Microsoft access na
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Microsoft access na

• RobertN
  • Posjetitelj
11.01.2005 | 17:55
Microsoft access na MACu
  • RobertN
  • Posjetitelj
11.01.2005 | 17:58
Problem je što imam nekoliko radova napravljenih u accessu sada
prelazim na MAC i zanima me dali postoji mogučnost da se prebace
access radovi na MAC i koji program bi mogao nešto slično napraviti?

Pozdrav , Robert
11.01.2005 | 18:09
MS Access 2 MySql

Da si utipkao u Googleu "MS Access to MySQL" dobio bi ovaj link.
MS Acces ne mozes upotrebljavati na Macu jer, srecom, Microsoft nikad nije prebacio tu aplikaciju na Mac OS. A zasto i bi?

"MS Access to FileMaker" nisam probao na Googleu. Probaj ti.
  • RobertN
  • Posjetitelj
11.01.2005 | 18:47
Ovako mislio sam i na to
kada kažem nekoliko radova mislim na 15 aplikacija koje su pisane isključivo za moju firmu tako da mi nije svejedno. Pošto prelazim najvjerovatnije na MACove mi treba pomoč.
Filemaker sam skinuo prije 40ak dana i koliko sam ga koristio nisam
vidio mogučnost ubacivanja queries i forms od postojećih aplikacija.
Ako postoji mogučnost a ja je nisam vidio gdje se u Hrvatskoj može kupiti filemaker jer mi je verzija koju sam skinuo istekla?

Limitations Access-to-MySQLa

* Converts MS Access tables only (forms, queries, reports are not supported)
* Does not convert system (hidden) tables
* Does not convert relationships between tables

Pozdrav ,Robert
11.01.2005 | 23:44
RobertN ako uspes u tome molim te da to obznanis ovde jer cu onda to istampati, uramiti i staviti kolegi u kancelariju. To je poslednja linija odbrane kod nas u firmi.
12.01.2005 | 01:26
Teško da ćeš naći bilo šta što će konvertovati forme, querije i slično iz Accessa u bilo šta drugo. Te stvari pripadaju front endu koji se može razvijati u bilo čemu. U šta bi mogao konverter u MySQL da iskonvertuje forme? MySQL ih nema, on je backend, frontend razvijaš u nečemu drugom.

Sve u svemu, veliki je posao pred tobom i ako se ipak odlučite za prelazak na Maca uz veliki posao prebacivanja aplikacija u neki drugi alat, prethodno pažljivo odaberite isti tako da bude onaj koji se lako skalira na gore.

U zavisnosti od komplikovanosti postojećih aplikacija zavisi i vreme prelaska na drugi sistem. Meni je za jednu jednostavnu Access aplikaciju trebalo nekoliko dana da je prebacim u 4D, uz izvoz podataka iz Accessa i uvoz u 4D. Za drugu, mnogo komplikovaniju, mi je trebalo i čitavih mesec dana.

U svakom slučaju preporučujem ti 4D, on se dobro skalira na gore, pa ako ikada odlučiš da za rešenje sa nekim SQL serverom kao backendom umesto 4D servera, frontend se takoreći ne menja, samo treba instalirati plugin koji replicira podatke iz 4D-a u bazu na SQL serveru.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 2 minuta
  • drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj :)
  • CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.62 Seconds

Provided by iJoomla SEO