Problem sa Retail software
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Problem sa Retail software

08.11.2010 | 14:33
Friško sam se prebacio na Snow Leopard
I krenuo redom instalirati programe koje posjedujem

Problem je nastao kada sam pokušao instalirati iWork i Final Cut Express 4
Oba dva su retail verzije, znači bez šifre samo turi i instaliraj. Kupljene legale u Hrvata

Međutim Snow Leopard ih ne prepoznaje, točnije kada ubacim u Mac ili Pc pokazuje da je medij prazan.

Još uvijek imam backup starog sistema, i mogu se vratiti na staro.
Ono što sam htio je čisto instaliranje sistema bez upgrade.
08.11.2010 | 14:55
Možda imaju zaštitu, pa možda Mac The Riper može pomoći. S njim skineš zaštitu i prekopiraš na drugi medij, pa možda uspije. To mi za sada pada na pamet. Puno možda ! A da ti stvarno medij nije prazan ? Vjerovatno je ono prvo, a ne košta te ništa da probaš, ono zdravo seljački, kad nejde milom ide silom.
08.11.2010 | 15:11
Probaj ti za početak s nekim trećim original CDom. Možda imaš neispravnu optiku.
08.11.2010 | 19:35
Optika je ok, to sam i ja pomislio.

Idem probati sa Mac The Riper...

Javim stanje
08.11.2010 | 19:51
To se desava sa diskovima koji su u paru. Recimo na disku 1 instalacija sistema a na disku 2 iWork i ostale stvari pa kad ubacis disk 2 bez prethodno da te pitalo da nakon diska 1 ubacis disk 2 dobijes prazan disk.
08.11.2010 | 20:18
I dalje isti problem !
Znači mac ne vidi cd, pokušava ga očitati i na kraju ponudi izbaci cd.

Na pc ista stvar, što je najgore dobijem informaciju da je prazan medij-spreman za snimanje.

Još jedno pitanje vezano za ovaj problem.

Kada sam instalirao na starom sistemu programe, ja sam pokušavao to registrirati kod appla.
Stvar nije išla, jer apple je konstantno tražio šifru koju nemaš kada je RETAIL verzija.

Dali je moguće da pri instalaciji software šalje informacije applu i veže ga uz računalo operativni sistem i slično.
08.11.2010 | 20:30
Svi programi su neovisni, kupljeni u određenom vremenskom razmaku (kako je bilo love)

Znam na šta ciljaš, to sam imao problem sa iLife '09.

Ovdje je problem da ih sistem apsolutno ne vidi.

Sada sam uspio na PC dobiti image disc, idem to spržiti pa da vidim šta će se desiti.
08.11.2010 | 21:55
MikAi007 je napisao:
Stvar nije išla, jer apple je konstantno tražio šifru koju nemaš kada je RETAIL verzija.

Ima neki serijski broj na kutiji od DVD-a (CD-a). Barem za iWork 09. Pouzdano znam jer sam ga i sâm kupio.
08.11.2010 | 22:28
Ti diskovi nisu zaštićeni i ako ih ne čita problem je u optici.
08.11.2010 | 23:56
Kupis original software da ti stoji radi legalnosti, a na Mac instaliras piratski software sa torrenta

Life is a bitch sometimes
09.11.2010 | 09:48
Evo nakon duge noćne borbe

Final Cut Express instaliran
Tehnika primjenjena
Image disk napravljen, snimljeno na novi cd/dvd i zatim je sve išlo dalje normalnim putem

iWork, još nisam stigao ali je na redu

smayoo
"Ima neki serijski broj na kutiji od DVD-a (CD-a). Barem za iWork 09. Pouzdano znam jer sam ga i sâm kupio."

Ja "majke mi" ne mogu naći serijski broj, ubih se okrečući kutiju i prepisao sam sve od bar koda pa nadalje.

Kasnije javim kako sam prošao sa iWork

P.S. Dobro je da sam pisao za sve programe koje imam šifre u 1Password. SPASITELJ.
09.11.2010 | 10:54
Appleov software se registrira sa šifrom koja je na naljepnici na vanjskoj kutiji i izgleda na primjer ovako: MD693Z/A. Nikakvi serijski ili drugi brojevi.

Edit:
Pod registracijom mislim na registraciju proizvoda na Appleovim stranicama, ne registraciju programa na racunalu.
  • Dijete
  • Posjetitelj
09.11.2010 | 10:55
Meni je i za iWork i za FCS serijalac u kutiji, na papiru na kojem je naljepnica sa serijalcem.. ne NA kutiji..
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 sati, 25 minuta
  • dpasaric: Možda za neki nebitni stroj za početak...
  • dpasaric: Ne znam, ja ne bih žurio. :)
  • drpongrac23: Sutra macOS Tahoe!
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

dperec, Riba, smayoo, tgrebena@gmail.com, Anonimci (1155)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.16 Seconds

Provided by iJoomla SEO