Itunesi, playlista, razbacani fajlovi
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Itunesi, playlista, razbacani fajlovi

03.12.2014 | 20:34
Bok svima, da odmah upozorim, ovo će bit komplicirano.

Jako držim do organiziranosti svog "jukeboxa" (ext. hdd sa cca 160gb muzike) i obilato koristim rating sustav u Itunesu i to sve fukcionira odlično, još u kombinaciji sa TuneUpom... super!

Kao i svi ostali svako malo složim neku playlistu za neke druge uređaje. I onda se nakon x godina desi da nešto sjebeš i ostaneš bez svih ratinga. Prođe još par godina i taman kad sve prežališ, naletiš na folder sa starom playlistom, tj. svom tom silnom muzikom u nekom folderu... koja je u načelu duplikat.

Moje pitanje je: Dal netko zna neki sistem za ubacit tu muziku u playlistu u Itunesu a da se ne stvore duplikati?

Znači recimo da imam originalne albume ac/dca, daleke obale i azre i to je sve sortirano, ali imam i folder sa duplikatima gdje su best pjesme svih izvođača. Htio bih napravit playlistu svih tih best pjesama a da ih ponovo NE importiram u itunes.

Znam da se može ručno, al folder ima 8gb pjesama, od svakog izvođača po par pjesama... trajalo bi tjednima.
03.12.2014 | 20:58
Automator ti ima dosta bogatu kolekciju akcija koje se mogu provesti nad iTunes bibliotekom pa baci malo oko.
03.12.2014 | 22:13
Hvala smayoo, kopao sam po automatoru i nisam baš skužio.

Išao sam logikom da prvo nađem sve pjesme u tom starom folderu i onda probam nać duplikate.... al sa automatorom ne mogu nać duplikate :/ ili ja neznam... Ako uspijem nać duplikate onda bi ih nekako mogao označit i iz njih složit playlistu.

i58.tinypic.com/2rvygb5.png

Edit: uspjeo sam nać akciju za usporedbu foldera pa ćemo sad vidjet dal će uspijet
03.12.2014 | 22:21
Pa probaj ovaj itunes.apple.com/nz/app/duplicate-detect...te/id731564904?mt=12
ili malo proguglaj
03.12.2014 | 22:39
Ja postavljam pitanja samo kad google ne daje adekvatne odgovore

Mislim da mi taj program nebi koristio jer on samo traži duplikate i stavlja ih u smeće... ja kasnije moram te duplikate nekako strpat u playlistu

Dakle, skinuo sam akciju za automator gdje mogu uspoređivati foldere ali samo u prvom levelu...Ne može uspoređivat folder unutar foldera...
Meni je hijararhija postavljena na način da imam folder muziku -> izvođač -> albumi...

Dal ima način da skopiram sva imena svih pjesama i onda pomoću toga tražim duplikate?
03.12.2014 | 23:05
Pokušavam skužiti što zapravo trebaš ali ne ide. Znači imaš playliste tipa AC/DC, Azra, Daleka obala itd., te bi imao playlistu Hitovi gdje bi također bile pjesme od AC/DC, Azre, Daleke Obale itd.. I onda te muči da pod Music imaš duplikate tih pjesama ili?
Da li je u postavkama checkirano "keep iTunes media folder organized" i "Copy files to iTunes media folder when adding to library" ?
03.12.2014 | 23:13
mislim da ne mozes to izvesti (ako sam dobro shvatio pitanje).

imas recimo thunderstruck u svojoj itunes biblioteci kao dio back to black albuma, i sada iz nekog svog foldera ac/dc kompilacija ponovno ubacis tu stvar u itunes kako bi mogao koristiti i playlistu iz istog foldera, on ce stvoriti jos jedan file. cak i kada bi taj file bio identican prvom (a ne mora biti), i kada bi ga neka aplikacija pronasla kao duplikat i izbrisala, mislim da bi nestao i sa playliste jer je taj drugi file bio vezan uz playlistu a ne prvi.

sta ne mozes jednostavno iz raznih albuma stvoriti playliste po svom gustu?
03.12.2014 | 23:26
Kinsif je dobro rekreirao moj problem i kuži o čemu se radi.

Ja imam jako dobro kategoriziranu muziku. No jednom davnom sam izgubio par godina davanja ratinga pjesama i samim time sve playliste u itunesu.

Sad sam sve te iste pjesme našao u jednom folderu, i htio bi opet stvorit takvu playlistu u itunesu, ali sa originalnim fajlovima.

Probat ću još malo sa automatorom sutra, trebalo bi se nekako moć doć do tih istih pjesama i bacit ih u playlistu.

Mogu... al baš je fora u tome da sam našao taj folder star 4-5 godina sa odličnom muzikom koju sam zaboravio... i sad bi to oduševljeno slušao ali bez da radim duplikate. (puno duplikata)
04.12.2014 | 08:29
ako želiš izvući samo imena datoteka (ne ID3 tagove) u neki TXT file pa onda nešto uspoređivati, to je najlakše napraviti iz Terminala.

Otvori terminal.
Utipkaj
cd
i razmak iza, ALI NE I ENTER!
Mišem dovuci iz Findera folder u kojem ti je glazba u Terminal prozor
pojavit će ti se napisan cijeli put do tog foldera, iza cd komande
lupi ENTER
onda tipkaj

ls -Rb1 > lista.txt

i ENTER

Dobit ćeš listu svih datoteka u svim subfolderima, po jedna datoteka u svakom retku, samo golo ime datoteke ("bare" format), sve pohranjeno u datoteku lista.txt

Dok se naredba bude izvodila, nećeš vidjeti da se išta dešava (jer sav output ide u tu datoteku), a može potrajati dugo ako ti je biblioteka jako velika pa se ne zabrinjavaj. Sakrij ili minimiziraj terminal prozor i radi nešto drugo dok ne završi.
04.12.2014 | 16:11
Možda ja ne kužim u čem je problem, al ono što sam ja shvatio, jedino što ne želiš imati duple fileove pjesama, koje su ti u nekom drugom folderu složene po playlistama..... a te iste playliste hoćeš sad imati opet aktivne??? Ne znam jesam li u pravu....

Kako god, negdje gore si napisao da koristiš TuneUp?

Ako je to toćno, ufuraj playliste u iTunes (nek radi duplikate), i onda jednostavno preko TuneUp pronađi duple fileove (sam će ti on to odraditi) i pobriši ih. Gotovo!

Čak mislim da i sam iTunes ima mogućnost pretrage duplih fileova, ali ako se ne varam to ide jedan po jedan, dok TuneUp to radi puno brže, efektivinije i bolje....

Nako svega toga, playliste ostaju a dupli fileovi su izbrisani. Done!
04.12.2014 | 16:16
Naravno, ako nemaš .plst file u folderu gdje ti je ta muzika, kad ufuravaš to u iTunes, samo mu reci da ti automatski kreira playliste od fileova koje ufuravaš

Mislim da to čak i automatki radi (nešto kao "last imported")
11.12.2014 | 22:16
Moonlike, to lako napravim, ali onda će on izbrisati duplikate koji su zapravo originali.

Jednostavno, imam na hdd posloženo sve po principu izvođač - albumi.
Ako napravim po tvom principu onda ću imat i foldere sa playlistama gdje će biti fajlovi koji bi inače bili u albumu...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 2 sati
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.83 Seconds