MAC mini iLife
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MAC mini iLife

04.09.2010 | 12:35
Kako mi vrag neda mira morao sam probati "na čisto" instalirati Windowse na svome novome MAC miniju i sasvim je normalno da sam se razočarao.

Nanovo sam instalirao MAC OS, ali mi nema iLife sa pripadajućim software-om (iPhoto i iMovie itd.)

Pokušavam svašta izvući sa ta dva CDa što sam dobio sa minijem, ali nema iLife...

Što sad?

U originalu sam dobio taj software i kako ga sada opet dobiti?

Vidim da to košta 75 USD.

Da zaboravim na to i da si stavim nešto drugo ili ima načina da vratim iLife nazad?

Pozdrav,
Siniša

What’s included

In the box:

Mac mini
HDMI to DVI Adapter
Power cord
Install/restore DVDs
Printed and electronic documentation
Included software:

Mac OS X Snow Leopard
Includes iTunes, Time Machine, Quick Look, Spaces, Spotlight, Dashboard, Mail, iChat, Safari, Address Book, QuickTime, iCal, DVD Player, Photo Booth, Front Row, Xcode Developer Tools, and more. Learn more about Mac OS X Snow Leopard

iLife
Includes iPhoto, iMovie, GarageBand, and iWeb. Learn more about iLife
04.09.2010 | 14:19
iLife je SIGURNO na diskovima koji dolaze uz Mac mini. Dakle, ako ih imaš, instalacija mora biti gore.
04.09.2010 | 14:40
Gore je sigurno. Pod dodatni programi i iWork je mislim gore i Office. Ovo zadnje je probno.
04.09.2010 | 15:40
Kakve li grozne zamisli... Ti si IZBRISAO Mac OS s Maca da bi stavio gore Windowse??? Zašto, zaboga, zašto??? Ako si htio windowse, mogao si proći puno jeftinije nego da kupuješ Maca.

Na pitanje su ti svi već odgovorili - iLife je sigurno na DVDu koji dobiješ s Macom. Ali NIJE na DVDu s retail OS-om (onim koji se kupuje posebno, bez novog stroja).
04.09.2010 | 22:15
zabac je napisao:
... i iWork je mislim gore i Office. Ovo zadnje je probno.

koje je probno? oboje ili samo Office?
04.09.2010 | 23:51
smayoo je napisao:
Kakve li grozne zamisli... Ti si IZBRISAO Mac OS s Maca da bi stavio gore Windowse??? Zašto, zaboga, zašto??? Ako si htio windowse, mogao si proći puno jeftinije nego da kupuješ Maca.

A što da ti kažem...

Eksperimentiram.
05.09.2010 | 05:17
smayoo je napisao:

Hm, pa nisam baš siguran u to...
Pogotovo uz taj proc, memoriju, OS, ... dođeš na 100€ razlike.
05.09.2010 | 11:13
Oboje je probno.
05.09.2010 | 11:53
dpasaric je napisao:
iLife je SIGURNO na diskovima koji dolaze uz Mac mini. Dakle, ako ih imaš, instalacija mora biti gore.

Dobro kažeš!!!

Na jednom je instalacija Mac OS a na drugom Bundled software.

Međutim, kako sam pokušao naći iLife, on se nigdje ne spominje.

Kada se pokrene instalacije niti na jednom mjestu se ne vidi o kojem software-u se radi.

Još jedna stvar koja mi je bila sumnjiva je to da cijela instalacija tog Bundled software-a traje 1 sat i 45 minuta pa sam se pitao što je to?

Na kraju svog tog vremena i nakon restarta na Dok-u su se pojavili iPhoto i iMovie te Garage Band.

Dečki puno vam hvala!

Sve je tu...
05.09.2010 | 21:22
sferenci je napisao:
instalacija tog Bundled software-a traje 1 sat i 45 minuta

To su vjerojatno namjerno usporili jedno 10x, da kazne one koji idu namjerno brisati preinstalirani OS.

Sorry, nisam mogao izdržati...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 2 sati
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.07 Seconds