Adobe Flash Player na novom MBP 8.2 (2011)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Adobe Flash Player na novom MBP 8.2 (2011)

11.06.2011 | 22:12
Pozdrav svima,

ova tema je sigurno već obrađivana na ovom forumu, no želim istaknuti kako se još uvijek javljaju problemi...

Dakle, kupio sam novi MacBook Pro 15" Core i7 2,2 GHz, 4 GB RAM-a, 750 GB HDD, itd.... standardna konfiguracija od Apple-a. Budući sam prije imao 13" C2D 2,4 GHz, kako sam kupio novi migrirao sam sve svoje podatke sa starog tako da jednostavno nisam ništa trebao instalirati.

Problem koji se pojavljuje već duže vrijeme je naravno Adobe Flash Player. Jednostavno ne razumijem zbog čega se tako drastično povećava temperatura procesora i samog uređaja pri izvođenju najobičnije mp3 pjesme na npr. www.4shared.com (a može biti i bilo koja druga stranica koja sadrži nešto u Flashu) ? Inače stroj radi perfektno i zastrašujuće brzo. Temperatura procesora se kreće uvijek u granicama normale 50 - 68 stupnjeva, ovisno o samom zahtjevu posla. Međutim, pri korištenju Flash playera temperatura ode i preko 90 stupnjeva, ventilatori vrte na maximumu (6000 okretaja u minuti) i sam laptop se stravično ugrije.

Molim Vas, ako je moguće, da isprobate takvu situaciju na Vašem Mac-u kako bi mogao što poduzeti u buduće. Dovoljno je otići na www.4shared.com i upisati ime bilo kojeg izvođača ili pjesme i nakon toga stisnuti play. Dok svira upalite Dashboard (F4) i promatrate temperaturu sa iStat Pro kojeg možete besplatno preuzeti ovdje: islayer.com/apps/istatpro/

Zahvaljujem na suradnji.

Patrick.
11.06.2011 | 23:26
P999 kaže:
roblem koji se pojavljuje već duže vrijeme je naravno Adobe Flash Player. Jednostavno ne razumijem zbog čega se tako drastično povećava temperatura procesora i samog uređaja pri izvođenju najobičnije mp3 pjesme na npr. www.4shared.com (a može biti i bilo koja druga stranica koja sadrži nešto u Flashu) ? Inače stroj radi perfektno i zastrašujuće brzo. Temperatura procesora se kreće uvijek u granicama normale 50 - 68 stupnjeva, ovisno o samom zahtjevu posla. Međutim, pri korištenju Flash playera temperatura ode i preko 90 stupnjeva, ventilatori vrte na maximumu (6000 okretaja u minuti) i sam laptop se stravično ugrije.

Molim Vas, ako je moguće, da isprobate takvu situaciju na Vašem Mac-u kako bi mogao što poduzeti u buduće. Dovoljno je otići na www.4shared.com i upisati ime bilo kojeg izvođača ili pjesme i nakon toga stisnuti play. Dok svira upalite Dashboard (F4) i promatrate temperaturu sa iStat Pro kojeg možete besplatno preuzeti ovdje: islayer.com/apps/istatpro/

Evo, prvi ću ti reći da se niti neću truditi išta instalirati

To je stari problem i tiče se jednostavno Flasha kao takvoga, neoptimiziranog komada softvera kojeg je vrijeme pregazilo.
Dakle, nema ti tu pomoći

Notorna je činjenica da na Mac OS Xu, Flash radi katatrofalno loše, na novom MacBook Airu kojemu baterija traje preko 5 sati - kada je Flash instaliran, jedva 3h dovuče... Tako da i za to postoji solucija i zove se Click to Flash - instaliraš ga i on blokira sve Flash elemente na stranicama i zamijenjuje ih HTML5 elementima ako ih ima. Ako ih nema, samo klikneš na prozor i učitati će ti se samo taj Flash element po potrebi - vi vjerojatno će ti olakšati život.

Isprobaj. I savjet, kloni se Flasha, čim prije krepa, prije ćemo svi biti sretniji i hladniji
12.06.2011 | 01:37
Puno hvala na savjetu. Slažem se s Vama, čim prije nestane Flash bit će svima bolje. Taj proizvod jednostavno ne možemo nazvati proizvodom nego poluproizvodom koji nikako ne radi kako treba.
12.06.2011 | 03:55
Mene posebno "oduševi" kada mi na tren zapne obični Flash video na 8-procesorskom Xeonu... Na jednom browseru radi ok, na drugom ne, onda na poslu obrnuto, kolegi nešto treće... uglavnom nikada na zelenu granu. Ubojica Flasha će biti iPad. Niti jedna ozbiljna firma si ne može dopustiti da izradi web samo u Flashu, ako ništa drugo, onda zbog iPada.
12.06.2011 | 08:28
P999 kaže:

Zahvaljujem na suradnji.

Patrick.

13" MBP 8.1 (2011) Core i5 2.3 GHz
isprobao prema tvojim uputama i situacija je slijedeca:
CPU ne prelazi 61C, ventilator se vrti do 4200rpm.
Mozda pomaze to sto imam instaliran FanControl pa pocne lagano dizati brzinu ventilatora cim CPU prijede 40C.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 35 minuta
  • dpasaric: Možda za neki nebitni stroj za početak...
  • dpasaric: Ne znam, ja ne bih žurio. :)
  • drpongrac23: Sutra macOS Tahoe!
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.13 Seconds

Provided by iJoomla SEO