Problem sa Retail software
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Problem sa Retail software

08.11.2010 | 14:33
Friško sam se prebacio na Snow Leopard
I krenuo redom instalirati programe koje posjedujem

Problem je nastao kada sam pokušao instalirati iWork i Final Cut Express 4
Oba dva su retail verzije, znači bez šifre samo turi i instaliraj. Kupljene legale u Hrvata

Međutim Snow Leopard ih ne prepoznaje, točnije kada ubacim u Mac ili Pc pokazuje da je medij prazan.

Još uvijek imam backup starog sistema, i mogu se vratiti na staro.
Ono što sam htio je čisto instaliranje sistema bez upgrade.
08.11.2010 | 14:55
Možda imaju zaštitu, pa možda Mac The Riper može pomoći. S njim skineš zaštitu i prekopiraš na drugi medij, pa možda uspije. To mi za sada pada na pamet. Puno možda ! A da ti stvarno medij nije prazan ? Vjerovatno je ono prvo, a ne košta te ništa da probaš, ono zdravo seljački, kad nejde milom ide silom.
08.11.2010 | 15:11
Probaj ti za početak s nekim trećim original CDom. Možda imaš neispravnu optiku.
08.11.2010 | 19:35
Optika je ok, to sam i ja pomislio.

Idem probati sa Mac The Riper...

Javim stanje
08.11.2010 | 19:51
To se desava sa diskovima koji su u paru. Recimo na disku 1 instalacija sistema a na disku 2 iWork i ostale stvari pa kad ubacis disk 2 bez prethodno da te pitalo da nakon diska 1 ubacis disk 2 dobijes prazan disk.
08.11.2010 | 20:18
I dalje isti problem !
Znači mac ne vidi cd, pokušava ga očitati i na kraju ponudi izbaci cd.

Na pc ista stvar, što je najgore dobijem informaciju da je prazan medij-spreman za snimanje.

Još jedno pitanje vezano za ovaj problem.

Kada sam instalirao na starom sistemu programe, ja sam pokušavao to registrirati kod appla.
Stvar nije išla, jer apple je konstantno tražio šifru koju nemaš kada je RETAIL verzija.

Dali je moguće da pri instalaciji software šalje informacije applu i veže ga uz računalo operativni sistem i slično.
08.11.2010 | 20:30
Svi programi su neovisni, kupljeni u određenom vremenskom razmaku (kako je bilo love)

Znam na šta ciljaš, to sam imao problem sa iLife '09.

Ovdje je problem da ih sistem apsolutno ne vidi.

Sada sam uspio na PC dobiti image disc, idem to spržiti pa da vidim šta će se desiti.
08.11.2010 | 21:55
MikAi007 je napisao:
Stvar nije išla, jer apple je konstantno tražio šifru koju nemaš kada je RETAIL verzija.

Ima neki serijski broj na kutiji od DVD-a (CD-a). Barem za iWork 09. Pouzdano znam jer sam ga i sâm kupio.
08.11.2010 | 22:28
Ti diskovi nisu zaštićeni i ako ih ne čita problem je u optici.
08.11.2010 | 23:56
Kupis original software da ti stoji radi legalnosti, a na Mac instaliras piratski software sa torrenta

Life is a bitch sometimes
09.11.2010 | 09:48
Evo nakon duge noćne borbe

Final Cut Express instaliran
Tehnika primjenjena
Image disk napravljen, snimljeno na novi cd/dvd i zatim je sve išlo dalje normalnim putem

iWork, još nisam stigao ali je na redu

smayoo
"Ima neki serijski broj na kutiji od DVD-a (CD-a). Barem za iWork 09. Pouzdano znam jer sam ga i sâm kupio."

Ja "majke mi" ne mogu naći serijski broj, ubih se okrečući kutiju i prepisao sam sve od bar koda pa nadalje.

Kasnije javim kako sam prošao sa iWork

P.S. Dobro je da sam pisao za sve programe koje imam šifre u 1Password. SPASITELJ.
09.11.2010 | 10:54
Appleov software se registrira sa šifrom koja je na naljepnici na vanjskoj kutiji i izgleda na primjer ovako: MD693Z/A. Nikakvi serijski ili drugi brojevi.

Edit:
Pod registracijom mislim na registraciju proizvoda na Appleovim stranicama, ne registraciju programa na racunalu.
  • Dijete
  • Posjetitelj
09.11.2010 | 10:55
Meni je i za iWork i za FCS serijalac u kutiji, na papiru na kojem je naljepnica sa serijalcem.. ne NA kutiji..
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 4 sati
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.00 Seconds