da imam onu stranicu kojom otvaram novi dokument, printer itd.?

Evo slika i postavki kakve su kod mene, a te trake ipak nema.
3-134c78890a528bc9311ab72894c28317.jpg
02.09.2012 | 17:16
Druga slika
1-4a1828425e38b70b3b81fafae85e8fb1.jpg
02.09.2012 | 17:19
Treća slika
2-11235bdbe541b8187dafb90cb5568a7c.jpg
02.09.2012 | 17:26
Još jedno pitanje za pomoć. Kako se riješiti ovih točkica između riječi?
1-998169a8f37bebeb20616a76f2b62dca.jpg
02.09.2012 | 18:15
ove trake bi se definitivno trebala pojaviti kada se poštuje procedura koju je Sank predložio. Što se ovi "točkica" tiče to je pitanje prikaza skrivenih znakova. To bi se trebalo ukloniti preko ove naredbe na alatnoj traci:

02.09.2012 | 20:12
Rusty, ali nema ni tog znaka na alatnoj traci.

Ali, novo pitanje, mogu li cijeli folder Microsoft Office 2011 iz Aplikacija sa HD presnimiri s jednog drugog iMaca i prenijeti u ovo računalo? Možda će tada sve biti u redu.

Evo tog foldera.
a.jpg
02.09.2012 | 20:14
Ne, Rusty, nije to taj znak i naredba.

rusty kaže:
ove trake bi se definitivno trebala pojaviti kada se poštuje procedura koju je Sank predložio. Što se ovi "točkica" tiče to je pitanje prikaza skrivenih znakova. To bi se trebalo ukloniti preko ove naredbe na alatnoj traci:

02.09.2012 | 20:15
taj alat bi bio dio Stadard altne trake
02.09.2012 | 20:16
Da, ali on ne miče tačkice između riječi koje smetaju, kao da su neko trunje.

rusty kaže:
taj alat bi bio dio Stadard altne trake
02.09.2012 | 20:42
onda će to biti ova opcija

Otvori Word > Preferences > pa onda slijedeću opciju:

te zatim slijedeću opciju isključiti jer je najvjerojatnije ona uključena:

02.09.2012 | 20:43
Laki, Taj znakić, kao naopako "P" ti je sada "utisnut". Klikni na njega ponovno, da ne bude "utisnut" i točkice će nestati. To je način prikaza koji vizualizira sve tipografske kontrolne znakove. "Točkica" je namjerno ubačen razmak (a oni razmaci koje word ubacuje sam radi poravnavanja se ne prikazuju), naopako "P" je namjerno ubačen kraj odlomka, malena strelica desno je tabulator, itd.
02.09.2012 | 20:52
Da, to je to. Točkice su nestale.

rusty kaže:
onda će to biti ova opcija

Otvori Word > Preferences > pa onda slijedeću opciju:

te zatim slijedeću opciju isključiti jer je najvjerojatnije ona uključena:

02.09.2012 | 21:07
Rusty je u pravu i na ovaj način se miču te tačkice. Smayoo, čini mi se, nije u pravu, jer taj znak ne miče tačkice

Ali, hvala vam što želite pomoći.

Međutim, traka za formatiranje se ne pojavljuje bilo šta da pokušam. Evo kako je to sada, a ja želim ono što sam imao i što sam na početku rekao i priložio sliku.

Mogu li datoteku Microsoft Worda s drugog kompjutera prenijeti na ovaj? Možda to riješi problem.
02.09.2012 | 23:00
oznaka paragrafa u osnovi uklanja točkice kao oznaku spacea ali Word 4Mac ima i ovu dodatnu opciju. No to nije važno. Laki mislim da bi prebacivanje DOT datoteke moglo to riješiti, ali ne vidim razloga zašto on u osnovi to ne pamti. Da li si što mijenjao u zadnje vrijeme pa je to rezultiralo tim promjenama ili?
04.09.2012 | 12:42
Još uvijek s problemom: kako dobiti i traku za formatiranje u wordu, ako sam ama baš sve označio što je potrebno, a nje nema i nema.

Ima na ovom iMacu, nema na drugom.

Word-7aa63c0a5dde8b600341332181b4c790.jpg
04.09.2012 | 13:04
dakle ostaje napraviti samo još dvije stvari koje su navedene u službenom KBu od MSa

Toolbars missing in Word for Mac
30.12.2012 | 15:40
Da ne otvaram novu temu pitati ću ovdje.

Dali office može bit na hrv kako je to na win?

I drugo pitanje kako staviti ispravljanje grešaka na hrv (spelling)?
30.12.2012 | 23:14
Koliko je meni poznato (neka potvrdi netko tko koristi MS Office), ako želiš HR menije i to te HR spellcheck, to ne možeš dobiti s MS Officeom, nego samo s Open ili Libre Officeom.
30.12.2012 | 23:41
Neznam, nisam probao jer mi je ovak na engl. dobro, ali ne košta te da probaš ovak ko na slici. Trebalo bi to biti to, iako se s M$ nikad nezna...
Fullscreen_30.jpg

EDIT: Provjereno NE radi. Hebo im pas m_ter i MS-u!!! :/

Budem probao malo prekopati po netu... No, čini mi se da je Smayo u pravu - jednostavno nema za HRV...
30.12.2012 | 23:45
ivan599 kaže:
Da ne otvaram novu temu pitati ću ovdje.

Dali office može bit na hrv kako je to na win?

I drugo pitanje kako staviti ispravljanje grešaka na hrv (spelling)?

Sa Microsoftovih stranica možeš skinuti Office sa trial vremenom od 30 dana, pa isprobati sve što te zanima!
30.12.2012 | 23:53
Zdravac, time samo odrediš jezik teksta koji pišeš. Proofing tools ti neće raditi ako za taj jezik nemaš pravopisni rječnik i ostale biblioteke. A jezik korisničkog sučelja nema s tim nikakve veze.
30.12.2012 | 23:59
smayoo kaže:
Zdravac, time samo odrediš jezik teksta koji pišeš. Proofing tools ti neće raditi ako za taj jezik nemaš pravopisni rječnik i ostale biblioteke. A jezik korisničkog sučelja nema s tim nikakve veze.

Da, u pravu si. Ipak to kod Microdofta nemože biti tako jednostavno. Gore sam korigirao moj post. Budem malo potražio na netu postoji li koje rješenje (zaobilazno...)
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 4 sati
  • dpasaric: Nema, možda nešto sitno što je lokalno na lageru.
  • zvone: Mislim da u istylwu imaju jos stare cijene. Ili?
  • dpasaric: Klijent jučer poželio kupiti jedan solidan MacBook Pro 16", cijena nešto iznad 3.000 € PDV. Što mislite koliko je nakon poskupljenja radne memorije? 3.500 € PDV... veselo...
  • dpasaric: Hardver koji mi je trebao doći na review nažalost kasni! Nadam se da će uskoro! :)
  • Pongy75: @smayoo - Victoria!!!
  • smayoo: MX Master FTW! :)
  • zoranowsky: Od mene isto glas za MX master
  • Pongy75: Palac gore za Logitech MX Master! Od Magic mouse zabolinruka nakon duljeg rada.
  • Tito: MAgic mouse - najbolji mis ikada!!!
  • drlovric: @super. Zaobidji ga u sirokom luku. Bolje kupi za te pare Logitech MX Master :)
  • jura22: Rubno? Nije upotrebljiv osim kao ukras na stolu. Imao dva, jednog prodao a drugog poklonio kupcu mog MBP.
  • dpasaric: Magic Mouse - lijep, ali rubno upotrebljiv! :)
  • superstric: ako netko treba, apple magic mouse 63,01 euro na amazon prime day
  • dpasaric: :)
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • drlovric: Za nekih tjedan dana moj Macbook Pro M1 Pro 16" ide na prodaju. Ako nekoga zanima takvo racunalo (us layout, 16gb ram) neka se javi za dogovor.
  • dpasaric: Možda je to bio Belonguzije - androdi kojeg je predstavio LET 3 u Pikiju jednom davno... istina, imao je dosta ograničen rječnik... :)
  • accom: Evo, čitam o zidiću i gledam Baltazara... jel to bila prva AI mašina na svijetu?
  • dpasaric: To se i meni dogodilo par puta, uvijek prije objave napravim barem copy u buffer, a često ako je nešto kompleksnije, samo paste u TextEdit, just in case.
  • Yonkis: I pretraga je beskorisna, zato sam pisao novu temu jer mi je trebalo manje vremena da ju natipkam i dodam screenshotove nego da češljam rezultate pretrage.
  • Yonkis: Jedem ti jabucnjak, napišem novu temu i nisam odabrao Forum i sve mi izbriše kad sam kliknuo PROVJERI. Odsutajem, 20 min tipkanja otišlo u vjetar. Nikakav alert ili nešto da iskoči da me upozori.
  • ZeljkoB: Zaba na dev beti radi bez greske
  • dpasaric: Vidio sam neke na Twitteru da su stavili dev betu, ali nisu ovdje.
  • mbp2009: ne vidim neke konkretne info na netu za to
  • mbp2009: Ne znam odakle ove diskusije poticu, ali da vidim, ima li koga na dev beti ios? Pogotovo ovaj dio me zanima za PBZ i poslovnu PBZ, ako radi
  • dpasaric: Čekam da mi dođe jedan zanimljiv komad hardvera, pa ću finalizirati velik pregled monitora koji će mnogima biti koristan!
  • dpasaric: "Your request has been processed"
  • Ender: takodje i ja molim admina da obrise i moj korisnicki nalog. ostavljam mogucnost da se kasnije opet prijavim kad i ako se neke stvari promene. pozzz i svako dobro.
  • dpasaric: @Air U redu, razumio sam. Hvala ti na svemu onom pozitivnom, ono drugo će srediti vrijeme.
  • jura22: Vrijeđaj partizane i Tita pa da vidiš.
  • Air: Ako si razumio onda napravi to, a ne da moram pisali litanije za jednostavan zahtjev.
  • dpasaric: Air, naravno da je dovoljno, ako to želiš mogu i ja odmah, ali hej, jutro je pametnije od večeri, prespavaj, pa javi, najmanji je problem kliknuti na delete.
  • Air: Zanimljiv vam je latinski. Uživajte. Između vaših upisa napišite što je potrebno da zatvorim račun na Jabučnjaku ako nije očigledno dovoljno razumljivo ovo što sam napisao na vikalici.
  • smayoo: Canis mater studiorum. Stara studentska. :D
  • dpasaric: @Gjuroo: Per aspera ad astra!
  • Gjuroo: @Air: Illegitimi non carborundum.
  • dpasaric: Chill out i vidjet ćeš kako će ovo sada biti ugodnije, korisnije i pozitivnije mjesto za sve korisnike.
  • dpasaric: Joj ne drami.
  • Air: Molim odgovornu osobu da obriše Air račun.
  • Air: U ovim novim okolnostima transparentnog licemjerstva pojedinca podvlačim crtu. Ja nemam želudac za trpiti to da mi jedan licemjer briše čiste postove samo zato što on ima problem u svojoj glavi. Kako je tino1 rekao bilo mi je zadovoljstvo dolaziti na Jabučnjak radi ljudi. Ovim putem pozdravljam sve dobre ljude Jabučnjaka i HVALA vam! Nakon ovog upisa brišem svoj račun.
  • dpasaric: Sve što je sada obrisano u "kafanskim laprdanjima" je bilo u dogovoru s Djurom, počistili samo za sobom i tko hoće može tamo dalje s "lakim temama".
  • drlovric: @Rusty: Slazem se 100%. Svako bira za sebe. Jedna tema u sekciji Razno, nije smetala nikome ko je dosao da konzumira nesto drugo. Ako sam dosao u ducan da kupim povrce, zasto bi mi smetalo sto prodaju i hranu za bebe? :)
  • rusty: Evo kao dugogodišnji član foruma, moram priznati da niti jednom nisam otvorio političke teme niti sudjelovao u njima na forumu. Dolazim vidjeti non političke, non automobili teme. I jedna i druga su mi kao nogomet, besmislene i ne interesantne. Da li će mi faliti, ne. Da li ću manje dolaziti na forum, ne.
  • dpasaric: To je tvoje viđenje.
  • dpasaric: Obećajem da ćemo je izreklamirati na forumu, pa tko voli…
  • Air: Znam tvoje ovlasti. Nije u tome problem. Problem je što se Jabučnjak predstavlja kao pozitivan, a ovo što ti radiš je negativno!
  • dpasaric: Evo, pokreni i ti moderiraj Signal grupu za vaše političke rasprave.
  • dpasaric: I probaj biti koristan. Pokreni nešto pametno i svima korisno.
  • dpasaric: Pročitaj kućni red još jednom.
  • Air: @dpasaric Otvorio si javni komunikacijski kanal. Tko si ti da brišeš postove iste tematike o kojoj sam pišeš, ako ti postovi nisu uvredljivi i ne krše nikakav zakon?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.46 Seconds

Provided by iJoomla SEO