Office 365, studenti nemaju prava?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Office 365, studenti nemaju prava?

08.03.2015 | 22:03
Evo tek sam se sada prikupio i gledam kako dobiti office besplatno kao student. I eto cuda, izgleda da samo osnovna i srednja skola imaju tu privilegiju. Dostavljam screenshot. Inace, nemam @skole.hr, nego @imefakulteta.hr, koji je takoder u AAI carnetovom sustavu.

Pitanje je, dakle, jesam li ja kao student zakinut za besplatan office365 u Hrvatskoj?

i.imgur.com/SXB1URH.png

Navali narode.
08.03.2015 | 22:28
Tako se čini.
09.03.2015 | 08:18
Pa ipak na stranicama Microshita navedeni su studenti, učitelji i škole:

Office in education

što znači da biš trebao biti u mogućnosti koristiti office. Moguće je da biš prvo trebao pitati na fakultetu ili biš trebao provjeriti preko ove stranice i onda se prijaviti?
09.03.2015 | 08:26
To je loš prijevod s američkog engleskog. "Students" u Americi znači i "učenici" (i "studenti").
09.03.2015 | 09:17
Aha, mislio sam si da bi moglo bit takvo nešto. No pod najčešća pitanja spominju se i učenici i studenti, a i granična dob za pojedinačnu prijavu je 13 godina starosti što onda ostavlja samo srednjoškolce i fakutetlije. No, osnovni preduvjet je da škola tj. fakultet kupe Office licencu ili je i to krivo prevedeno?
09.03.2015 | 09:24
Nisam čitao. Ne zanima me. Oporavljanje od Micro$oft s*anja mi je trajalo godinama. Sad sam potpuno izliječen i ne želim se ponovno izložiti tom otrovu.
09.03.2015 | 10:32
Jesam vidio sam ovo, ali kad sam upisao svoju AAI adresu, kaze da nije podrzano. Ali izgleda da je na podrucju Hrvatske samo za osnovne i srednje( što je žalosno, jer smatram da ipak studenti imaju više koristi od office 365).

Ništa, nastavit placat i to je to. Na faksu ima preko nekog portala, ali to nije office 365, nego office 2010. I nema za mac. A office 365 bi rijesio probleme.
09.03.2015 | 12:15
Sto je to toliko carobno u Office-u da se mora imati?
Ja sam svojevremeno kupio preko oglasa licencu za Office i sluzi odlicno.
09.03.2015 | 12:58
Zabac, valjda mislis na office 365? Pa super mi je cloud storage koji bez problema stim manjim datotekama mogu korisiti, znaci imam dobar backup, zamisli da mi seminar zapne na nekom usbu i ja ga izgubim jer budala nisam spremio negdje. Ovako se toga rijesim. A pitanje zasto drop nije dovoljan, e pa dropbox nema 1TB, ima, ali moram onda i to placat. A drop oslobodim za slike i privatne stvari.

Isto tako, legalno, pa super. Ne moram se zezati sa patchovima i raznoraznim glupostima.

Office nije optimalan izbor, ali najjednostavnije ga je korisiti(za mene, za faks)
09.03.2015 | 17:05
Ajde, opravdo si se grbavo.
Ja sam diplomski imao na nekoliko disketa i na ZIP 100 disketi. Zašto misliš da je u oblaku sigurnije nego na 5 medija, pa makar bili i USB stickovi? Što ako ti internet veza pukne? Što ako njima pukne nešto?
Po meni Office 365 je zamišljen kako i Google Docs, ali s plačanjem.
Kakve zakrpe? Imam Office 2011 i ništa nisam trebao krpati ni popravljati.
09.03.2015 | 18:38
Žabac, moj je diplomski bio snimljen na HDDu i 2 diskete kod mene, na 1 disketi kod mentora i još jednoj pohranjenoj u arhivi zavoda (ili knjižnice faksa, ne sjećam se točno). Nedavno sam pokušao doći do toga. Našao sam samo source kôd koji je bio snimljen na posebnoj DD disketi (720 kB) i to bez backupa. Sve HD diskete s kopijama mog diplomskog su u međuvremenu ili izgubljene ili postale nečitke. CD na kojeg je bio prekopiran cijeli sadržaj HDD-a na kojem mi je bio diplomski je također nečitak. Sam originalni HDD je odavno bačen u smeće (tko bi normalan još čuvao HDD od 100 MB kraj tolikih "arhivskih" medija ).

Srećom, imam papirnu kopiju u tvrdom uvezu. Toliko o digitalnom zapisu.

A tek ćemo za 20 godina vidjeti da li će se cloud storage pretvoriti u kolektivno znanje čovječanstva, ili u mafijaški racket. Ja očekujem da, kad više ne budu nikakve druge opcije normalno raspoložive (osim raznim DIY geekovima), će cloud provideri postaviti ucjenjivačke tarife za čuvanje osobnih podataka pa će te cijene doći na 100 i 1000 puta veće iznose od ovih danas.

Činjenica je da o civilizacijama i kulturama koje su postojale prije 2-3 i više tisuća godina znamo zapravo samo onoliko koliko su oni - uklesali u kamen. Od voštanih i glinenih pločica, papirusa, pergamenta, papira, a o magnetskim i optičkim zapisima 20. stoljeća da i ne govorim - ostalo je - malo više od ništa.
09.03.2015 | 18:45
'Ko ti kriv što si star.
Ja još imam diplomski u digitalnom obliku jer sam ga nekoliko puta presnimavao. Originalni mediji su otišli vrit i bacio sam ih.
Optočki mediji (oni koji se snime, ne oni koji se otisnu) su u stvari kratkoga vijeka (možda 10 godina), treba sve presnimavati povremeno.
I da, diplomski imam u papirnatom obliku.
09.03.2015 | 20:30
Optika ne traje baš toliko, bar ne ova kućna. Ja sam snimao audio na prazan medij koji je baš bio namjenjen za audio...neki tdk audio i komad je koštao 5 kn. Nisam snimao ni prevelikom brzinom, nego skoro na najmanjoj. Primjetio sam da su se mediji već počeli raspadati, to sigurno znam jel imam novi sacd za slušat mjuzu. Pjesma ide i zapne, pa treba čekati par sekundi dok ju očita. Normalno ne na svim cd_ima, ali to sam primjetio na nekoliko komada, a mislim da nije prošlo više od 5 godina kad sam to pržio.
09.03.2015 | 20:33
Zabac nije mi sve na cloudu. Ali daleko vise vjeurjem cloudu nego mehanickim prijenosnicima. U stilu, ako mi oni zagube podatke. Tuzimo ih. Simple. Vjerujem da oni imaju svoj backup da se to ne dogodi.

Ali naravno da je za sada i meni cloud backup. Sluzim se cime mogu.
09.03.2015 | 23:56
Dakle, 10 eurića mjesećno za Office 365 nije puno, s obzirom što sve ukljućuje (jednom sam postao istu stvar pa me smayoo ismijao sa svojim komentarima što on može sa 10 eurića više dobroga napraviti ovome svijetu- što cijenim i stoji), ali vratimo se na Office 365.
Dakle, ima nas koji office zaista koristimo, nas par stotina milijuna na ovoj maloj planeti.... nije neka brojka, ali eto

Znaći 10 eurića mjesečno i dobiješ full office za 5 računala i pet tableta ili smart phone-a (bez Accessa - što mene osobno jako živcira, ali eto pomirih se) off line i online, 1TB clouda preko OneDrive, 60 min Skype poziva na fiksne mreže.... Znaći, ko voli nek izvoli, nije da te netko pištoljem tjera, ali i iCloud i Dropbox i ostali se mogu tu sakriti i niti približiti.... s tim, ako ukljućiš članove obitelji u paket (jednako košta), svaki član dobija svojih 1 TB prostora na OneDrive.

Zašto to sve studenti nemaju besplatno, neću komentirati, ali 10 eurića mjesečno je jednako tri kave koje popiješ "dok odlućiš ne slušati dosadnog predavaća".... pa molim...

smayoo....udaraj
10.03.2015 | 00:43
Drug Tito je rekao 68-sme,da su Studenti u pravu:)
10.03.2015 | 14:46
Ja sam nastavnik u OŠ i SŠ i imam @skole.hr account te mogu (zatreba li) koristiti Office 365 npr. na iPadu.

Stefanjos; ako studenti na našim fakultetima ne dobivaju @skole.hr adresu onda bi trebalo preko preko fakulteta (jednog ili svih) od Carneta zatražiti da svim studentima ili dodijeli tu adresu ili im omogući korištenje Office-a 365 s postojećim fakultetskim identitetima.

Te licence su itekako plaćene (M$ Hrvatska - MZOS) da bi ostale neiskorištene od onih kojima trebaju...
10.03.2015 | 23:40
Moonlike kaže:
smayoo....udaraj

Nemam što udarati. Sve sam već o tome napisao. Evo samo link za one koji su znatiželjni:
www.jabucnjak.hr/forum/softver/131023-of...ne-drive.html#131023
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 23 sati
  • dpasaric: Nema, možda nešto sitno što je lokalno na lageru.
  • zvone: Mislim da u istylwu imaju jos stare cijene. Ili?
  • dpasaric: Klijent jučer poželio kupiti jedan solidan MacBook Pro 16", cijena nešto iznad 3.000 € PDV. Što mislite koliko je nakon poskupljenja radne memorije? 3.500 € PDV... veselo...
  • dpasaric: Hardver koji mi je trebao doći na review nažalost kasni! Nadam se da će uskoro! :)
  • Pongy75: @smayoo - Victoria!!!
  • smayoo: MX Master FTW! :)
  • zoranowsky: Od mene isto glas za MX master
  • Pongy75: Palac gore za Logitech MX Master! Od Magic mouse zabolinruka nakon duljeg rada.
  • Tito: MAgic mouse - najbolji mis ikada!!!
  • drlovric: @super. Zaobidji ga u sirokom luku. Bolje kupi za te pare Logitech MX Master :)
  • jura22: Rubno? Nije upotrebljiv osim kao ukras na stolu. Imao dva, jednog prodao a drugog poklonio kupcu mog MBP.
  • dpasaric: Magic Mouse - lijep, ali rubno upotrebljiv! :)
  • superstric: ako netko treba, apple magic mouse 63,01 euro na amazon prime day
  • dpasaric: :)
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • drlovric: Za nekih tjedan dana moj Macbook Pro M1 Pro 16" ide na prodaju. Ako nekoga zanima takvo racunalo (us layout, 16gb ram) neka se javi za dogovor.
  • dpasaric: Možda je to bio Belonguzije - androdi kojeg je predstavio LET 3 u Pikiju jednom davno... istina, imao je dosta ograničen rječnik... :)
  • accom: Evo, čitam o zidiću i gledam Baltazara... jel to bila prva AI mašina na svijetu?
  • dpasaric: To se i meni dogodilo par puta, uvijek prije objave napravim barem copy u buffer, a često ako je nešto kompleksnije, samo paste u TextEdit, just in case.
  • Yonkis: I pretraga je beskorisna, zato sam pisao novu temu jer mi je trebalo manje vremena da ju natipkam i dodam screenshotove nego da češljam rezultate pretrage.
  • Yonkis: Jedem ti jabucnjak, napišem novu temu i nisam odabrao Forum i sve mi izbriše kad sam kliknuo PROVJERI. Odsutajem, 20 min tipkanja otišlo u vjetar. Nikakav alert ili nešto da iskoči da me upozori.
  • ZeljkoB: Zaba na dev beti radi bez greske
  • dpasaric: Vidio sam neke na Twitteru da su stavili dev betu, ali nisu ovdje.
  • mbp2009: ne vidim neke konkretne info na netu za to
  • mbp2009: Ne znam odakle ove diskusije poticu, ali da vidim, ima li koga na dev beti ios? Pogotovo ovaj dio me zanima za PBZ i poslovnu PBZ, ako radi
  • dpasaric: Čekam da mi dođe jedan zanimljiv komad hardvera, pa ću finalizirati velik pregled monitora koji će mnogima biti koristan!
  • dpasaric: "Your request has been processed"
  • Ender: takodje i ja molim admina da obrise i moj korisnicki nalog. ostavljam mogucnost da se kasnije opet prijavim kad i ako se neke stvari promene. pozzz i svako dobro.
  • dpasaric: @Air U redu, razumio sam. Hvala ti na svemu onom pozitivnom, ono drugo će srediti vrijeme.
  • jura22: Vrijeđaj partizane i Tita pa da vidiš.
  • Air: Ako si razumio onda napravi to, a ne da moram pisali litanije za jednostavan zahtjev.
  • dpasaric: Air, naravno da je dovoljno, ako to želiš mogu i ja odmah, ali hej, jutro je pametnije od večeri, prespavaj, pa javi, najmanji je problem kliknuti na delete.
  • Air: Zanimljiv vam je latinski. Uživajte. Između vaših upisa napišite što je potrebno da zatvorim račun na Jabučnjaku ako nije očigledno dovoljno razumljivo ovo što sam napisao na vikalici.
  • smayoo: Canis mater studiorum. Stara studentska. :D
  • dpasaric: @Gjuroo: Per aspera ad astra!
  • Gjuroo: @Air: Illegitimi non carborundum.
  • dpasaric: Chill out i vidjet ćeš kako će ovo sada biti ugodnije, korisnije i pozitivnije mjesto za sve korisnike.
  • dpasaric: Joj ne drami.
  • Air: Molim odgovornu osobu da obriše Air račun.
  • Air: U ovim novim okolnostima transparentnog licemjerstva pojedinca podvlačim crtu. Ja nemam želudac za trpiti to da mi jedan licemjer briše čiste postove samo zato što on ima problem u svojoj glavi. Kako je tino1 rekao bilo mi je zadovoljstvo dolaziti na Jabučnjak radi ljudi. Ovim putem pozdravljam sve dobre ljude Jabučnjaka i HVALA vam! Nakon ovog upisa brišem svoj račun.
  • dpasaric: Sve što je sada obrisano u "kafanskim laprdanjima" je bilo u dogovoru s Djurom, počistili samo za sobom i tko hoće može tamo dalje s "lakim temama".
  • drlovric: @Rusty: Slazem se 100%. Svako bira za sebe. Jedna tema u sekciji Razno, nije smetala nikome ko je dosao da konzumira nesto drugo. Ako sam dosao u ducan da kupim povrce, zasto bi mi smetalo sto prodaju i hranu za bebe? :)
  • rusty: Evo kao dugogodišnji član foruma, moram priznati da niti jednom nisam otvorio političke teme niti sudjelovao u njima na forumu. Dolazim vidjeti non političke, non automobili teme. I jedna i druga su mi kao nogomet, besmislene i ne interesantne. Da li će mi faliti, ne. Da li ću manje dolaziti na forum, ne.
  • dpasaric: To je tvoje viđenje.
  • dpasaric: Obećajem da ćemo je izreklamirati na forumu, pa tko voli…
  • Air: Znam tvoje ovlasti. Nije u tome problem. Problem je što se Jabučnjak predstavlja kao pozitivan, a ovo što ti radiš je negativno!
  • dpasaric: Evo, pokreni i ti moderiraj Signal grupu za vaše političke rasprave.
  • dpasaric: I probaj biti koristan. Pokreni nešto pametno i svima korisno.
  • dpasaric: Pročitaj kućni red još jednom.
  • Air: @dpasaric Otvorio si javni komunikacijski kanal. Tko si ti da brišeš postove iste tematike o kojoj sam pišeš, ako ti postovi nisu uvredljivi i ne krše nikakav zakon?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.44 Seconds

Provided by iJoomla SEO