Notes - aplikacija za organizaciju informacija
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Notes - aplikacija za organizaciju informacija

07.02.2012 | 19:21
Zadnjih dana proucavam nekoliko aplikacija za organizaciju informacija i dokumenata, pa me zanima da li imate ideju/savjet sto odabrati. Trebao bih nesto u sto se moze staviti tekst, slika, dokument i za svaki od takvih zapisa staviti neku biljesku i obavezno tag za lakse snalazenje.

Da li ima neka aplikacija koja je onako bas fino udomacena za Mac OS X ?

Do sada sam pregledao ove, premda mi se niti jedna ne cini dovoljno sigurna i kvalitetna:

Filemaker Bento
http://www.filemaker.com/products/bento/all-features.html

Evernote
http://www.evernote.com/evernote

DEVONthink
http://www.devontechnologies.com/product...hink/comparison.html

MacJournal
https://www.marinersoftware.com/products/macjournal

SOHO Notes
http://www.chronosnet.com/Products/sohonotes.html

A mozda bi bila dovoljna i neka tipa TheGuide-a za PC ...
07.02.2012 | 19:42
Ja koristim DEVONThinkPro i vrlo sam zadovoljan. To je jedna od aplikacija zbog koje sam sa linuxa prešao na mac os. Tagiranje, sorter, smart groups, pretraživanje dokumenata ... sve radi upravo onako kako meni odgovara.

Za Safari i Chrome postoje ekstenzije tako da se jednim klikom radi capture web stranica.

Pogledaj i EagleFiler http://c-command.com/eaglefiler/
07.02.2012 | 19:57
Ja pak koristim Yojimbo u koji se može spremiti pa skoro sve što se može nazvati dokumentom, web stranice, tekst dokumenti, slike, PDFovi itd. Omogućuje da se spremljeno traži po tagovima, flagovima, mogu se napisati dodatni komentari itd itd. Najbolje da provjeriš ovdje:

www.barebones.com/products/yojimbo/

Također postoji verzija Yojimba za iPad pa se biblioteka dokumenata može i na njega sinkronizirati, vidi:

itunes.apple.com/hr/app/yojimbo-for-ipad/id396307682?mt=8

Yojimbo.png
07.02.2012 | 20:51
Hvala na odgovorima, sada imam dovoljno aplikacija za napraviti recenzijju

Za SOHO Notes sam takodjer cuo po forumima da je dobar, ali se nekim korisnicima znala raspasti baza,
zato trazim neko iskustvo relevantno. Da li mozda ima neki od ovih programa obicaj unesene podatke trpati u neki file system pa da ih je lako dosegnuti i bez aplikacije ili sve stavljaju u tko zna kakve datoteke koje ako vrisnu ode visemjesecni trud.

Zato sam malo skloniji razmisljati o Filemaker Bento opciji, premda mi se pak ta aplikacija cini nekako genericka, ali je mozda zato bas dovoljno fleksibilna za kreiranje samostalnih baza.

Uglavnom idem se baciti na skidanje demo verzija pa malo se poigrati sa funkcionalnostima.
08.02.2012 | 00:55
DrAle kaže:
Ja koristim DEVONThinkPro i vrlo sam zadovoljan. To je jedna od aplikacija zbog koje sam sa linuxa prešao na mac os. Tagiranje, sorter, smart groups, pretraživanje dokumenata ... sve radi upravo onako kako meni odgovara.

Za Safari i Chrome postoje ekstenzije tako da se jednim klikom radi capture web stranica.

Pogledaj i EagleFiler http://c-command.com/eaglefiler/

Koliko vidim DEVONThink Personal cijelu bazu smjesta na ovu lokaciju:
"/Volumes/<disk>/<user>/Library/Application\ Support/DEVONthink\ 2"

Kakav je slucaj sa Pro verzijom ?

Koliko vidim to i nije baza vec vise file system struktura,
premda jos nisam sve procackao, uglavnom se cini kao jako dobra app
08.02.2012 | 08:51
Nažalost, ne razumijem se dovoljno u to da bih ti mogao odgovoriti je li to "prava" baza ili "file system struktura".

Ako pitaš ono što ja mislim da pitaš DT sve moje podatke drži kao jednu datoteku imena baza.dtBase2. Ne znam je li bih mogao otvoriti tu datoteku nekim drugim programom osim DT-om.
08.02.2012 | 08:52
Osobno koristim Evernote (Mac/Win/iOS/Android) na svim navedenim platformama. Radi jako dobro. Sync je besprijekoran i nema problema u radu. Također postoji web cliper addon za njega kako bi se mogao raditi brzi capture preko browsera.

Free je do 60MB mjesečnog synca što se meni pokazalo i više nego dovoljno čak i za notes koje sadrže slike i bilo kakve attachmente. Transparentnost između platforma nije upitna i funkcionira odlično.

tagiranje, note/notebook search, public(shared) notes sve su to features koji me oduševljaju i koristim ih maximalno koliko mi trebaju.

Kako privatno tako i profesionalno, Evernote mi je def postao 1st choice. Probao sam nekoliko appova, ali za sada samo Evernote ima funkcionalnost koju sam tražio na svim platformama.

Također ima i web pristup "cloudu" tako da nije uopće ni potrebno imati lokalnu aplikaciju instaliranu. Ovo mi je bio jedan od glavnih razloga odabira, iako koristim lokalne instalacije.

Lite, free, just works. Meni dosta
08.02.2012 | 10:16
Inače, za pisanje noti (bilježaka) ne koristim Devon (iako on ima tu mogućnost). Naime, kako uz desktop računalo posjedujem iPhone i iPad, a želim u svakom trenutku imati pristup svojim bilješkama na svim uređajima odlučio sam se za kombinaciju: desktop - nvALT, iPhone i iPad - Simplenote. Tako mogu bilješku napravljenu na bilo kojem od navedenih uređaja odmah imati dostupnu (te se aplikacije nakon upisa bilješke automatski sinkroniziraju) na svim ostalim uređajima. To radi odlično. Naravno, potrebno je imati 3G ili wifi povezivost.

Obje su aplikacije vrlo jednostavne, gotovo minimalističke, brze i besplatne:
nvALT - http://brettterpstra.com/project/nvalt/
Simplenote - http://simplenoteapp.com/
08.02.2012 | 10:23
Za same bilješke meni je najjednostavnije koristiti Notes iz Mail.app koje se uvijek dodjeljuju određenom mail accountu. U kombinaciji s IMAP accountom dobiješ na serveru Notes folder syncan s Mail.app i, naravno, bilo kojim drugim klijentom koji podržava custom foldere.
08.02.2012 | 10:28
Od mene također glas za DevonThink koji sam kupio još dok je u verziji 1.0 bio...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 16 minuta
  • drpongrac23: Sutra macOS Tahoe!
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?