Boot Camp Control Panel (Trackpad problemi)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Boot Camp Control Panel (Trackpad problemi)

22.09.2010 | 20:22
Dakle Windows 7 instaliran preko Boot Campa na MacBook Pro 13".

Track pad mi samo služi za micanje strelice i za lijevi klik... Kada kliknem na CRNI ROMB i onda na Boot Camp Control Panel dobijem samo ovo:

i300.photobucket.com/albums/nn3/markoakacole/problem.png

Dakle imam samo tipkovnicu, a trackpad nemam...

Može pomoć
22.09.2010 | 22:14
Jesi li probao ono što sam ti napisao u onom drugom threadu (gdje si već napisao da imaš ovaj problem)? Ponoviti instalaciju BootCampa. Kad god se radi o prozorsima, to je prvo što moraš probati.

Nakon toga pokreni Apple Software Update (pod prozorima), da povuče zadnji update od BootCampa.

Ako ne pomogne, desni klik na My Computer, pa Manage, pa Device Manager. Ima li žutih upitnika? Što piše kraj njih? Napravi screenshot pa vrati ovamo.

Je li to novi MacBook ili neki stariji? Da li si radio trackpad firmware update koji je nedavno išao?

Ako je neki jako stari macbook, a ti si instalirao BootCamp 3 sa Snow Leopard DVD-a, možda zato imaš problem. Možda moraš najprije početi s BootCamp 2 sa Leopard DVD-a pa onda dići na 3?

Ako je neki jako novi macbook, možda će ti sve proraditi kad napraviš najfriškiji BootCamp update.

Ovako treba izgledati kad je sve OK:
Clipboard01.png
23.09.2010 | 01:15
Evo da prvo krenem polako odgovarati pošto sada nisam na svome Mac-u.

1. Ponovno sam instalirao Boot Camp drivere i opet je sve isto.
2. Novi je MacBook

smayoo molim te mi samo reci kako napraviti apple software update na windowsima? Meni su tzv. “prozorsi“ instalirali sve svoje potrebne updatove...

Kada dođem kući budem probao to što si mi ti rekao za Device Manager i to... Ali ako nije bed samo da mi kažeš za te Apple Updatove.

TNX
23.09.2010 | 02:26
Evo pokrenuo sam apple software update ali kada kliknem Install 1 item ono mi se samo vrati na isto mjesto i ništa ne radi. Dakle uopće mi ne želi instalirati taj bootcamp update...

evo slika:
i300.photobucket.com/albums/nn3/markoakacole/problem-1.png
23.09.2010 | 22:12
Što da ti kažem... Klasični prozorski problemi.

Prvo pokušaj isti update skinuti direktno s neta (support.apple.com/kb/dl1043) pa instalirati.

Drugo, da ti nisu prozorsi 7 možda 64 bitni? Kao da sam sanjao da je netko negdje napisao da BootCamp driveri ne podržavaju 64-bitnu sedmicu.

Ako nije ni prvo, ni drugo, nemam ti ništa pametno za predložiti nego da pregaziš cijelu particiju i pokušaš instalirati Windowse još jednom.

Također, moram naglasiti da polazim od pretpostavke da koristiš legalne Windowse. Ako su neki krekani, nemam pojma ima li to kakve implikacije na ovo.
23.09.2010 | 22:59
Windows je 32bitni, original je

Evo idem probati skinuti to što si dao

Hvala
24.09.2010 | 22:18
Ništa, ništa, ništa

Ništa ne radi

Kako pregaziti particiju?
24.09.2010 | 22:53
Ubaci instalacijski od prozorsa, reboot, i kod bootanja drži C tako da krene boot s DVDa. Kad te pita na koju particiju da se instalira, odabereš advanced pa tamo izbrišeš tu particiju gdje su prozorsi i ponovno je kreiraš i onda mu kažeš da se na tu novu, praznu particiju instalira. Kad se sve nainstaliralo do kraja, prije ičeg drugog, a nakon svih reboota od instalacije prozorsa ubaci DVD od Snow Leoparda i pusti da se pokrene autoplay instalacija drivera. Kad je sve gotovo, reboot i odmah pokreni apple sw update da ti nainstalira i ovaj update.
25.09.2010 | 11:10
Aj bumo i to probali

Javim kako ispadne
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 22 sati, 49 minuta
  • drlovric: Bas tako Mario. Ja sam bio u USA i kupio MBP M1 Pro 16" i najmanju potrebu nemam da ga mijenjam. Pogrijesio sam jedino sto nisam uzeo 14" :)
  • marioart: uredjaji su predobri i predugo traju :)
  • Riba: Zalosno je vidjeti kako mac prodaja stagnira.
  • Yonkis: Ili ovako nešto? [link]
  • Yonkis: Gdje staviti ovakve vijestice? [link]
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi