2 Problema u Mailu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

2 Problema u Mailu

20.10.2010 | 11:45
Imam 2 problema u Mailu OSX-a koja ne mogu riješiti na meni zadovoljavajući način, nadam se da ćete mi moći pomoći

1. Kako se u Mailu izrađuju template-i? Vidim samo opciju save as Draft. Zar ne postoji jednostavan način za to kao u Thunderbirdu?

2. U poslu mi dolaze mailovi koji sadrže mnogo pdf fileova kao attachmente (30+). Kada kliknem na "save" gumb, on snimi te attachmente u zadani folder, ali je čitljiv samo onaj čiji je preview prikazan u bodyu maila, ostale preview ne može otvoriti, javlja error pri otvaranju. Kao privremeno rješenje sam našao opciju Rebuild Mailbox, koja nanovo povuče sve mailove sa servera, ali mi to rješenje nikako nije elegantno, nimalo macovski.

Ako imate rješenja za moje probleme, bio bih jako zahvalan
20.10.2010 | 12:18
Znam da moguće nije odgovor koji tražiš, ali razmisli od PostBoxu. Još pred enko vrijeme sam switchao sa Maila na PostBox i mogu ga samo preporučiti. Nažalost nije besplatan ali postoji light verzija...
20.10.2010 | 13:19
Hvala, na prijedlogu, ali ukoliko ne uspijem riješiti ove probleme nativno, Thunderbird mi je sasvim dovoljan za moje potrebe.

Hvala na brzom odgovoru, na "drugom" forumu su mi temu samo čitali...
20.10.2010 | 14:21
Za PDF fajlove ili slike: Napravi mapu ili alias do mape na desktopu i u nju iz Maila drag'n drop metodom povuci PDF fajle, slike ili štogod drugo. Tipično Macovski
20.10.2010 | 14:39
Za izradu predložaka:
-----------------
1. New Message
2. Urediš po želji
3. File/Save As Stationery, dodaš ime po želji

Za slanje predložaka:
-----------------
1. New Message
2. Show Ststionery (ikona skroz deno u prozoru New Message)
3. U polju Custom nalaze se "tvoji predlošci" po defaultu, no možeš izabrati bilo koji od već predivnih predefiniranih predložaka

Sretno!!!
20.10.2010 | 15:10
PostPox je i tako ispolirani Thunderbird pa ako ti to funkcionira, odlično. Mail mi je jako bitan pa sam morao ići i korak dalje.
Da se vratim na originalno pitanje, je li ti account IMAP ili POP? Možda je stvar samo u tome da podesiš da sve mailove skid ai lokalno u cijelosti? Iako ako zatražiš attachment on bi ga trebao sam skinuti kompletnog.
20.10.2010 | 15:17
Account je IMAP.
Kako da podesim da mi mailove skida u cijelosti?
I ako je ikako moguće, može li on to raditi na zahtjev, samo za određeni mail?

@Dražen
Hvala, čim se domognem svog Maca ću probati tvoj prijedlog
20.10.2010 | 15:31
Ako želiš da ti Mail sa IMAP accounta skida sve poruke u cijelosti onda pod Advanced postavkama tog accounta za Keep copies of messages for offline viewing: odaberi "All messages and their attachments", a tu između ostalih odabira imaš i "Only messages I've read" pa biraj što te volja. Također možeš odabrati i da ti poruke uopće ne drži lokalno ili da sačuva samo poruke bez attachmenta.
20.10.2010 | 15:41
I ako ti treba nesto za organizaciju mailova, tagiranje, sortiranje po projektima i sl. baci oko na MailTags. Koristim plugin od nedavno i nevjerojatno je koristan ako baratas sa vecom kolicinom mailova svakdnevno. Sto je najvaznije i synca se preko imap servera
www.macupdate.com/info.php/id/19166/mailtags
20.10.2010 | 15:47
A ako ti ne dolazi baš hrpa mailova što je moj slučaj onda ti je za organizaciju dovoljno dobar izbor i Rules kojima pristupaš preko postavki Maila
20.10.2010 | 21:36
Eh, jbg, ammadeus, sve su ti već drugi odgovorili. Za mene nije ništa ostalo... Aj pitaj još nešto...
20.10.2010 | 22:54
Hvala puno, napokon sam shvatio kako Stationaryi funkcioniraju

A ove masovne pdfove još testiram, čini se da radi.

Ma nema do ovog foruma, mackorisnik je postao prezagađen temamam o iPhoneu

@smayoo

jbga, više sreće drugi put
21.10.2010 | 09:28
Back to Mac!
29.10.2010 | 11:46
Imam hotmail na hrvatskom i htjela bi blokirati da mi dolaze meilovi od jedne osobe, znači želim blokirati samo tu meil adresu (isto hotmail). Mogu li to? Kako? Hvala
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 18 minuta
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.54 Seconds

Provided by iJoomla SEO