Kako uhvatiti QT video streaming
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kako uhvatiti QT video streaming

01.04.2005 | 16:45
... dakako, u file?
Ne sjećam se da sam na nešto takvo naletio... Ima li takav program?

Naime, ne želim povrijediti ničiji DRM, ali mi je glupo da nešto što sam npr. gledao na brzom LAN internetu ne mogu pokazati doma.

To se odnosi i na real-time streamin, ali i na progresivno poslužene fajlove koji ma su, kada se \"napune\", onemogućeni \"save\", \"export\", \"copy\"...

Ili sam samo sanjao da bi takav player negdje postojao...
01.04.2005 | 23:51
Ne, nisi sanjao. Treba ti bilo kakav ftp klijent, i samo potegneš fail pomoću njega. Meni za to jako fino služi InterArchy (ak sam dobro napisal).
01.04.2005 | 23:57
da bi mogao spremiti progresivno posluzene fajlove, moras imati QuickTime Pro.
03.04.2005 | 23:04
[obojici];

Ne, ne i ne!

Imam pro registraciju.

Malo škole: postoji streaming (khm... znamo što je to), a postoje progresivni fajlovi.

Progresivni file je file koji se cijeli učita (npr. traileri s apple.coma), pa ga onda spremiš. Ja radije izbjegnem cijeli cirkus s weba i samo učitam stranicu u Anarchie i drag/drop na njegovo mjesto.

Streaming je, well, ono na što Apple pušta Jobsove prezentacije. Jest, može se gledati u browseru, a možeš i skinuti okidački file pa gledati u playeru. Razlikuje ga se od progresivnoga filea po karakterističnom uspostavljanju veze i onom folkloru bufferiranja do trenutka kad slika i ton krenu... I (teoretski) ne možeš stream skupiti na jedno mjesto, iako bi kod koji primaš i prikazuješ na neki način moralo biti moguće spremiti tako da ga vrtiš... Nekako mi se čini da bi se to moglo nekim desktop-movie-screenshot alatom, kojemu bi bulo moguće zadati da ne sprema cijeli desktop...

Isto je moguće i s progresivnim fajlovima. Štoviše, lijepo čak i u plaer primiš cijeli file, ali \"save as...\", \"export\" i \"copy\" komande su onemogućene. What you see is what you see, and get nothing. Najnoviji primjer je najnoviji trailer za StarWars Episode III. Teaser s Amazona sam uspio mrknuti, iako se otimao i koprcao... no ovoga se iz Anarchieja dobije samo okidački file, koji u playeru napuni standardni progressbar... ali... pravi je file iz kojega se medij \"istače\" u player jako dobro sakriven, vjerojatno i nedostupan, ili se HTTP adresa otrkiva samo dok se ubode u playeru i sadržaj počne puniti player.

Jedan hack bi samo trebao otkriti HTTP adresu toga filea, i doviđenja.
Drugi hack bi trebalo napraviti s playerom... ili čak napraviti novoga čak u AppleScriptu, ali ga učiniti neosjetljivim na spomenute \"zabrane\"

Dakle, kužite?
05.04.2005 | 15:57
Tnx. Tema nije o glavu, zato i nisam imao volje sam kopati
Ali se ipak radi o nekoj vrsti slobode: idu mi na živce ograničenja...
05.04.2005 | 16:04
Dovraga, vidio sam negdje neku aplikaciju .. nekakav opis (na Versiontrackeru?) za aplikaciju koja sjedi u memoriji i kad naleti kakav QT stream, fino ga hvata i sprema ... no ne mogu se sjetit' imena! Na Versiontracker i tragati pod kljucnim rijecima Quick Time i Stream...
05.04.2005 | 21:03
Riba (& svi ostali koje to zanima), jedan URL funkcionira - sad sam proširio vidike kako iščupati file s web stranice kompletno onemogućenim onim menijem u kojemu je \"save as...\" i ne samo to... nego i kompletno bez tog meni-trokutića dolje desno... i to još izgenerirane u javi...

Međutim, drugi URL koji se poziva na hendlanje streamova kroz VLC... to ne radi.

I još jedna zanimljiva osobina Sfarija za koju doista nisam znao: tekst URL-a - bilo odakle, iz Findera, Anarchieja i sl.. - koji se kopira/zalijepi u prozor Safarijeva download prozora radi! I ne samo copy/paste, nego i drag/drop!

Probajte & guštajte...
05.04.2005 | 22:47
Odlično! Hint s tekst editorom radi super. Par dana sam pokušavao skinuti spot od King Of The Convinience i sada sam konačno uspio uz ovaj recept!
15.04.2005 | 15:32
hm,morao sem se malo uključiti u ovo, ako želite skidati streamove onda vam treba www.live.com/openRTSP/, to o čemu govorite nikako nije spremanje steama već samo kako falju koju qt downloada ili progresivno downloada spremiti na disk.

pozdrav ales
23.04.2005 | 22:31
Ne znam da li se racuna, ali ja sam skidao recimo Spotove sa iTunes Music Storea preko terminala..

Poanta je da se ti spotovi ne mogu Saveati na klasican nacin, ali zato se oni kod skidanja spremaju kao Temp fileovi u temp direktoriju na hardu..

Malo tipkanja po terminalu, dodjes do tog foldera i samo skopiras u neki svoj vidljivi, renameas i to je to.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 dana, 4 sati
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, drlovric, Miro Spiro, skunic, temeljnik, Anonimci (695)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.10 Seconds

Provided by iJoomla SEO