Brisanje particije s windowsima i parallels
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Brisanje particije s windowsima i parallels

21.03.2010 | 14:08
Htio bi izbrisati particiju na kojoj je instaliran Windows 7. Pretpostavljam da se samo odabere particija i erase, pa me zanima hoće li se automatski ta prazna particija dodati ovoj na kojoj mi je instaliran snow leopard, a ako neće kako da to napravim?

Prijatelj mi je dao parallels 5 pa bi probao instalirati da vidim kako to radi. Jek instalacija windowsa preko parallelsa jednostavna ili je komplicirano?

Hvala!
21.03.2010 | 14:10
Ta particija se nece automatski "dodati" postojecoj. Za takvo sto treb koristiti iPartition (koji nije besplatan) ili nesto slicno. Ne moram ni napominjati da se radi o rizicnoj operaciji i backup bi svakako preporucio prije toga. Za drugo pitanje ne znam odgovor...
21.03.2010 | 20:34
Pokušao sam s tim programom, ali mi ne da da bilo šta radim s windowsima (bootcamp) jer je na toj particiji instaliranos. Zna li netko kako da to sredim?
21.03.2010 | 20:34
Koliko sam se ja igrao, Disk Utility od Snowa to vrlo lijepo može obraditi (i splitanje, i spajanje particija). Samo, naravno, treba bootati s DVD-a, tako da disk ne bude sistemski kad to radiš.

Reparticioniranje je uvijek rizično. NE raditi bez backupa.

Instalacija windowsa preko Parallelsa je jednako komplicirana, kao i bilo koja druga.

Inače, ne moraš pribjegavati tako radikalnom postupku. Parallels ti omogućava da "pokupi" windowse s te druge particije (koju bi htio izbrisati). Napravi na tim windowsima drugi hardverski profil, tako da ih možeš bootati iz Parallelsa, kao i native, na stvarnom hardveru.

Postupak je relativno jednostavan, samo slijediš upute. Instaliraj Parallelse i pokreni ih, on će ti sam predložiti da "usiše" BootCamp windowse.
21.03.2010 | 20:43
Molim te možeš li ukratko opisati postupak spajanja, tj da taj bootcamp na kojem su windowsi pripojim ostatku hd-a? Pokušao sam i da parallelsi povuku windowse s bootcampa, i recimo da sam uspio, ali me buni to šta kad se pokrenu windowsi, mišem jedino mogu unutar tog prozora. Čitao sam da se može istovremeno raditi sa fileovima win i mac. Imaju li neke postavke u kojima nešto mogu podesiti?
22.03.2010 | 19:10
Onda, može netko pomoći i objasniti ukratko kako da obrišem tu particiju?
22.03.2010 | 20:21
Sređeno. Ako nekome bude trebalo isto šta i meni, neka to radi preko BootCampa, jako jednostavno.
22.03.2010 | 20:25
U Finderu gore u traci klikneš na "GO", zatim kad se otvoro prozor na "Utilities", potom ka se otvori drugi prozor klikneš na "Disk Utility app".U novom prozoru klikneš na oznaku diska na vrhu da zaplavi, a zatim na "Partition".Otvore ti se particije i klikneš na Windowse i ispod na - (minus). Nisam to radio, ali ti prati upute , mislim da ide Erase i pričekaš da to obavi. Ne brzaj, nego pozorno gledaj šta te pita i šta klikneš. Kad si gotov restartaj i dalje imaš samo Leoparda.
Dečki su gore napisali da je malo rizično, ali čitao sam negdje prije da je dečkima uspjelo.
Za kraj savjet, radije instaliraj Parallelse ili VMWare Fusion i nemaš tih problema niti gašenja kad ideš iz jednog OSa u drugi. Sretno !

Vidim da si u međuvremenu riješio ! Bok
22.03.2010 | 20:57
Sorry, bio sam na putu.

Vidim da je merge particije već riješen. Ja sam samo htio dodati da to što u Parallelsima miš ne ide van iz windows prozora jest podesivo u preferencama, a također ima i veze s modom prikaza (window, coherence, full screen, modality).
23.03.2010 | 00:11
Pokušat ću sa Parallelsima, iako još nikako nisam radio sa windowsima od kada sam ih instalirao na tu particiju, jer sam prezadovoljan sl-om. Recimo da bi više iz znatiželje instalirao parallelse da vidim kako to funkcionira, a siguran sam da win (barem šta se mene tiče), polako ali sigurno odlaze u povijest.

hvala na odgovorima !
23.03.2010 | 10:17
Mislim da slicno iskustvo dijeli velika vecina nas ovdje, tako da se ne bih previse zamarao time.
23.03.2010 | 14:04
Kad zelim izbrisati Parallelse, dal se prilikom deinstalacije brišu i ti instalirani windowsi ili ih moram sam kasnije izbrisat?
23.03.2010 | 16:49
Ako si ti windowsi na BootCampu, ne brišu se.

Ako nisu, opet se ne brišu ako ih sam ne odvučeš u smeće (svaki virtualni stroj ima svoj disk image kao jedan file)
23.03.2010 | 16:59
ja sam se igrao sa Paralles-ima i sa Fusion-om. Prednost virtualizacije kroz te aplikacije je ta da kada ukloniš same aplikacije virtualni diskovi ti ostaju kao single file negdje ne disku. Jednostavno ih izbriši i problem riješen. možeš ih i backup-irati negdje pa ako ti ponovno zatrebaju samo instaliraj aplikaciju i podigni virualni disk. Na taj način se ne moraš zezati sa ponovnom reinstalacijom.

nedostatak cijele priče je što kada je virtualaizacija u pitanju, u usporedbi sa bootCamp-om što se troši znatno više resursa i nije pogodno za većinu težih opreacija. ali je zato i uklanjanje znatno jednostavnije i 100% manje rizično nego merge particije na kojoj je bootcamp. Naravno ukoliko se sve odradi dobro to je posao od 5 min i uglavnom neće se ništa zlo dogoditi ali sa virtualcima je to kao brisanje filmova ili muzike.

pozz
07.09.2010 | 01:17
je li virtualna mašina preko Parallelsa ili Fusiona dovoljna za PC igrice ili bi za tu namjenu trebalo instalirati Boot Camp?
radi se npr. o najnovijem Mac miniju...
07.09.2010 | 19:17
Ovisi kakve igrice. Solitaire radi super u virtuali.
Zaozbiljno - mislim da ne bi to išlo. Ako AutoCAD kašlje, igrice bi još i više.
07.09.2010 | 20:45
ok, znači treba stavit Boot Camp Windoze...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 9 minuta
  • miomika: nebi niti ja preporučio RAM servis....bez da se ITKO ljuti.
  • cariblanco: Ja sam našao stari filter u boji, dok još nije bilo kolor-tv, ako netko ima crno-bijeli, ja mu taj filter poklanjam :)
  • zvone: Ljudi imam neke screen protectore za 12 pro i par caseova. Zena ima novi mob a ostali stari dodaci. Ako netko zeli pokupiti na podrucju Zagreba.
  • drlovric: Ja koristim FluidVoice diktiram vise od 70% mailove, kao i text poruka.
  • smayoo: :D
  • Bertone: Ma znam kako diktiranje funkcionira ali iskreno se ne sjećam kada sam zadnji put čuo tišinu :(
  • smayoo: To naravno da ne funkcionira ako više ljudi priča u glas ili ako ti radio svira dok pričaš.
  • Bertone: Ma to sa diktiranjem je pušiona, nevezano za poruke nekidan vozim mamu doma i trebam nešto ženu pa je pokušam nazvati no auto ponavlja da ne razumije,... na kraju sam morao reći mami da malo zašuti :D
  • smayoo: Ne smiješ diktirati kako normalno pričaš. Kad se priča usporeno i jasno razdvaoja riječi, točnost je ≥90%
  • smayoo: :-D
  • Bertone: Znam, zato često i dobijem haiku od poruka :D
  • smayoo: Diktiraj poruke u vožnji. Radi sve bolje.
  • Yonkis: Bertone, ne mogu, vozim. :)
  • Bertone: Eto današnje mladeži, vozi i piše poruke,... ajd se sad sam kazni :)
  • Yonkis: "obaviti", pobjeglo mi, naletio sam na šaht u vožnji.
  • Yonkis: Kloba, ne možemo ti ga MI aktivirati, to moraš sam bavi
  • Kloba: Pozdrav ekipa ima neki znalac da mi aktivira whats app?
  • smayoo: A propos smještanja konektora... :P
  • smayoo: U Beogradu ulazi stari deda sa štapom, klimavo i s mukom u gradski autobus, obrati se vozaču: "Mladiću reci mi gde bih mogao da smestim kosti...?", a vozač na to skoči ljutito: "Nemoj da tebi Kosta smesti!" :D
  • Bertone: Bolje i straga nego kad ga Apple smjesti ispod :D
  • jura22: I smjestila ga straga.
  • smayoo: To je sve EU standardizirala na USB-C. :D
  • jura22: Izgleda da mora biti više od dva konektora!
  • jura22: Landtag Brandenburg ih ke nabrojao: Gejevi, lezbijke, androgini, birodne osobe, trans muškarci, trans žene, rodno promjenjive osobe, rodno kvir osobe, interseksualne osobe, interseksualne žene, interseksualni muškarci, transseksualne osobe, transseksualne žene, transseksualni muškarci, trans osobe, transmuške osobe, transženske osobe, rodno fluidne osobe, panrodne osobe, osobe s dva duha (
  • jura22: Misliš da se smiju stavljati samo muški ili ženski konektori?
  • smayoo: :D
  • Riba: Po muskim i zenskim konektorima.
  • jura22: Zašto ženski robot mora imati sise? U stvari, zašto uopće postoje muški i iženski roboti? Kako ih tazlikovati?
  • smayoo: @bbosnjak, otvori temu u forumu pa pitaj da ti se jave jabučari iz Zagreba ili okolice koji imaju monitor iz te generacije da probaš s njihovom ciglom
  • smayoo: Aha, to ima vanjsku ciglu za napajanje? Pa da, onda svakako treba probati s drugom ciglom prije ikakvog servisa.
  • jura22: Sumnjam. Rekoi su neka nabavim nateriju i onda je budu zamijenili. U stvari, trebao sam je nabaviti, sam zamijeniti i inda njima odnjeti novce.
  • dpasaric: Za Cinemu 23 prvo provjeri da nije samo napajanje, 90% slučajava bude to.
  • Riba: Vjerojatno su pretrpani poslom kao i svi.
  • jura22: Vidim hvalite RAM servis. Ja sam ih pitao za promjenu baterije pa su poceli kolutati s ocima. Kao da su me htjeli otpiliti.
  • jura22: Jok, Ludbreg je centar svijeta.
  • bbosnjak: Jbg. mi Zagrebčani mislimo da smo u cetru svijeta. Hvala na linku.
  • Riba: Kad ljudi ne kazi lokaciju obicno se radi o Zagrebu. :) U tom slucaju preporuka za [link]
  • Riba: A gdje se nalazis?
  • bbosnjak: Imam Apple Cinema Display 23-Inch. Radio je ok do prije mjesec dana i prekrasan je. Imao je jednu crtu mrtvih pisela po sredini ali koga briga kad je tako elegantan i dobru sliku ima. I onda je prestao raditi. Ima li igdje servis koji bi to mogao pogledati i možda popraviti ili bi to možda netko udomio pa se time pozabavio. Ne mogu se natjerati da ga odnesem na glomaznni otpad ko da je neki šte
  • smayoo: [link]
  • Pongy75: Meni se čini i jedno i drugo, app šema. A vaditi se na bilesnu djecu, ako je to uopće istina je krajnje bezobrazno. Ovo mjesto nikad nije bila takva zajednica.
  • drlovric: Ja sam slab na djecu i radio bih pomogao i u ovom konkretnom slucaju. Vec sam to radio ovdje. Samo nisam shvatio kakvu pomoc on ocekuje konkretno. Da skupimo pare za M4 ili da mu ga nekako nadjemo unutar njegovog budzeta. Taj dio mi nije jasan...
  • Pongy75: Napad je najbolja obrana - kad te uberu!
  • Sarek: I stvarno mu nitko nije ništa loše napisao, a on je odmah krenuo u neke obrambene teze
  • Sarek: Meni je isto bilo čudno da na jasno postavljeno pitanje krenu traktati nečega što nema veze s pitanjem. Dva su moguća scenarija ili se čovjek pogubio u svemu i samo se krivo izrazio ili je stvarno neka muljaža. U svakom slučaju trebalo bi objašnjenje od dotičnog člana ili ako je ovo drugo u pitanju neka admini reagiraju
  • jura22: Tu je pitao nesto za MacMini M4 > M4 Pro
  • jura22: [link]
  • Pongy75: Avioni, milioni. kamioni
  • matijazx: -- to je bila prevara. Kolega forumaš mu je htio posuditi svoj Mac, al ovaj nije htio. Scammer.
  • Pongy75: Malo popratiti postove, sve je bez logike. Šarena priča, ima svega.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.53 Seconds

Provided by iJoomla SEO