Kako do popisa firmi koji rade na MAC računalima
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kako do popisa firmi koji rade na MAC računalima

07.09.2011 | 00:48
Ispričavam se unaprijed što ovaj post stavljam u ovaj forum. Zanimam me kako prikupiti neku bazu sa firmama u RH koje koriste MAC računala. Naime razvio sam neke poslovne aplikacije za OSX pa bi ponudio kupcima. Ako netko zna koju firmu molim da mi pošalje na PP

hvala na pomoći
07.09.2011 | 01:47
Prilično sam siguran da slična baza ne postoji iz jednostavnog razloga što sumnjam da je te informacije itko sakupio, no evo je recimo dobar početak. Ova će tema vjerojatno biti premještena u forum Razno jer nema neke poveznice sa Softverom....
07.09.2011 | 07:49
Smatram da nitko neće zamjeriti ako ovdje postaš par linkova, screenshotova i kratak opis appova. Sigurno će se naći netko zainteresiran.
07.09.2011 | 14:36
Slažem se.

Što se tiče macappovog pitanja, može se probati onako "pucanj naslijepo" - sve firme koje se bave TV i video produkcijom, sve firme koje se bave grafičkim dizajnom, svi arhitektonski uredi (kod njih je većina na PC-u, ali ih isto ima dio na Macu).
07.09.2011 | 14:58
Mislim nikako.
Eto prije neki dan je žena dobila web stranicu na CD od neke firme koja se bavi reklamom.
Dostavljeni CD i sve na njemu je bilo u Windowsima,naravno da nisam moga ništa vidit kako izgleda sve šta su napravili.
Kad sam ih nazvao, rekli su da oni rade samo na Win a ne za Mac na što sam ja pop.. i posla ih u neku stvar i rekao sam im ako već nekom nešto nude da bi rebali i reći što nude.
Uzalud bačen novac, a žena nije imala pojma kako to ide.
Mislim da bar danas nije problem napraviti za Mac ako već rade a ne da dižu ljudima novac i onda je po onom starom " ko vas j... mi smo napravili a vi mjenjajte comp"
Pogledat ću koja je firma pa da vam svima kažem da se ne zeznete ako kod njih naručite bilo što.
07.09.2011 | 16:30
Da nije slučajno Metro M.K. d.o.o.?
07.09.2011 | 19:06
@smayoo
NIje ta firma već je M.N.F.Promet.
Eto samo toliko da znate.
Pozdrav
09.09.2011 | 23:28
Pozdrav,

evo slikica programa. u privitku je još tri slikice. Aplikacija je za izradu R1 i R2 faktura.

Također imam i skladište, evidenciju o radnom vremenu radnika, program za kriptiranje podataka (kriptira s obzirom na zadanu lozinku, drugačija lozinka-drugačiji algoritam). program za precizno ispisivanje (uplatnice, koverte, obrazci...)...itd
..i ostale aplikacije po želji
Ako nekomu nešto treba nek se javi na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
lp

Datoteka za prilog:

Naziv datoteke: R1.zip
Veličina datoteke: 162807
Prilozi:
10.09.2011 | 02:18
Zanimljivo,

U čemu je to napravljeno?

Baš fino da i na Macu mladi ljudi rade ovakve stvari da ja ne moram baš sve moguće i nemoguće stvari pokrivati. Meni osobno je zanimljivo ovo sa evidencijom radnog vremena. Ja ti imam program za računovodstvo i knjigovodstvo, ali ove radne evidencije i obračuni honorara mi baš nešto ne leže: ili nemam, ili baš nije pretjerano flexibilno.

Nabaci koji screen sa time. Možda bih se sjetio ljudi kojima bi to trebalo - ne odmah sad, ali tijekom sljdećih par mjeseci kad me negdje netko pita za nešto takvo.
27.01.2012 | 10:22
Ako nekoga zanima source programa neka se javi. Dakle prodajem projekt (moguća zamjena za razni Hardware).

U Programu postoje hrpe vlastitih procedura koje olakšavaju programiranje (konekcije, inserti, updateovi....).

Code programa je u Javi.

U slučaju prodaje projekta ja ga brišem sa računala.

lp

(nisam stavio u oglasnik jer ovdje postoje slike programa i nešto smo već o njemu pisali)

Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 43 minuta
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.60 Seconds

Provided by iJoomla SEO