Program za playback muzike - kao winamp na winu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Program za playback muzike - kao winamp na winu

25.02.2012 | 14:10
Postoji li neki jednostavan program tipa winamp na winu - na MACu winamp ipak nije isti, i ne sviđa mi se, prvenstveno želim nešto što ima playlistu kao winamp, da označim fajlove koje hoću i da samo njih otvori u toj playlisti, da ima neki brz search, i clickom na close da ga zatvori i prekine reprodukciju. Itunes mi je malo nezgodan ipak.
25.02.2012 | 15:18
Pa zar iTunes ne nudi liste?
25.02.2012 | 15:36
oujea kaže:
Postoji li neki jednostavan program tipa winamp na winu - na MACu winamp ipak nije isti, i ne sviđa mi se, prvenstveno želim nešto što ima playlistu kao winamp, da označim fajlove koje hoću i da samo njih otvori u toj playlisti, da ima neki brz search, i clickom na close da ga zatvori i prekine reprodukciju. Itunes mi je malo nezgodan ipak.

Minimalistički, besplatan, a radi upravo to što tražiš - Cog! http://cogx.org/
25.02.2012 | 15:58
zabac kaže:
Pa zar iTunes ne nudi liste?

Nudi, ali se za sad ne snalazim najbolje u njemu, ako označim recimo 5 mp3 fajlove i pokrenem ih u iTunesu, budu oni otvoreni, ali i svi ostali koje sam nekad pokretao... postoji opcija zasebnog kreiranja listi, ali je malo smarajuce.

DrAle kaže:
oujea kaže:

Minimalistički, besplatan, a radi upravo to što tražiš - Cog! http://cogx.org/

probao sam cog, ali i on radi slično kao itunes, u ovom dijelu gdje je playlistu ostaju fajlove koji su prethodno pokretani... i ne prekine reprodukciju kada klinem na X. treba mi neki koji to nudi. ako uopste postoji takav naravno
25.02.2012 | 19:49
VLC
25.02.2012 | 21:00
Izašao je WinAmp i za Mac jedino što je za sada u Beti:

www.winamp.com/mac

Ima i jedna alternativa slična WinAmpu, Vox player, no i on je još u beti:

www.voxapp.didgeroo.com/

Dobar izvor raznog softwera za Mac je:

www.macupdate.com/
25.02.2012 | 22:21
Ne znam postoji li na Macu program koji se gasi sa X.
Pogledaj i ova dva programa, možda ti neki od njih odgovara
Musique http://flavio.tordini.org/musique
Audion http://www.panic.com/audion/
26.02.2012 | 01:50
ja bi isto rekao VLC
26.02.2012 | 11:37
iTunes, vrlo jednostavno. Zbog ČEGA komplicirati?
26.02.2012 | 12:31
Pa čovjek se lijepo potrudio objasniti zašto. Ne paše mu iTunes. Ne paše ni meni. Najgori bloatware od MP3 sviralice kojeg je svijet ikad vidio. Koristiti iTunes je najgora komplikacija koju si čovjek može priuštiti.
26.02.2012 | 12:43
Definitivno najgora stvar od apple-a!
26.02.2012 | 19:47
iTunes je jednostavno fantastičan program i savršeno radi ono za što je namjenjen, a to je stvaranje uredne biblioteke glazbe, video isječaka i svega ostalog te njihovo sinkroniziranje sa iUređajima. Na Macu radi nešto bolje nego na PCju.

Naravno da iTunes ne može zadovoljiti one koji bi htjeli označiti hrpicu pjesama po trenutnom izboru i onda to slušati. Još je gore ako se u iTunes ubace aljkavo napravljene mp3ce s nepotpunim i loše popunjenim tagovima. Da ne spominjem problem ako se u iTunes dodaju nove multimedijalne datoteke sa raznih izmjenjivih diskova bez da se radi konsolidacija biblioteke.

Dakle, iTunes nije tamo neki svirač glazbe zapržene na tamo nekom CDu ili razbacane po raznim diskovima i ostalim medijima. Za to postoje drugi programi prije navedeni. iTunes voli red i urednost, metodičnost i pedantnost. Meni nema ništa ljepše od uredno složenih albuma, a stvaranje playlista je onda iz tako uredno složene glazbe vrlo jednostavno i predstavlja pravo zadovoljstvo.

Dakle, iTunes definitivno nije za one koji nemaju strpljenja ili vremena složiti svoju glazbu onako kako je složena na iTunes Storeu i nemaju vremena ili volje raditi playliste prema trenutnom rspoloženju i ugođaju.

Isto vrijedi i za video isječke. Može se stvoriti fantastična biblioteka, sa naslovnicama i opisima i svime, ali naravno za to treba imati i volje i vremena.

Zato, nemojte pljuvati po iTunesima samo zato jer se vama nisu svidjeli ili se niste u njima snašli ili samo zato jer to drugi rade. Tja, vas koji nemate iUređaja ionako nitko ne tjera da se iTunesima koristite zar ne?
26.02.2012 | 20:02
iTunes ima svojih mušica, ali ga jedinog koristim. Koristim ga zbog AirPlay-a.
www.jabucnjak.hr/forum/razno/78447-airpl...-la-zabac.html#78519
MAlo sam modificirao i uštekao AirPort Express drito u struju, a ne u pojačalo. LOL
26.02.2012 | 20:26
Što prije prihvatiš iTunes logiku tim bolje. Ne odgađaj neumitno.
26.02.2012 | 20:46
dpasaric kaže:
Što prije prihvatiš iTunes logiku tim bolje. Ne odgađaj neumitno.

Upravo ove riječi je i meni netko uputio kada sam se switchao na Mac i tražio nekakav player koji nije iTunes. Opirao sam se, opirao, a danas i ja koristim iTunes
Naravno, ne znači da iTunes svima treba odgovarati, no ja sam se navikao. Integriran je u sustav, mogu ga koristiti u sprezi sa drugim programima (npr. Launchbar na desktop Macu ili Remote na iPhone/iPadu). Na početku treba pohvatati logiku izrade playlista te dobro tagirati datoteke i kasnije nema problema. Da bi mogao biti bolji - to je sigurno.

VLC (ni ova zadnja inačica) ne radi dobro sa 24/96 glazbom pa ga i ne uzimam u obzir.
27.02.2012 | 12:14
Preporucujem Vox
http://voxapp.didgeroo.com/
jednostavna mala aplikacija za slusanje bas nekih tamo mp3-ca i svega ostalog, sto ne zelite ubacivati u iTunese…
ima zgodnu integraciju u menu bar i pregrst korisnih opcija… brz je mali i svira sve zivo i nezivo…
osobno ga koristim tako da otvorim neki audio fajl iz findera, a on mi ucita i sve ostale fajlove iz istog foldera, te u menu baru imam kontrole za izbor pojedine pjesme (skocni menu) i play, fw, rew gumbe… dakle niti ne koristim njegove prozore…
probao sam ostale "male" playere i nisu mi se svidjeli..
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 13 minuta
  • drpongrac23: Sutra macOS Tahoe!
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?