MS Office unicode support
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MS Office unicode support

13.02.2004 | 01:33
Copy>paste sa jednog od silnih foruma. Sto se tice meni drugog programa koji vapi za unicodom, Freehand, nisam nasao nista sto bi najavljivalo support za unicode u skoroj buducnosti, odnosno nisam nasao bas nista.

----- Original Message -----
From: Han-Yi Shaw
To: Deborah Goldsmith ; Tom Gewecke
Cc: unicode@xxxxxxxxxxx
Sent: Wednesday, January 14, 2004 3:01 AM
Subject: RE: New MS Mac Office and Unicode?

Indeed, as many of you have already heard from our public announcement last week, my team has indeed been hard at work making Office for Macintosh into a Unicode-throughout suite of applications. Following our public announcement, we have seen an overwhelmingly positive response from our international and multilingual user base concerning our long awaited Unicode support. Since much of this is now public information, allow me to share it with you as well.

As noted below, Office 2004 for Macintosh will support the input, display, and basic editing of Unicode characters associated with the following keyboards (tentative list):

Australian, Austrian, Belgian, Brazilian, British, Bulgarian, Canadian, Catalan, Cherokee, Chinese (Simplified), Chinese (Traditional), Croatian, Czech, Danish, Dutch, English, Estonian, Faroese, Finnish, French, German, Greek, Korean, Hawaiian, Hungarian, Icelandic, Inuktitut, Irish, Italian, Japanese, Latvian, Lithuanian, Macedonian, Norwegian, Northern Sami, Polish, Portuguese, Romanian, Russian, Serbian, Serbian-Latin, Slovak, Slovenian, Spanish, Swedish, Swiss French, Swiss German, Turkish, Ukrainian, Welsh.

Input of the above languages will also be supported through the following system-level Unicode input methods: Unicode Hex Input, US Extended, and the Character Palette. Additionally, along with Unicode versions of such Roman fonts as Times New Roman and Japanese fonts as MS Mincho/PMincho, Office 2004 for Macintosh will deliver vastly improved layout compatibility and character fidelity with Office for Windows.

Thanks,

Han-yi

-------------

hanyishaw
Program Manager | Word: mac; International Program Manager | Office: mac
Macintosh Business Unit | Redmond, WA
Microsoft Corporation

-----Original Message-----
From: unicode-bounce@xxxxxxxxxxx [mailto:unicode-bounce@xxxxxxxxxxx] On Behalf Of Deborah Goldsmith
Sent: Monday, January 12, 2004 11:03 AM
To: Tom Gewecke
Cc: unicode@xxxxxxxxxxx
Subject: Re: New MS Mac Office and Unicode?

On Jan 6, 2004, at 11:48 AM, Tom Gewecke wrote:

> MS Mac Office 2004 was announced at MacWorld SF today. Does anyone
> know
> whether this update finally brings the Unicode capabilities of the
> WinXP
> version to the Mac OS X world?

I can now tell you that Mac Office 2004 does offer enhanced support for Unicode, in that it can input, edit, and display Unicode characters that are not part of any Mac OS legacy character set. I can't say yet to what extent the various components of Office support complex shaping behavior or bidirectional scripts (e.g., Arabic, Thai, Hindi), because I don't know. However, at the very least you will see access to expanded CJK repertoires, and access to languages like Icelandic and Greek.

Mac Office 2004 will also include fonts with larger repertoires than previous versions of Mac Office.

Here are some highlights from the PR information I received:

- Can input, print, and display more than 30 languages

- Larger font repertoires (e.g., Arial 296 glyphs -> 1192, MS Mincho ~9000 glyphs -> 16,031)

- Japanese fonts included (MS P Mincho and Gothic)

I've been told more details will be discussed in the coming months before MS Mac Office 2004 is released. Perhaps some of the Microsoft folks on this list can add more details?

Deborah Goldsmith
Manager, Fonts / Unicode liaison
Apple Computer, Inc.
goldsmit@xxxxxxxxx
23.02.2004 | 17:25
Malo sam izvan struje, pa me zanima kada ce kod nas biti dostupan novi Office?
23.02.2004 | 17:34
Jos nije izasao - najavljeno je da ce izaci 'durng the first half of 2004'.
27.03.2004 | 22:23
Sve aplikacije su unicodne, entourage ne koristim pa mi se nada ni otvarati. Word ima par zgodnih novih funkcija kao npr. compatibility check, word notebook i sl. Ali ono najbitnije je: dobili ste dokument sa PC otvorili ste ga u wordu, najčeđće ćete morati promijeniti u neki unicodni font i to je to. Sa excelom se isto tako nisam puno igrao osim što sam provjerio compatibilnost sa našim znakovima. Powerpointu su dodane neke funkcije kako bi što više ličio na fenomenalni keynote, kao npr cube effect i make movie. Eto i to bi bilo to. Jednostavno radi, nakon svih ovih godina i ja ću se po prvi puta odreći jedne aplikacija. Zbogom MACLINKPLUS.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 21 sati, 30 minuta
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

IgorD, Maxxy, Riba, smayoo, temeljnik, Zoki, Anonimci (509)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.50 Seconds

Provided by iJoomla SEO