Java na OS X
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Java na OS X

25.04.2012 | 21:19
Da li "instalirati" javu ili ne. Za što je ona korisna, i koliko bi bio ograničen rad bez jave?

Dvoumim se da li instalirati ili ne. Flash sam imao, sad ga nemam i mogu reći da mi baš i ne fali...
Jednostavno pokušavam izbjegavati sve što koristi flash na net-u, a tako bi htio i s javom, pa me zanimaju vaša mišljenja. Po ostalim temama vidim da većina i nisu baš ljubitalji jave... (najblaže rečeno...)
  • mileni
  • Posjetitelj
25.04.2012 | 22:50
Ni sam nisam ljubitelj jave, dapace. No silom prilika par aplikacija sam prisiljen koristiti u javi, cak sam sitno koda u istoj napisao. Samim time ja izbora nemam.
No da nema tih aplikacija (i pod macom i pod win racunalom), javu ne bih uopce koristio jer mi ne bi bila ni potrebna.

Nedavno sam malo provjeravao javu7, i zanima me dal su barem malo garbage collectore popravili. Katastrofalni su.
A najgore od svega, kad programiras u javi, memory managment ne mozes rucno odradjivati (sto bi rijesilo problem koji java ima sa dosta velikim zauzecem memorije kod aplikacija napisanih u javi), vec mozes samo prizvati gc koji moze doci pocistiti, ali i ne mora. Dakle ne znas na cemu si.
Mrzim javu, iako recimo za web rjesenja play framework + java nije toliko lose rjesenje, dapace
25.04.2012 | 23:41
Kako to misliš - da li "instalirati" javu? Ona ti pod normalno dolazi s Mac OS X, odn. (nisam pratio pa nisam 100% siguran) možda sad odnedavno na lionu više ne dolazi?

Ja java apliikacije izbjegavam jer rade sporije i troše više resursa, ali (barem na 10.6) bez jave ne ide. Čak i dio funkcionalnosti u Mail.app radi preko Jave (prikaz i rukovanje attachmentima), OpenOffice treba Javu. Ima još nekih popularnih aplikacija koje rade na Javi - npr. Jubler.
25.04.2012 | 23:54
...Naime, nije mi vrag dao mira, a s obzirom da uvijek volim nešto čačkati, išao sam obrisati Liona i ponovo ga instalirati, frišku kopiju. (MB Air, zadnja verzija)
Naravno, sve je prošlo izuzetno glatko i bez ikakvih problema (osim što imam spoooru vezu pa se dugo download-o).

Htio sam instalirati Vodafone mobile connect software, i javilo mi je da nema Javu runtime. Nisam htio instalirati, i odatle ideja za pitanjem.

Mala digresija - Radi Carnet i bez tog glupog softwarea koji samo papa memoriju... http://www.jabucnjak.hr/media/kunena/attachments/legacy/images/2012_04_25_22_56_12.jpeg
26.04.2012 | 01:18
Bez jave ti taj program neće raditi. Instaliraš i gotovo.
  • mileni
  • Posjetitelj
26.04.2012 | 01:38
Java ne dolazi defaultno na 10.7 OS-u. Znam to jer sam nedavno procitao neki clanak koji objasnjava zasto je Apple izbacio defaultno javu sa macos-a. Cak nije bilo ni jave 7 za download za macos, iako je ista postojala za linux i winze. Mozda trenutacno ima, nisam provjeravao.
Valjda ce na java7 malo srediti stvari, mada iskreno sumnjam.
26.04.2012 | 09:50
Zdravac, ako ti treba za pokretanje nekih programa instaliraš, ako ne onda ne. Bitno je da ako nemaš pokrenut Java program Java runtime ne radi ništa i ne uzima nikakve resurse.
26.04.2012 | 19:59
Onda zasada NEinstaliram.
...jer mi je proradio Carnetov Vip stick bez tog njihovog šugavog softwarea!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 sati, 11 minuta
  • drpongrac23: Sutra macOS Tahoe!
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?