iTunes i plaćanje
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iTunes i plaćanje

21.06.2011 | 09:54
Koje sve vrste kartica prihvaća iTunes kao vrstu plaćanja ? Znam da može biti visa, mastercard, american no koliko je važna sama vrsta: kreditna kartica, kartica tekućeg ili žiro računa. Ova poslijenja me najviše zanima. Kakva su vaša iskustva i kako to sve u praksi funkcionira ?
21.06.2011 | 10:35
ne mogu napraviti hrvatski iTunes account, ali ako ti što vrijedi, ja sam si
karticu žiro računa (Visa Electron) povezao s AppStore accountom i radi sasvim u redu, napunim žiro koliko mi treba za appove i to je to.
21.06.2011 | 13:12
da, to je upravo problem, svaki puta, bilo da idem preko iTunesa ili app stora mi kaze "your payment method was declined. Please enter valid payment method information"
22.06.2011 | 13:24
Evo, rješen problem. Ja sam kriv. Ako netko bude imao slicnih problema ili pitanja neka se slobodno javi
22.06.2011 | 17:30
Pa kako si rješio? Možeš li objasniti?
22.06.2011 | 19:06
i kako si otvorio Hr account, šta se to sada može?
22.06.2011 | 21:14
Može se otvoriti hr account. Odete u iTunes ili App Store, svejedno je, i odete na account u gornjem desnom rubu. Ako nemamte account mozete ga napraviti tako da pokušate kupiti nesto i on ce vas odvesti do prozora za registraciju. Ugl. kad uđete u svoj account, zanima vas "billing information " ili " payment method" , tako nesto. Tamo odaberete način plačanja. Ja sam uzeo Visa karticu žiro računa. Upišete broj kartice zajedno sa troznamenkastim sigurnosnim brojem koji se nalazi na poleđini (ako imate više od tri broja na poleđini, onda zadnja tri) , još je potreban datum isteka kartice ali sve to imate na samoj kartici. Ispod se nalaze vlastiti podaci koje morate ispuniti točno tako da budu u skladu sa podacima kartice. Vrlo važno je da na kartici koju pokušavate registrirati imate određenu sumu novaca jer sa 0 kn na računu registracija neće proći. U procesu vam skinu oređenu simboličnu svotu (par kn) sa računa da bi provjerili valjanost. I to je to
22.06.2011 | 21:15
Jedina stvar na koju morate pripaziti je da vam je pod country/region stavljeno Croatia. To sve možete vidjeti kad otvorite svoj account.

Razlika između HR accounta i recimo onog u SAD-u je sto u hrvatskom ne mozete kupovati glazbu, filmove , serije i sl. Ograničeni ste samo na aplikacije, bilo za Mac ili iPhone/iPad.
23.06.2011 | 01:28
ma, ja sam se malo pogubio... mislio sam na kupnju glazbe, a govorio sam o otvaranju accounta. sori...
a može li se s našom karticom otvoriti US account za muziku i ostalo?
23.06.2011 | 02:42
Finn kaže:
...a može li se s našom karticom otvoriti US account za muziku i ostalo?

Koliko je meni poznato ne može se prijaviti sa karticom izdanom izvan USA na USA iTunes račun. Naime, tijekom prijave radi se provjera prijavljene kartice i ako nije izdana od neke od američkih banaka odbija se.
23.06.2011 | 10:12
Nemože se kupovati niti putem PayPal-a ako nije USA..
24.06.2011 | 11:29
Molim Vas za jednu informaciju, da li je netko probao kupovinu na app storeu sa Hypo Prepaid karticom ?
25.06.2011 | 14:45
Jesam ja, od kada postoji Appstore. Kupujem aplikacije na Apsotu i iTunesu bez ikakvih problema. Radi se o Prepaid Master kartici i budi bez brige. Slobodno uzmi i uzivaj
25.06.2011 | 15:11
emilcosic kaže:
Jesam ja, od kada postoji Appstore. Kupujem aplikacije na Apsotu i iTunesu bez ikakvih problema. Radi se o Prepaid Master kartici i budi bez brige. Slobodno uzmi i uzivaj

Super, uljepšao si mi dan, ma i vikend cijeli
12.04.2013 | 16:42
Evo imam isti problem. Godinama VISA electron radila super (10ak kupovina), no nedavno sam stavio MC da kupim app, jer na VISI nije bilo love i sad kad ju pokušavam vratiti "payment declined".

Kaj u čemu je štos, jel ko i za PayPal treba neka lova gore da prođe autorizacija?
13.04.2013 | 01:17
znam da za visa electron moras imati para gore inace ne prolazi autorizacija. pretpostavljam da je isto i za MC.
06.06.2013 | 22:03
Ja nikako da uspijem natjerati visu electron od zabe da radi s itunesima.
Novaca na racunu ima tak da taj dio iskljucujem.

Mozete mi pojasniti na koji nacin ste uspjeli povezati visu electron s itunesima
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 8 sati, 32 minuta
  • drlovric: Bas tako Mario. Ja sam bio u USA i kupio MBP M1 Pro 16" i najmanju potrebu nemam da ga mijenjam. Pogrijesio sam jedino sto nisam uzeo 14" :)
  • marioart: uredjaji su predobri i predugo traju :)
  • Riba: Zalosno je vidjeti kako mac prodaja stagnira.
  • Yonkis: Ili ovako nešto? [link]
  • Yonkis: Gdje staviti ovakve vijestice? [link]
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi