Ruši se Word
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ruši se Word

26.03.2012 | 20:29
Imam veliki problem jer zbog njega ne mogu raditi posao...

Naime, prije nekoliko dana mi se jednostavno počeo rušiti Microsoft Word i to kad otvaram dokumente u kojem postoje "track changes". Neke druge mogu otvoriti, ali čim uključim tu funkciju, sve se ruši. Ne moram vam govoriti koliko je to frustrirajuće pogotovo kad imam tonu posla.
Kao prvu pomoć instalirao sam OpenOffice, no on ne radi uvijek sjajno, tj. često izneredi dokument. Prema tome, to mi nije neka opcija, moram hitno dokučiti o čemu se radi.

Imao sam na MBP i stari MS Office (2007) i novi (2011), sve sam ih maknuo, ponovno instalirao i 2011 i updateao do kraja. I ništa, opet isto. Zbog toga vjerujem da je stvar u nečemu na OS X-u (Lion).

Ne znam uopće gdje bih počeo. Na forumima se spominju problemi s fontovima, no to mi se čini toliko komplicirano i strah me da nešto ne zeznem...

Ima li itko neku ideju?
26.03.2012 | 20:41
Zasto ne provjeris fontove? Zbog "losih" fontova meni Safari nije dobro prikazivao stranice.
26.03.2012 | 21:31
To je MS Word za Mac ili Windowse? Koliko ja znam za Mac su verzije 2004, 2008, 2012, a za Win su 2003, 2007, 2011. Ti navodiš Windows verzije pa zato pitam.

Ako se radi o windowsima, rješenje je jednostavno. Preformatiraj cijeli disk i instaliraj iznova Windowse pa Office.

Ako je za Mac - nemam pojma o MS Officeu za Mac. Iskreno te žalim što moraš koristiti to smeće.

Općenito, ja bi onako na blef probao izbrisati .plist fajle od Worda (vjerojatno postoje neke, ili barem jedna, u ~/Library/Preferences)

A ovo s Fontovima, nije to neko sveto pismo. Otvoriš Font Book (u Applications), odabereš All Fonts, pod File odabereš Validate fonts, pustiš da ih sve provrti i onda uklikaš "Remove checked".
26.03.2012 | 21:45
Radi se o MS Wordu za Mac, to jest Microsoft Office 2011.

.plist fajle - ništa se nije dogodilo, tj. isto.

U Font Book-u mi je našao 41 problem. Selektirao sam te fontove i pobriso ih. Napomenuo mi je da su neki od tih sistemski fontovi, nadam se da time nisam nešto zeznuo (još nisam ispraznio smeće...). No ni to nije riješilo problem.

Možda treba napraviti restart?
26.03.2012 | 22:06
A sto kaze report nakon sto se srusi?
26.03.2012 | 22:14
Čak nema reporta. Samo se sruši onda ga jedino mogu ponovno pokrenuti. Ništa ne izbaci.
26.03.2012 | 22:29
kajman, otvori Console.app, i nađi log od Word crasha u lijevom stupcu u FILES -> ~/Library/Logs -> CrashReporter. Filename sadrži naziv aplikacije i datum pa ti ne bi trebao biti problem naći. Kopiraj sadržaj tog loga u neko tekst file i ostavi ovdje kao file da ne nabadamo kao ćorave babe kada već postoji log.
27.03.2012 | 22:21
Pod crash reporter nema ništa. Ništa s tim imenom niti datumom.

No desno u konzoli se stalno pojavljuje jedan te isti log svako par sekundi, evo slike:
Screen_Shot_2012_03_27_at_21.png
27.03.2012 | 22:22
Možda se ne vidi dobro. Piše:

27.3.2012. 21:21:19,587 osascript: Error loading /Library/ScriptingAdditions/Adobe Unit Types.osax/Contents/MacOS/Adobe Unit Types: dlopen(/Library/ScriptingAdditions/Adobe Unit Types.osax/Contents/MacOS/Adobe Unit Types, 262): no suitable image found. Did find:
/Library/ScriptingAdditions/Adobe Unit Types.osax/Contents/MacOS/Adobe Unit Types: no matching architecture in universal wrapper
27.03.2012 | 22:22
Imaš instaliran Adobe Acrobat Pro? On se uvijek naseli u Office.
27.03.2012 | 22:37
Rihgt-click -> Open image pokaže sliku u punoj veličini. Ja sam kod sebe našao pod CrashReporter Microsoft Excel.crash.log, pa pretpostavljam da kod tebe tražimo Microsoft Word.crash.log. 100% si suguran da nije tamo? Kako točno izgleda to Word rušenje? I konačno, instaliran je zadnji Office Update?
28.03.2012 | 01:08
Vjerujte mi, crash log nije tamo. Mogu postaviti i sliku.
Instaliran je posljednji update. Štoviše, cijeli Office sam reinstalirao i updateao do kraja i isto se događa. Imao sam prije i stariju verziju Officea (2004). Na toj verziji bi se fajl otvorio, ostao tako otvoren nekoliko sekundi dok se vrti kotačić i onda bi se srušio. Tu verziju Officea sam izbrisao jer sam mislio da se radi o nekoj vrsti konflikta.

Rušenje je počelo kada sam pokušao otvoriti jedan dokument koji je imao uključenu review opciju, tj. track changes. Od tada mogu otvoriti normalne dokumente, mogu pisati, brisati, sejvati. No cim ukljucim review opciju i krenem nešto ispraviti, jednostavno se sruši. Ugasi se, nestane ono svjetlo na docku i moram ga ponovno pokrenuti. Dokumente u kojima je netko već radio review ne mogu uopće otvoriti, tj. čim ih pokrenem oni se niti ne stignu otvoriti, a word se već sruši.

Žena ima isti Office 2011 instaliran isto na MBP, isto na Lionu i sve je ok. Uredno otvara te fajlove. No, moj iMac na poslu ima isti problem, ruši se.
28.03.2012 | 01:13
Probajmo nešto jednostavno - kreiraj novi user account i pokušaj taj dokument otvoriti tamo.
28.03.2012 | 01:26
Radi! Kada otvorim dokument u drugom user accountu sve je ok!

Hm. Što to znači?
28.03.2012 | 01:31
To znači da imaš nešto u svojem user /Library folderu što mu smeta. Znam da nije od velike pomoći, ali kreni od toga da brišeš stvari vezane za Office/Word u Library i Application Support (mislim da on više nije aktuelan u Lionu?) ili samo kopiraj van dok ne nađeš što ga muči. Većina stvari unutra se i tako nanovo generira ako nedostaje. Eh da, moguće da je i font, pa obrati pažnju na njih. Možda za početak maknuti/deaktivirati sve fontove koje imaš u korisničkom Fonts folderu pa da odmah to eliminiraš.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 21 sati
  • VanjusOS: ovo lasersko graviranje izgleda odlično, nikakve naljepnice!
  • Bertone: ... i da, mislim da je sad graviranje oko 20€
  • Bertone: Lasersko graviranje, baci oko na [link] , ovako izgleda na T14s koji sam nosio kod njih s time da nisam htio baš sve znakove nego samo par osnovnih, tipkovnica je isto bila DE [link]
  • jura22: Radije kupi naljepnice. Ima ih na oglasniku: [link]
  • Riba: Puno, jer ako se ne varam mora se mijenjati kuciste.
  • CoffeePod: Kupio MBP16" M4, al tipkovnica je njemacka. Zna li se koliko bubvrega dode zamjena tipki da mi bude HR?
  • Soffoklo: Misliš bravo retardirana EU birokracija
  • drpongrac23: Bravooo Apple, super!!!
  • m@xym: a evo i pojašnjenja: [link]
  • Yonkis: In iOS 26.2, Wi-Fi network synchronization between iPhone and Apple Watch will no longer be available in the EU.
  • hal9000: HAHAHAHAHAHA: [link]
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, baka, drlovric, Ender, hal9000, marioart, smayoo, Zoki, Anonimci (790)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.53 Seconds

Provided by iJoomla SEO