iTunes i plaćanje
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iTunes i plaćanje

21.06.2011 | 09:54
Koje sve vrste kartica prihvaća iTunes kao vrstu plaćanja ? Znam da može biti visa, mastercard, american no koliko je važna sama vrsta: kreditna kartica, kartica tekućeg ili žiro računa. Ova poslijenja me najviše zanima. Kakva su vaša iskustva i kako to sve u praksi funkcionira ?
21.06.2011 | 10:35
ne mogu napraviti hrvatski iTunes account, ali ako ti što vrijedi, ja sam si
karticu žiro računa (Visa Electron) povezao s AppStore accountom i radi sasvim u redu, napunim žiro koliko mi treba za appove i to je to.
21.06.2011 | 13:12
da, to je upravo problem, svaki puta, bilo da idem preko iTunesa ili app stora mi kaze "your payment method was declined. Please enter valid payment method information"
22.06.2011 | 13:24
Evo, rješen problem. Ja sam kriv. Ako netko bude imao slicnih problema ili pitanja neka se slobodno javi
22.06.2011 | 17:30
Pa kako si rješio? Možeš li objasniti?
22.06.2011 | 19:06
i kako si otvorio Hr account, šta se to sada može?
22.06.2011 | 21:14
Može se otvoriti hr account. Odete u iTunes ili App Store, svejedno je, i odete na account u gornjem desnom rubu. Ako nemamte account mozete ga napraviti tako da pokušate kupiti nesto i on ce vas odvesti do prozora za registraciju. Ugl. kad uđete u svoj account, zanima vas "billing information " ili " payment method" , tako nesto. Tamo odaberete način plačanja. Ja sam uzeo Visa karticu žiro računa. Upišete broj kartice zajedno sa troznamenkastim sigurnosnim brojem koji se nalazi na poleđini (ako imate više od tri broja na poleđini, onda zadnja tri) , još je potreban datum isteka kartice ali sve to imate na samoj kartici. Ispod se nalaze vlastiti podaci koje morate ispuniti točno tako da budu u skladu sa podacima kartice. Vrlo važno je da na kartici koju pokušavate registrirati imate određenu sumu novaca jer sa 0 kn na računu registracija neće proći. U procesu vam skinu oređenu simboličnu svotu (par kn) sa računa da bi provjerili valjanost. I to je to
22.06.2011 | 21:15
Jedina stvar na koju morate pripaziti je da vam je pod country/region stavljeno Croatia. To sve možete vidjeti kad otvorite svoj account.

Razlika između HR accounta i recimo onog u SAD-u je sto u hrvatskom ne mozete kupovati glazbu, filmove , serije i sl. Ograničeni ste samo na aplikacije, bilo za Mac ili iPhone/iPad.
23.06.2011 | 01:28
ma, ja sam se malo pogubio... mislio sam na kupnju glazbe, a govorio sam o otvaranju accounta. sori...
a može li se s našom karticom otvoriti US account za muziku i ostalo?
23.06.2011 | 02:42
Finn kaže:
...a može li se s našom karticom otvoriti US account za muziku i ostalo?

Koliko je meni poznato ne može se prijaviti sa karticom izdanom izvan USA na USA iTunes račun. Naime, tijekom prijave radi se provjera prijavljene kartice i ako nije izdana od neke od američkih banaka odbija se.
23.06.2011 | 10:12
Nemože se kupovati niti putem PayPal-a ako nije USA..
24.06.2011 | 11:29
Molim Vas za jednu informaciju, da li je netko probao kupovinu na app storeu sa Hypo Prepaid karticom ?
25.06.2011 | 14:45
Jesam ja, od kada postoji Appstore. Kupujem aplikacije na Apsotu i iTunesu bez ikakvih problema. Radi se o Prepaid Master kartici i budi bez brige. Slobodno uzmi i uzivaj
25.06.2011 | 15:11
emilcosic kaže:
Jesam ja, od kada postoji Appstore. Kupujem aplikacije na Apsotu i iTunesu bez ikakvih problema. Radi se o Prepaid Master kartici i budi bez brige. Slobodno uzmi i uzivaj

Super, uljepšao si mi dan, ma i vikend cijeli
12.04.2013 | 16:42
Evo imam isti problem. Godinama VISA electron radila super (10ak kupovina), no nedavno sam stavio MC da kupim app, jer na VISI nije bilo love i sad kad ju pokušavam vratiti "payment declined".

Kaj u čemu je štos, jel ko i za PayPal treba neka lova gore da prođe autorizacija?
13.04.2013 | 01:17
znam da za visa electron moras imati para gore inace ne prolazi autorizacija. pretpostavljam da je isto i za MC.
06.06.2013 | 22:03
Ja nikako da uspijem natjerati visu electron od zabe da radi s itunesima.
Novaca na racunu ima tak da taj dio iskljucujem.

Mozete mi pojasniti na koji nacin ste uspjeli povezati visu electron s itunesima
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 30 minuta
  • drpongrac23: Sutra macOS Tahoe!
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.37 Seconds