NTFS-3g problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

NTFS-3g problem

12.03.2012 | 02:24
pozdrav, imam problem sa externim diskom, skidao sam na njega film i odjednom je zablokirao, više nemogu na njega stavljati nikakve datoteke al mogu s njega skidat, imam instaliran i ntfs-3g i macFUSE pa stvarno neznam u čemu je problem ako bi neko mogao pomoć bio bi zahvalan
Screen_Shot_2012_03_12_at_01.png
12.03.2012 | 02:26
ovo mi pokazuje u postavkama za ntfs
12.03.2012 | 09:12
Nešto ti se dogodilo pa vanjski disk više nije mountan preko NTFS-3G, nego preko normalnog drivera od OS-a (koji je read only). Probaj restart.
12.03.2012 | 15:31
a ija sam pedpostavio da je to, al neznam rješenje to je problem )) probao sam restart i ništa
12.03.2012 | 15:40
Ja sam ovo riješio na jedan debilan način. Stari prijenosnik s WIN XP-om sam upogonio i na njega kačim takve diskove. Primitivno i efikasno, ali sporo. Koliko sam skužio, ni ova varijanta ne obara brzinske rekorde. LOL
Sorry na OT-u.
12.03.2012 | 15:50
a neznam stvarno mi je mozak popilo više, nezz šta da napravim vieš, probao sam uninstall pa mislio ponovno sve instalirat, nemogu ga uopće izbrisat
12.03.2012 | 17:23
Probaj otvoriti disk utility pa napraviti ručno unmount tog diska tamo pa onda iz ovog dijaloga od NTFS-3G mountati
12.03.2012 | 22:49
jesam i ništa, ovo mi pokaže kad kliknem verify
Screen_Shot_2012_03_12_at_21.png
12.03.2012 | 22:55
Probaj reinstalirati NTFS 3G i ponovno ga instalirati, jer mi se čini da je on zaštekao.
12.03.2012 | 22:56
Brki, nisam ti napisao da napraviš Verify, nego Unmount. I onda pokušaš ručno mount iz dialoga od NTFS-3G
12.03.2012 | 22:58
ija to mislim al je problem što ga nemogu reinstalirat
Screen_Shot_2012_03_12_at_21-1f4746d537423ecfc3378d15fb60de9b.png
12.03.2012 | 23:47
ma znam ja šta si reko )) nego samo govorim kako mi javlja problem, napravio sam unmount u disk utily, al nisam te shvatio kako mount napraviti, sory
13.03.2012 | 12:13
blog.manetyim.com/2011/08/fixed-ntfs-3g-error-101/

Ovdje piše da je čovjek uspio riješiti sličan problem tako da je najprije napravio disable NTF-3g (imaš gumb "Disable", klikni ga), a onda reinstalirao, najnovijom verzijom.

Ja bi još napravio i update od Mac FUSE (instalirao najnoviju verziju) prije reinstalacije NTFS-3G i nakon svega reboot.

Inače, može se iz terminala uključiti i native podrška za pisanje po NTFS, ali primjetio sam da ima bugova (kod zapisivanja vrlo velikih fajli zapis bude pokvaren) pa to više ne savjetujem nikom.
13.03.2012 | 16:50
to sam ja prvo htjeo napravit al je problem što nemogu napraviti uninstall, evo šta mi pokaže
Screen_Shot_2012_03_13_at_15.png
13.03.2012 | 19:17
Ne uninstall, nego DISABLE.
14.03.2012 | 20:23
napravio sve to i opet ništa, u k.......neznam šta bi više napravio
14.03.2012 | 21:00
Na onom linku ti piše kako se ručno deinstalira, ako si na tome zapeo. Ali meni se čini da si previše nestrpljiv i nervozan.
17.03.2012 | 07:05
a prijatelju nisam nestrpljiv nego mi je potreban disk a već dosta vremena nemogu da rješim problem, napravio sam sve sa linka što si mi dao, i najviše što sam napravio je da mogu napraviti uninstall za ntfs, više mi se nepokazuje error al idalje nemogu stavljat da toteke na njega ((
17.03.2012 | 09:37
Nisi nestrpljiv, nego si nestrpljiv.

Dakle, tamo piše (ali ti se ne da čitati) da nakon deinstalacije *ponovno* instaliraš zadnju verziju. I to:

NAJPRIJE MacFUSE
ONDA NTFS-3G

NTFS-3G ne radi bez MacFUSE
17.03.2012 | 19:07
a vjeruj mi i ti na mom mjestu bio )), sve sam napravio kao što si rekao i ništa, rješenje postoji sigurno,samo ga ja nemogu naći, imam lion 10.7.3 neznam možda nisam skinuo odgovarajuću verziju ntfs
17.03.2012 | 19:25
A jbg, ne znam onda. Možda je i do Liona. Ako ti je hitno, stavi VirtualBox i windowse neke (XP, 2000, NT, vista, 7) pa spoji taj vanjski disk na virtualku i zapiši što trebaš preko virtualke. Pa onda na miru rješavaj osnovni problem.
17.03.2012 | 19:27
Pretpostavljam da je ova kombinacija NTFS-3G sa MacFUSE besplatna i ne želim sad ocjenjivati što je bolje ili nije, ali ja sam se od početka odlučio za Paragon NTFS soluciju koja doduše košta 20$, ali mi je do sada radila bez većih problema.

www.paragon-software.com/home/ntfs-mac/

Ukoliko ti je takva opcija važna i često trebaš prebacivati dokumente i slično koristeći pri tom NTFS formatirani disk, možda vrijedi razmisliti o kupnji.
17.03.2012 | 19:40
moguće je, al mi nije jasno kako mi je onda prije "kvara" radilo na lionu
17.03.2012 | 19:59
Nisam siguran, ali mi se čini da je i meni štekalo ili prestalo raditi, pa sam kupio Tuxera . Ista je firma , samo je 3GS besplatna verzija. Od tada nemam problema sa NTFSom. Kad platiš, možeš se i žaliti, a besplatno je često skuplje.
17.03.2012 | 20:08
brki2010 kaže:
moguće je, al mi nije jasno kako mi je onda prije "kvara" radilo na lionu

I meni je sve radilo super s onim ugrađenim neslužbenim driverom od Snowa dok jednom nije puko kod kopiranja jednog 12 GB disk-imagea od virtualnog stroja. I od onda više nije radilo s tim diskom. Tako da...
17.03.2012 | 21:18
Tuxera pravi probleme na Lion-u. Paragon radi na 10.7.3 bez ikakvih problema.
17.03.2012 | 21:43
Kupi PC prjenosnik s WIN XP i umreži ih. Radi bez ikakvih problema. Ipak moj debilan način nije baš tako debilan.
17.03.2012 | 22:05
znači vaš savjet je da ipak uzmem paragon ?
17.03.2012 | 23:25
Moja preporuka, jedini bug u verziji 9.0.1 je da ukoliko imaš instalirane win7 u sekciji startup disk ne prikazuje se win7 u popisu sve dok ne isključiš (disable) paragon i tada nakon restarta se win7 pojavi u popisu. Naravno uvijek možeš bootati system s option pa izabrati što ti treba. To se događalo kod mene dok sam imao dual boot na 10.7.2 i na 10.7.3, sad su prozori u virtuali na paralelsu i paragon radi s ntfs diskovima besprijekorno i brzo.
18.03.2012 | 20:44
nemam instaliran win 7 a i ne planiram ga instalirat )) tako da onda neću imat taj problem jel da ???
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 12 minuta
  • drpongrac23: Sutra macOS Tahoe!
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?