Molim pomoć ili pojašnjenje. Koristim ibook G3 500. OS 10.3. Kako su na stroju bili iMovie i iPhoto2, želio sam novu verziju tih programa sa iLife-a. Skinuo sam iMovie i iPhoto u iLife verziji sa interneta i instalirao na stroj. No, sada mi se svaki put kad otvaram te programe na desktopu pojavi ikona instalacijskog diska. Tek putem nje mogu pokrenuti programe. Pitanje, zašto dakle novi iPhoto i iMovie nisu potpuno postali dio OSX na mom stroju? Neki savjet ili rješenje?
Pozdrav.
Ako sam dobro shvatio, svaki put kada ih pokrenes, mounta ti se instalacijski .dmg file? To onda znaci da aplikacije nisi "instalirao", tj . kopirao ih na lokalni disk, vec si ikonu na dock odvukao sa mountanog .dmg-a pa ti on svaki put pri pokretanju otvori dmg. Kopiraj ih dakle nekamo na disk.
Da. otvara se instalacijski file. Ali programi jesu na disku među ostalim aplikacijama i programima. Štoviše, pokušao sam i pokrenuti update iPhoto-a misleći da će to riješiti problem. No, problem je ostao isti. Sitan, ali tu je...
No dobro, sto ako mu zipas taj dmg da ga ne moze mountati? Otvori "Console" aplikaciju u /Applications/Utilities i gledaj ima li kakvih sumnjivih poruka.
Mozda se to G3 buni da ne moze vise, pa krivicu baca na operativni sustav
Novi iLife ce opteretiti i dobar G4. Valjda su ga programirali u AppleScriptu
drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj
CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima