postoji li software za mac slijedećih specs
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

postoji li software za mac slijedećih specs

18.03.2011 | 14:39
dakle, trebao bi software za mac domaćeg proizvođača:

Sofver bi trebao sadržavati:
1. Robno materijalno i knjigovodstvo i salda konti
- Mogućnost otvaranja više skladišta - roba na konsignaciji
- Izlazne fakture(red.br. šifra artikla, šifra boje,datum, br.računa, količina, rabat i superrabat, iznos(osn. i pdv) datum plaćanja računa, iznost uplate)
- Međuskladišnice
- Ulazne fakture:
Kalkulacije – red.br. ime dobavljača, datum, broj ul. fakture, količina, nabavna cijena, vpc,mpc, marža, nabavna cijena u stranoj valuti, unos tečaja)
ulazne fakture:red.br. datum,br.računa,iznos(osn+pdv)
- Narudžba prema dobavljaču(po klijentu,datumu, artiklu i boji artikla, ali vezana da se može prebacivati u druge dokumente – izlazne račune, dostavnice i izdatnice, međuskladišnice)
- Dostavnice (slobodne i vezane)
- Izdatnice
- Izvještaje : otvorene stavke(po klijentima, mjesečno ukupno, godišnje ukupno)
Stanje na skladištu(po artiklu, boji, količina, po nabavnoj, mpc i vpc)
Dnevnik računa(po datumu, iznosima(osn. i pdv),klijentu, broju računa, mjesecu, godini)
2. Putni troškovi(unutar tog dijela se nalaze slijedeći dokumenti):
- putni nalozi(za službena putovanja) – (ime zaposlenika, vozilo, registracija, datum putovanja, datum naloga, datum povratka, izračun koliko dana/sati je zaposlenik bio na sl. Putovanju, iznos dnevnice, zavisni troškovi, destinacije od/do)
- putni radni list (za sluzbena vozila) – vozilo, registracija, destinacije od/do
18.03.2011 | 17:19
Pa kaj nije netko tu po forumu nudil knjigovodstveni program za OSX? Čini mi se da je avatar bil ruža, ako me sjećanje dobro drži? Nisam ziher jel ima baš sve kaj tebi treba, ali za početak.... Preroštaj malo forum, bilo je sigurno nekaj u tom smjeru
18.03.2011 | 17:30
www.delovski.hr/ ali ne znam ima li sve što njemu treba.
18.03.2011 | 17:39
@genijalac: sjećam se rasprave, ali kontah da će ljudi koji koriste to moći nešto preporučiti
@ribonukleid: hvala, pogledam. vidimo se u nedjelju.
18.03.2011 | 20:28
Ovdje ti se malo više o tome raspravljalo. Knjigovodstvo na macu.
19.03.2011 | 02:10
Da, u mom Bouquetu fale ovi putni troškovi. Sve ostalo je unutra. Svaki dokument, klikneš desnim na datum i ako nema upisan tečaj možeš ga upisati. Ako ima tečaj za taj datum, onda pokaže koliki je. Na svaku brojku, desni klik i vidiš koliko je to u valuti. Svaki dokument možeš sa copy/paste prebacit u neki novi, iako ima i fora da od više dokumenata možeš napraviti jedan - recimo od dvije ponude, jedne narudžbe i jedne primke možeš u par klikova složityi fakturu. Postoje narudžbe, postoje otpremnice (pretpostavljam da su to dostavnice), mada ne znam što bi bile "slobodne i vezane".

Uz naplatu ima valjda desetak raznih pregleda, ima i onaj grupirani do 30 dana, 60, 90, etc. Ili sažeti koji na minimum papira navede sve neplaćene račune, eventualno grupirane po firmi.

Što bi bile izdatnice? Materijal u proizvodnju/gradilište? Ima i proizvodnja ako je to to, dakle mat primke i izdatnice, plus sastavnice.

Ostalo na mojoj stranici www.delovski.hr gdje ima i moj mail (preferiram yahoo od tri ponuđena) plus moji telefoni.
19.03.2011 | 02:31
proslijedim info dragoj pa ćemo dalje od tuda.
19.03.2011 | 13:34
IgorD kaže:
Postoje narudžbe, postoje otpremnice (pretpostavljam da su to dostavnice), mada ne znam što bi bile "slobodne i vezane".

Otpremnica je izlazni dokument iz skladišta. Potpisom otpremnice kupac potvrđuje primitak robe. Dostavnica je dokument kojeg generira logistička služba i na njoj obično ne stoji detaljno sadržaj paketa, nego samo broj koleta, masa, gabariti, vrijednost.

Što bi bile izdatnice? Materijal u proizvodnju/gradilište? Ima i proizvodnja ako je to to, dakle mat primke i izdatnice, plus sastavnice.

Da, izdatnica je interna otpremnica (dakle, vlastitom zaposleniku izdaješ robu/materijal sa skladišta, on nešto s njim napravi i onda poslije sve zajedno - robu i radove - fakturiraš kupcu koji ne potpisuje ni otpremnicu, ni izdatnicu, nego primopredajni zapisnik).
19.03.2011 | 15:54
Smayoo zvan Wikipedia.

Hvala na ovim pojašnjenjima, ima smisla što veliš iako sam ja u praksi vidio i blok koji ima onaj kopirni papir, pa dokument u tri primjerka koji su po svemu identični, osim što se prva kopija zoce otpremnica, druga je dostavnica a zadnja je imala neki treći naziv. Priča uz taj blok išla je ovako: prva kopija ide kupcu, druga ostaje skladišatru a treća ide u upravu. Bilo je to davno, doduše.
19.03.2011 | 19:11
Eh... I ja sam nekad pisao knjigovodstveni softver. Davno. Još tamo negdje 1989. pa do kraja faksa, 1995.

Ova treća je možda priznanica?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 19 minuta
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.56 Seconds

Provided by iJoomla SEO