Firefox 57
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Firefox 57

16.11.2017 | 22:35
Netko napravio upgrade na novu verziju Firefoxa?

Na prvu (iako sam betu isprobavao na Linuxu zadnjih mjesec-dva i gdje je beta bila jako brza) radi brzo, brže od bete, neka proširenja koja sam koristio još nemaju verziju za FF57 no vjerojatno će doći uskoro. Sve u svemu, ja zadovoljan

Slikazaslona2017-11-16u22.26.40.png

Slikazaslona2017-11-16u22.26.51.png
16.11.2017 | 22:55
Jučer sam napravio upgrade, ali Safari mi je i dalje glavni browser, FF koristim samo kao alternativu ili kada nešto testiram.
16.11.2017 | 23:14
Ja ću sutra, ali isto koristim preglednike kao i rusty. Primarni mi je Safari, a tek onda Firefox. Ne mogu točno odrediti zašto... Znam kako ga mnogi ovdje koriste kao primarni preglednik i hvale ga kao boljeg i bržeg. Zato sam ga, uostalom, i instalirao.
17.11.2017 | 06:31
Meni treba podrska za Javu, nisra od FF-a. Safari je no.1.
17.11.2017 | 08:09
Ja ne mogu reći da mi baš treba podrška za Javu, ali isto mi je Safari prvi preglednik. Kod mene je stvar navike, ništa drugo. mada je nova Mozilla, izgledom barem, lijepa.
17.11.2017 | 09:51
Bertone kaže:
Netko napravio upgrade na novu verziju Firefoxa?

Na prvu (iako sam betu isprobavao na Linuxu zadnjih mjesec-dva i gdje je beta bila jako brza) radi brzo, brže od bete, neka proširenja koja sam koristio još nemaju verziju za FF57 no vjerojatno će doći uskoro. Sve u svemu, ja zadovoljan

Ja koristim betu (58) i to mi radi jako fino (glatko i brzo). Jedino što još uvijek nisu implementirali opciju "double tap zoom" koja mi često treba (i zbog toga mi nije primarni browser). Postoje nekakve ekstenzije, ali ni jedna ne radi kako spada.
17.11.2017 | 20:17
Ja jako zadovoljan novim FireFoxom, trenutno ga korisim paralelno s Operom. Mislim da su na pravom putu i vidi se da je netko dobro sjeo i zagrijao stolicu....i bitno je podržati valjda posljednji neovisni browser sa in house rendering enginom. Preporučam isprobati!
17.11.2017 | 20:43
odlična!
opera ... druga odlična!
18.11.2017 | 23:33
Dobar je ali guta mi bateriju na macbook-u. Safari mi je i dalje #1
18.11.2017 | 23:40
Provjeri ti točno što je to što ti guta bateriju. Novi FF je bitno štedljiviji od dosadašnjih.
19.11.2017 | 08:27
Ja sam odustaood FF-a bas iz tog razloga. Osjetno vece zauzece procesora od Safari-a. Sad ponovno eksperimentirati, neda mi se. Sve radi kako treba.
19.11.2017 | 10:49
Nikad, ali baš nikad mi FF nije trošio CPU-a kao Safari. Razmisli o tome koje si addonove koristio i na kojim se to web stranicama događalo (jesu li imale puno flash reklama i sl.).
19.11.2017 | 11:08
Nikakve. Već sam, mislim, pisao negdje o tome i postavi (barem tako misim) screenshot-ove gdje se vidi kako na istoj stranici jedan ždere osjetno manje od drugog. Sapari mi je uvijek papou 1-3% kod surfanja, a kod videosadržaja (jubitu i tako to) onda je trebao više.
20.11.2017 | 19:25
Meni taj novi Firefox guta memoriju i ujedno bateriju i gotovo. Cim ga pokrenem skoci memorija do nebesa, dali jedan otvoreni tab ili vise njih. Bez obzira koji sadržaj pregledavam guta energiju i čao. Dok Safari i Chrome su dobri. E da, imam na poslu Firefox na Windows-ima i tamo troši minimalno resurse. Šteta za Firefox, nekako mi je najdraži od svih ali eto.
20.11.2017 | 19:57
suljanic kaže:
Meni taj novi Firefox guta memoriju i ujedno bateriju i gotovo. Cim ga pokrenem skoci memorija do nebesa, dali jedan otvoreni tab ili vise njih. Bez obzira koji sadržaj pregledavam guta energiju i čao. Dok Safari i Chrome su dobri. E da, imam na poslu Firefox na Windows-ima i tamo troši minimalno resurse. Šteta za Firefox, nekako mi je najdraži od svih ali eto.

Nemam trenutno MBP pri ruci, ali evo trenutno na T540p sa Linuxom troši mizernih 381 MB, a nisam danas primijetio ni da mi je autonomija na bateriji nešto manja.
Kad večeras dođem doma baš ću pogledati koliko troši na MBP.

Slikazaslona2017-11-2019-33-45.png
20.11.2017 | 21:07
Neznam stvarno u čemu je fora sa Firefoxom. Evo upravo pišem kroz Opera browser i sve odlično radi, čak mi i najbolje od svih browsera radi.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 21 sati
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)
  • Szguri: Ono što želim reći je da ljudi mogu živjeti nevjerojatno sigurne i udobne živote zato što je njihova država spremna za loše scenarije.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, drpongrac23, iAnte, m@xym, Riba, robee, tino1, ZeljkoB, Anonimci (1037)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.14 Seconds

Provided by iJoomla SEO