Prikaz na više monitora
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Prikaz na više monitora

17.03.2024 | 21:34
Pozdrav ekipa, postoje izgledi da Apple snizi cijene nadolazećih računala zbog ukidanja "korisničke podrške" koja u zadnje vrijeme služi za primanje plaće pa bi valjalo da ih ukinu u našu korist. Naime, to je prijedlog.... a realnost je da se moram obratiti zajednici koju bi Apple trebao podupirati jer odrđuju posao za koji drugi "beru" pare a možda se to zove eco-sustav?

Problem:

1. Koristim 3 monitora: LG,LG,Samsung ...ako je bitno.
2. Mac mini M2 Pro
3. Sonoma 14.3.1
4. Na svim monitorima se prikazuje Dock kako i želim ali što ne želim je da npr. kliknem app na monitoru br. 1 a otvori ju na br. 2 i sl.
5. Također kad se pokrene iz sleep moda zamjeni mi prikaz sa ekrana 3 na 2 i obratno pa ako postoji neko rješenje bilo bi od koristi za razliku od lika sa podrške.
17.03.2024 | 22:54
1. Je li koji od njih spojen na HDMI? Koji je spojen na koji izlaz?

2. Ok.

3. Ok.

4. Da vidimo prvo pričamo li o istome: Dock se prikazuje samo na primarnom monitoru (ako ne zrcalimo) i prebacuje ga se na drugi monitor tako da se pointer povuče prema dolje na mjestu Docka na sekundarnom monitoru. Radi li to tako i tebi? To naravno važi ako su monitori aranžirani jedan do drugoga. Ako su jedan iznad drugoga onda se pointer odvlači u kut.

Većina aplikacija otvara prozore na onom monitoru na kojem je pointer. Poneke pamte raspored, ali većina ne. Ako želiš da se uvijek otvaraju kako si postavio, nemoj ih gasiti i ciao. Ionako nema neki posebni razlog zašto bi to činio ako imaš imalo suvislu količinu memorije, a vjerujem da imaš barem 16 ako radiš nešto za što su ti potrebna tri monitora.

5. Ovisi kojim redom se inicijaliziraju, a to ovisi o točki 1. pa idemo korak po korak...
17.03.2024 | 23:35
1. / 1. USB-C, 2. USB-C, 3. HDMI / horizontalno = main + ext.+ext. /
4. / Ne, Dock je vidljiv na sva tri kako i želim jer sam mislio da ako otvorim app na Dock-u drugog monitora app se i prikaže na drugom monitoru a ne na trećem, drugom ili prvom kako mu se svidi. Također se dešava da imam otvorenu app na npr. 1. monitoru i želim drugu koja bi se po logici trebala otvoriti preko/ispred ove a otvori se u pozadini.
18.03.2024 | 00:13
Jesi li probao zamijeniti konekcije, recimo da su LG svi na USB-C, a Samsung na HDMI?

Kada otvoriš Display Control Panel i dio gdje se postavlja raspored, da li onda monitori dođu na svoje i kako si ih prvotno postavio?

Nešto mi ne štima s tim što govoriš jer AFAIK Dock može biti samo na jednom monitoru ako se ne radi zrcaljenje. Ima hackova za to da se pokazuje svuda, ali to radi nekonzistentno, a i zašto bi netko želi imati 3 Docka?!

Jesi li se možda igrao sa Spaces, pa da smo u toj priči, možda od tuda te anomalije?
18.03.2024 | 10:17
Dock može bit na svim priključenim monitorima. I kod mene je...

U tom slučaju prozori su vidljivi samo na jednom od njih, t.j. prozor ne može biti na dva monitora simultano. Vidi ga se samo na jednom, ne može ga se raširiti preko, recimo dva... Znam da ima način u system settings, al se ne mogu sjetit gdje... totalno je ne-intuitivno postavljen negdje, gdje ga nikad ne bi očekivao.

--- edit ---

ovdje:

forums.macrumors.com/threads/can-a-windo...le-monitors.2374491/
31.08.2024 | 15:10
Jesi li probao zamijeniti konekcije, recimo da su LG svi na USB-C, a Samsung na HDMI?

= Da, tako su spojeni.

Kada otvoriš Display Control Panel i dio gdje se postavlja raspored, da li onda monitori dođu na svoje i kako si ih prvotno postavio?

= Da, kako sam prvotno i postavio LG / USB-C, LG / USB-C, SAMSUNG / HDMI.

Nešto mi ne štima s tim što govoriš jer AFAIK Dock može biti samo na jednom monitoru ako se ne radi zrcaljenje. Ima hackova za to da se pokazuje svuda, ali to radi nekonzistentno, a i zašto bi netko želi imati 3 Docka?!

= Zato što mi logika kaže da ako koristim Dock na 3. monitoru treba tamo i otvoriti app. osim ako si Apple programer pa logika nije bitna već samo filozofija.

Jesi li se možda igrao sa Spaces, pa da smo u toj priči, možda od tuda te anomalije?

= Jesam ali sam i sve opcije pogasio pa opet isto po ovim pitanjima.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 8 sati, 32 minuta
  • kupus: [link]
  • kupus: Prema macrumorsu, bit će samo novi ajfoni i satovi. Mini navodno u 11om mjesecu
  • drpongrac23: Inače ne pijem sokove, ne smijem, ali večeras će pasti Cola i čips. Jedva čekam Keynote, možda bude novi Mini…
  • dpasaric: Večeras u 19 sati Apple Keynote.
  • smayoo: Shvatio sam da to nisu tvoje riječi.
  • Kloba: Smayoo - nisam ga ja tako nazvao, već sam prenio informaciju. Gruba ili ne, Poljacima je očito dojam takav. Nisam ovdje pročitao, samo sam upisao grubu riječ i Poljaci i izašlo mi je xyz tekstova jer su svi prenjeli isto. [link]
  • drlovric: @Kloba: Nisam ni ja isao. Nekakva me prehlada zeza par dana, pa nisam bas bio za put. Kartu sam poklonio, pa neka uziva ko moze :)
  • smayoo: Kod Varge u Bilju sam više puta jeo odličan čobanac. Osijek je lijep i zanimljiv grad. Svašta se može još uljepšati, ali nazvati ga zapuštenim - to je baš grubo. Zagreb ima puno zapuštenijih dijelova, makar se novac cijele zemlje slijeva u njega.
  • Air: Osijek prije rata je bio PREKRASAN grad!
  • drpongrac23: Jedino što me veže za Osijek je prilično loš čobanac, nažalost...
  • Kloba: Kako bilo, sretno ti bilo i nadam se da ćeš svjedočiti konačno nekoj pobjedi naše reprezentacije. Zadnju smo imali još tamo prije EURO-a.
  • Kloba: @drlovric - ja bih rado, ali niti imam kartu niti prijevoz. Da ti budem iskren, nikada nisam niti bio u Osijeku. Bio sam u Đakovu. Rado bih vidio taj grad. Čitam da su Poljaci u nevjerici koliko je grad zapušten, odnosno star i neenoviran. Za OPUS Arenu nemaju primjedbi, ali se čude kontrastu.
  • smayoo: @damy, piši u forum
  • drlovric: Ide li netko u OS na utakmicu reprezentacije? :)
  • damy.: dal netko zna zašto netko ne prima pozivnicu u dijeljenje s obitelji kad im pošaljem, stalno piše nije isporučeno
  • Borisone: Nova cijena za Studio Display u oglasniku (1.190 EUR)
  • smayoo: Jedna Bajagina :)
  • smayoo: U to ime... [link]
  • drpongrac23: Čorbu ću pamtiti po izvanrednim albumima do 1989, a kasnije po glupostima zbog kojih se mnogima zamjerio. Sve u svemu , o pokojniku samo ono najbolje, a za loše i ružne stvari suditi će valjda netko drugi.
  • cariblanco: Istina je, uvjek sve najbolje za pokojnika...kad će umrjeti putin da otvorim šampanjac ;)
  • Ender: ali, ipak - o pokojniku sve najlepse.
  • Ender: bilo je konacno jasno da je izdao sebe kad je poceo da se nesto sredjuje i da se farba pre nekoliko godina. tad je neko rekao - srpski r'n'r je izgubio rokera, a estrada je dobila pevacicu.
  • Ender: nazalost, moram da se slozim. navodno je bio rekao skoro - da mu telo sahrane u Cacku, a srce u Sloveniji.
  • drlovric: Umro kod konjusara koje je pljuvao cijeli zivot. Veliki umjetnik ali populisticko govno od covjeka.
  • smayoo: Ode Bora Čorba. Da se nije upustio u low end politiku, ostao bi zauvijek high end rocker... :(
  • smayoo: :)
  • cariblanco: smayoo, sori
  • cariblanco: Ajmo repete da smacco izgubi koju kili :)
  • smayoo: Previše je to, nemoj... :)
  • Yonkis: Čekaj, nisam još ja čestitao. Šećer na kraju :) Sretan rođendan smayoo! Poživio ti nama još toliko!
  • smayoo: Hvala. Već je pomalo i zaboravljen... :)
  • BigMac: Sretan rođendan Emile, sve najbolje!
  • iMo: Sretan rođendan! : )
  • smayoo: Hvala! :)
  • Beli: Sretan rođendan dragi Smayoo, od srca...
  • Bertone: Sretan rođendan smayoo
  • smayoo: Hvala svima! :)
  • cariblanco: Sve najbolje Emile :)
  • Djuro genijalac: Sve najbolje!
  • Djuro genijalac: Pa kad prije, majkumu?!?!
  • Djuro genijalac: O, Emile, omatorilo se opet?!
  • Air: Smayo sretan rođendan!
  • zoranowsky: Sretan ročkas Smayoo!!! :)
  • Kloba: Uvijek kasno palim, pa ću i sada. Sretan ti rođendan, Smayoo! ;)
  • Gjuroo: Sretan rođendan, Smayooooo!
  • smayoo: Nemoj, previše je... :D
  • mbp2009: Doživio barem još toliko
  • mbp2009: Smayo sve najbolje
  • drpongrac23: Sretan rođendan Smayoo :) :) :)
  • smayoo: Hvala! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%