MacKeeper ... iskustva?!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MacKeeper ... iskustva?!

23.01.2011 | 15:01
Pozdrav,
evo gledam ovaj app ... koji je kao dobro reviewan.
E sad ... jel tko koristi i kakva su vam iskustva?
Koliko razumijem korištenje appa je potencijalno opasno.
Zanima me oslobađanje prostora na macu pomoću ovoga, primjerice binarries cleaner gdje kaže da uklanja PPC dedicated djelove aplikacija sa Intel maca i vice versa.
Koliko je ovo sigurno?

Hvala
23.01.2011 | 15:29
Napravio sam to prije koju godinu na jednom stroju s nekim drugim programom i nije bilo problema. Oslobodilo se par giga na disku i to je to.
23.01.2011 | 15:35
Svaka takva aplikacija je potencijalno opasna, ako ne znaš što radiš. Na isti način kao što je opasno brusiti glavu motora ili spuštati ovjes na autu ako ne znaš što radiš. To znači da, ako ta aplikacija radi nešto što bi znao napraviti i sam (putem terminala, hex editora ili na neki drugi mukotrpan način), onda je bez opasnosti možeš koristiti čisto da ti bude lakše napraviti to što ionako znaš napraviti. Ako, međutim, ne znaš kako bi to napravio ručno, to znači da ne razumiješ mehanizme u koje se uplićeš pa je u tom smislu najbolje da to ne radiš uopće. Ni takvom aplikacijom, ni ručno, ni ikako.
23.01.2011 | 15:41
Hm, naravno da neznam to napraviti.
Zapravo sam mislio da je to upravo napravljeno za ljude koji to neznaju, a ne samo da ubrza manualne procese.

Možda bolje da ne prčkam onda?!
23.01.2011 | 15:43
Mislim on radi te stvari automatizirano, tj neda ti ni priliku da u neku ruku svoje znanje tog tipa upotrijebiš, osim odluke, da ili ne za pojedini app (recimo za ove uklanjanje PPC binaries-a).
Možda da probam sa nekim manje krucijalnim aplikacijama da vidim oče štogod explodirati
23.01.2011 | 16:27
Tvoje me pitanje sjetilo onog nedavnog korisnika koji je krenuo nešto prčkati jednim takvim alatom pa uključio prikaz nevidljivih datoteka, pa ga je onda pojava tih datoteka na desktopu uznemirila i u idućih 25 minuta je stigao do toga da kompletno pregazi stroj friškom instalacijom, ali neodgovarajuće verzije OS-a. Eto, o tome pričam. Pa ti procijeni.
23.01.2011 | 17:50
He he, sjecam se te diskusije. Cuj nisam bas tako brzoplet, sto mozes zakljuciti ako ništa onda prema tome što ovdje postavljam pitanje prije nego uopće pokrećem taj program.

bok
23.01.2011 | 21:39
Ja sam jednom to napravio i sjecam se da mi jedna aplikacija vise nije radila. Ne sjecam se vise koja...A i jednom nakon toga sam si isao prekopirati aplikaciju na drugu masinu (sa Intel na PPC ili obratno) pa sam sebi skidao svece s neba sto sam onomad isto to prckati.
Ono, ako ti je gusto s mjetom i imas puno universal aplikacija, peglaj, inace nije vrijendo rizika. I ne znam kako se auto updateri nose s tim, u stvari cini mi se da se to meni bilo razbilo u par slucajeva.
24.01.2011 | 02:41
Ja sam za neke nevazne i velike aplikacije koristio xslimmer, vise manje je sve bilo OK, osim Adobeovog paketa, neke aplikacije su prestale raditi a i update je poceo stekati, pa sam stao na vrijeme s "optimizacijama"...
U danasnje vrijeme ogromnih diskova, bolje ne dirati...
Kad se samo sjetim kemijanja u vrijeme 68K i gomile programa i dokumenata na 350MB SCSI disku, diskdoublera i ostalih cudesa...
24.01.2011 | 10:43
Haha, Diskdoubler! To sam skroz zaboravio. ))
24.01.2011 | 11:26
Eto super da sam pitao, izgleda da nema bas najboljih dojmova sa ovim tipom alata
24.01.2011 | 12:42
Ma ja samo mislim da tražiš probleme gdje ih nema, a nisi žena.
24.01.2011 | 17:29
tko zna
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 46 minuta
  • dpasaric: Možda za neki nebitni stroj za početak...
  • dpasaric: Ne znam, ja ne bih žurio. :)
  • drpongrac23: Sutra macOS Tahoe!
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.14 Seconds

Provided by iJoomla SEO