TechTool Pro 4
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

TechTool Pro 4

21.04.2004 | 01:59
Našao sam vremena malo pogledati novu verziju TechTool Pro-a i ugodno se iznenadio. Ne samo da je sve na prvi pogledaj lijepo (Drive 10 stil user interfacea s ogromnim OS X ikonama itd.) već su i opcije vrlo zanimljive i gotovo da ništa ne nedostaje. Ono što ne nude drugi alati je dobra dijagnostika i niz preventivnih opcija. Također, koliko znam, ovo je jedini alat na Macu koji ima opciju da nakon logina obavi SMART dijagnostiku diskova i javi ako postoji prijava greške od samog diska. Nude i niz opcija u stilu nekadašnjeg Norton FileSavera, ali s time se nisam igrao - nadam se da nikome to neće zaista zatrebati.

Da li možda tko koristi TechTool Pro 4 duže vrijeme? Kakva su iskustva? Da li je optimizacija diskova bolja/brža od one koju nudi Norton npr.?
  • ozren
  • Posjetitelj
21.04.2004 | 13:24
Dal je brza od Nortona, ne mogu reci jer nisam paralelno pogonio, ali mi se cini da TechTool radi sporije. No ono sto je mene mucilo je to da ne zeli optimizirati journaled diskove, pa me zanima dali je bolje imati enejblan journalin pa ne moći optimizirat disk, ili disejblati journaling pa ga optimizirati ?

Usput da spomenem u MacFormatu od Maya su ga jako nahvalili i dali 5 (od 5) za razliku od Nortona koji je dobio sveukupno 3.
21.04.2004 | 13:56
Na ne bih cackao sa nikakvim optimizacijama po 10.3 (u biti nisam nikada disk optimizirao otkad je OS X stigao). 10.3 vecinu stavri radi sam, evo malo tehnikalija:

To clarify, there are 2 separate file optimizations going on here.

The first is automatic file defragmentation. When a file is opened, if it is highly fragmented (8+ fragments) and under 20MB in size, it is defragmented. This works by just moving the file to a new, arbitrary, location. This only happens on Journaled HFS+ volumes.

The second is the "Adaptive Hot File Clustering". Over a period of days, the OS keeps track of files that are read frequently - these are files under 10MB, and which are never written to. At the end of each tracking cycle, the "hottest" files (the files that have been read the most times) are moved to a "hotband" on the disk - this is a part of the disk which is particularly fast given the physical disk characteristics (currently sized at 5MB per GB). "Cold" files are evicted to make room. As a side effect of being moved into the hotband, files are defragmented. Currently, AHFC only works on the boot volume, and only for Journaled HFS+ volumes over 10GB."
21.04.2004 | 23:54
Kako i Riba piše u OS X-u zaboravite na "stare" alate! Ja čak i mašine sa OS 9 "fixam" sa prvim CD-jem od OS X!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 2 sati
  • korisnik: A jučer je 71. proslavio Alain Prost ;)
  • korisnik: Sretan 71. Steveu, i mojoj mami :D
  • dpasaric: Jobs bi danas slavio 71. rođendan!
  • dpasaric: VanjuOS, pisao sam o tome u Mac Pro 5,1 ili 7,1 temi, potraži tamo
  • smayoo: Čestitam! ;)
  • VanjusOS: nedavno sam negdje vidio opis kako instalirati window na mac bez bootcampa, ali sada to ne mogu naći.
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: company recently confirmed a special announcement for March 4. Among the expected products are a low-cost MacBook and a new generation of Studio Display.
  • Gjuroo: Pokoj mu duši
  • smayoo: RIP :(
  • Air: RIP, otišla još jedna legenda -Robert Duvall
  • jura22: Navlakusa za novi macOS.
  • imenso: Nije free, ima pretplatu, neke aplikacije i posebnu za iPad
  • Yonkis: Apple Creator Studio - free - [link]
  • drlovric: Bas tako Mario. Ja sam bio u USA i kupio MBP M1 Pro 16" i najmanju potrebu nemam da ga mijenjam. Pogrijesio sam jedino sto nisam uzeo 14" :)
  • marioart: uredjaji su predobri i predugo traju :)
  • Riba: Zalosno je vidjeti kako mac prodaja stagnira.
  • Yonkis: Ili ovako nešto? [link]
  • Yonkis: Gdje staviti ovakve vijestice? [link]
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.94 Seconds

Provided by iJoomla SEO