Backup softver za osobnu upotrebu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Backup softver za osobnu upotrebu

04.04.2005 | 17:12
Prije nego krenem u mucnu potragu i isprobavanje, a poucen iskustvom kolege kojem je izdahnuo hard disk u dva mjeseca starom Powerbooku, zanima me ima li netko konkretne prijedloge za backup softver slijedecih karakteristikaČ
- da radi backup na DVD medije
- da radi inkrementalni backup
- da se lako mogu selektirati fileovi za restore

Po Versiontracker se mahom nalaze neki glupi wrapperi za par command line utilityja. Dosta obecavajuce izgleda Impression (babelcompany.com/impression) ali nije bas mukte....ima li tko kakvih iskustava sa Deja Vu?
04.04.2005 | 18:21
Imam ja: i to odlična. Htio sam napraviti jednostavan backup na hdd (eksterni) i to mi je to. Meni je programčić vrlo zgodan i jednostavan pa ću ga i platiti. Nisam probao backup na DVD.
05.04.2005 | 14:53
Nažalost, iako je obećavao, Deja Vu je smeće. Pojam inkrementalnog backupa za njega je nepoznanica, pogotovo na DVD-CD medije. Čitanjem foruma shvatio sam da autor u biti ni ne zna o čemu je riječ.
Još mi ostaje Impression za isprobati, ali čini mi se da ću se i tamo gadno razočarati. Na kraju ću završiti na Retrospectu kojeg svi pak gdno pljuju.
05.04.2005 | 15:00
Deja Vu je dobar. Instalira se u System preferences i jednostavan je za uporabu.
SilverKeeper je dobar takodjer. Dolazi s Lacie diskovima besplatno.
No oba programa nisu pravo, profi rjesenje za sve kompleksne potrebe pohranjivanja. Zgodni su samo za osobnu uporabu, ali ne i kao enterprise (network) rjesenje gdje cesto trebas incremental, differential ili neki drugi backup.
Ako hoces SilverKeeper, poslat cu ti ga. Imam dvije kupljene kopije; jedna je neregistrirana i mozes je koristiti na svoje ime.
Kao kompleksnije rjesenje imas Retrospect -- iako taj komad softwera nije bas evoluirao u pravu, ozbiljnu aplikaciju.
05.04.2005 | 15:40
Ja radim backup s carbon copy clonerom, da li vaše razmatranje govori da moji Backupovi ne valjaju? To bi me jako uznemirilo, jer od kako sam napravil prvi Backup (uvijek na drugi externi disc, nisam (hvala Bogu) imal havarije s sistemom, no uvijek kad napravim backup nudi mi se opcija startup disca s backupa, pa mi se čini da sve dela normalno.

Naravno ccc ne radi, na žalost backup na dvd-ije, samo kao full backup ili image backup na externi disk.

Da li sam ja u zabludi, ili vi tražite samo nova ili eventualno bolja rješenja?
05.04.2005 | 16:02
Nisu u zabludi. Tvoje rješenje je komfornije. Individualno i bez previše prtljanja s... \"a koje sve DVD-ove trebam da stvari vratim natrag?\"
05.04.2005 | 16:26
Zvonimir je napisao:
Ako hoces SilverKeeper, poslat cu ti ga. Imam dvije kupljene kopije; jedna je neregistrirana i mozes je koristiti na svoje ime.
Kao kompleksnije rjesenje imas Retrospect -- iako taj komad softwera nije bas evoluirao u pravu, ozbiljnu aplikaciju.

Ono što je komično jest što se profesionalno bavim enterprise backup rješenjima, i jedno imam na raspolaganju zajedno sa klijentom za OS X. Ono što ne štima jest što na disku imam nekih podataka koje nije zgodno dijeliti sa drugima (a koje kad se zapišu na traku svatko sa admin privilegijama može recoverirati). Palo mi je na pamet da koristim filevault, ali moram priznati da me ta ideja ne privlači pretjerano.
Također posredno radim za EMC koji je novi vlasnik Dantza
U biti Retrospect bi trebao biti to, i to Express verzija koja se čini se ne može kupiti već se dijelila kao OEM verzija...u biti podaci na siteu su konfuzni, a Desktop verzija retrospecta je pomalo pricey, iako nije srašno.
Inače na LaCie stranicama kažu da je SilverKeeper freeware...i ne spominju da može raditi span preko više DVD medija.
Ima li netko Retrospect Express 6?
05.04.2005 | 16:55
Oj, Ribo!

Dosta surfam po dvije Web stranice za Mac software:

osx.hyperjeff.net/Apps/,

www.macupdate.com/

i nalazim dosta korisnih programa (izračunao sam da je cca 90% svega free).

Glede i u svezi backupa, možda da probaš:

www.dobrysoft.com/products/backuper/ ($30)

a kao alternativa Retrospectu:

www.tolisgroup.com/index.html (BRU tehnologija za Mac OS X, Unix/Linux; BRU LE $129)

Ovo pišem sa posla na kanti sa W2K.
Kod kuće radim na Macu, backup radim na eksterni disk.
07.04.2005 | 14:20
.i ne spominju da može raditi span preko više DVD medija.

Ako vec trebas span na vise DVDova, zasto ne nabavis dodatni vanjski disk?
Pa na nj lijepo spremis sve sto ti treba, i s njim u sef, ili na neko trece mjesto.

Ili ako ti treba \"fingerprint in time\", onda jednom tjedno sve backupiras na DVD (imas li visekatne DVD przilice ili obicnu? Ako imas obicnu, ionako moras ubaciti rucno novi disk kad se prvi popuni), indeksiras DVDove i spremis ih u sef. A dnevno pravis differential backup na vanjski hard.

Tako ti u biti ne treba nikakvo kompleksno softwersko rjesenje -- Deja Vu je dovoljan.
07.04.2005 | 18:30
Atrus - backuper nije izgledao los, ali ipak to nije pravo backup rjesenje u smislu da ne drzi browsable index i slicno... BRU sam i ja primjetio ali zbog necega ga nisam ni isprobao.
Na kraju ti najociglednije rjesenje promakne, Retrospect naravno. Malo je konfuzan, ali me ugodno iznenadio nekim zgodnim opcijama, pogotovo filterima za exclude fileova. I jos k tome pise izravno na DVD. Za sada sam naletio na jednu glupost, ukljucio sam softversku kompresiju (powerbook se sav uspuhao ), no majstor mi je uredno izbacio DVD vani kada je snimio 4.x GB iako je sam medij bio 1/5 popunjen
Sad cu ponoviti postupak ali bez softverske kompresije.
zvonimir - eksterni hard disk je najelegentniji no trenutno mi je glupo trositi novce na to kad mi je vec DVD recorder na raspolaganju a backup cu raditi samo povremeno.
23.04.2005 | 22:23
Sam da bubnem - free programcic, daleko od skriptabilnosti Retrospecta ali Backup od Applea... Retrospect nije los, backupirao sam s njim davno, ali me uvijek zivciralo sto je sve snimao u jedan veliki file - i uvijek me brinulo da kad sve ode kvragu, koje sma srece i file ce biti kvragu
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 8 sati, 31 minuta
  • Bertone: ... i da, mislim da je sad graviranje oko 20€
  • Bertone: Lasersko graviranje, baci oko na [link] , ovako izgleda na T14s koji sam nosio kod njih s time da nisam htio baš sve znakove nego samo par osnovnih, tipkovnica je isto bila DE [link]
  • jura22: Radije kupi naljepnice. Ima ih na oglasniku: [link]
  • Riba: Puno, jer ako se ne varam mora se mijenjati kuciste.
  • CoffeePod: Kupio MBP16" M4, al tipkovnica je njemacka. Zna li se koliko bubvrega dode zamjena tipki da mi bude HR?
  • Soffoklo: Misliš bravo retardirana EU birokracija
  • drpongrac23: Bravooo Apple, super!!!
  • m@xym: a evo i pojašnjenja: [link]
  • Yonkis: In iOS 26.2, Wi-Fi network synchronization between iPhone and Apple Watch will no longer be available in the EU.
  • hal9000: HAHAHAHAHAHA: [link]
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, marioart, Riba, tino1, Anonimci (1222)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.74 Seconds

Provided by iJoomla SEO