Itunesi, playlista, razbacani fajlovi
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Itunesi, playlista, razbacani fajlovi

03.12.2014 | 20:34
Bok svima, da odmah upozorim, ovo će bit komplicirano.

Jako držim do organiziranosti svog "jukeboxa" (ext. hdd sa cca 160gb muzike) i obilato koristim rating sustav u Itunesu i to sve fukcionira odlično, još u kombinaciji sa TuneUpom... super!

Kao i svi ostali svako malo složim neku playlistu za neke druge uređaje. I onda se nakon x godina desi da nešto sjebeš i ostaneš bez svih ratinga. Prođe još par godina i taman kad sve prežališ, naletiš na folder sa starom playlistom, tj. svom tom silnom muzikom u nekom folderu... koja je u načelu duplikat.

Moje pitanje je: Dal netko zna neki sistem za ubacit tu muziku u playlistu u Itunesu a da se ne stvore duplikati?

Znači recimo da imam originalne albume ac/dca, daleke obale i azre i to je sve sortirano, ali imam i folder sa duplikatima gdje su best pjesme svih izvođača. Htio bih napravit playlistu svih tih best pjesama a da ih ponovo NE importiram u itunes.

Znam da se može ručno, al folder ima 8gb pjesama, od svakog izvođača po par pjesama... trajalo bi tjednima.
03.12.2014 | 20:58
Automator ti ima dosta bogatu kolekciju akcija koje se mogu provesti nad iTunes bibliotekom pa baci malo oko.
03.12.2014 | 22:13
Hvala smayoo, kopao sam po automatoru i nisam baš skužio.

Išao sam logikom da prvo nađem sve pjesme u tom starom folderu i onda probam nać duplikate.... al sa automatorom ne mogu nać duplikate :/ ili ja neznam... Ako uspijem nać duplikate onda bi ih nekako mogao označit i iz njih složit playlistu.

i58.tinypic.com/2rvygb5.png

Edit: uspjeo sam nać akciju za usporedbu foldera pa ćemo sad vidjet dal će uspijet
03.12.2014 | 22:21
Pa probaj ovaj itunes.apple.com/nz/app/duplicate-detect...te/id731564904?mt=12
ili malo proguglaj
03.12.2014 | 22:39
Ja postavljam pitanja samo kad google ne daje adekvatne odgovore

Mislim da mi taj program nebi koristio jer on samo traži duplikate i stavlja ih u smeće... ja kasnije moram te duplikate nekako strpat u playlistu

Dakle, skinuo sam akciju za automator gdje mogu uspoređivati foldere ali samo u prvom levelu...Ne može uspoređivat folder unutar foldera...
Meni je hijararhija postavljena na način da imam folder muziku -> izvođač -> albumi...

Dal ima način da skopiram sva imena svih pjesama i onda pomoću toga tražim duplikate?
03.12.2014 | 23:05
Pokušavam skužiti što zapravo trebaš ali ne ide. Znači imaš playliste tipa AC/DC, Azra, Daleka obala itd., te bi imao playlistu Hitovi gdje bi također bile pjesme od AC/DC, Azre, Daleke Obale itd.. I onda te muči da pod Music imaš duplikate tih pjesama ili?
Da li je u postavkama checkirano "keep iTunes media folder organized" i "Copy files to iTunes media folder when adding to library" ?
03.12.2014 | 23:13
mislim da ne mozes to izvesti (ako sam dobro shvatio pitanje).

imas recimo thunderstruck u svojoj itunes biblioteci kao dio back to black albuma, i sada iz nekog svog foldera ac/dc kompilacija ponovno ubacis tu stvar u itunes kako bi mogao koristiti i playlistu iz istog foldera, on ce stvoriti jos jedan file. cak i kada bi taj file bio identican prvom (a ne mora biti), i kada bi ga neka aplikacija pronasla kao duplikat i izbrisala, mislim da bi nestao i sa playliste jer je taj drugi file bio vezan uz playlistu a ne prvi.

sta ne mozes jednostavno iz raznih albuma stvoriti playliste po svom gustu?
03.12.2014 | 23:26
Kinsif je dobro rekreirao moj problem i kuži o čemu se radi.

Ja imam jako dobro kategoriziranu muziku. No jednom davnom sam izgubio par godina davanja ratinga pjesama i samim time sve playliste u itunesu.

Sad sam sve te iste pjesme našao u jednom folderu, i htio bi opet stvorit takvu playlistu u itunesu, ali sa originalnim fajlovima.

Probat ću još malo sa automatorom sutra, trebalo bi se nekako moć doć do tih istih pjesama i bacit ih u playlistu.

Mogu... al baš je fora u tome da sam našao taj folder star 4-5 godina sa odličnom muzikom koju sam zaboravio... i sad bi to oduševljeno slušao ali bez da radim duplikate. (puno duplikata)
04.12.2014 | 08:29
ako želiš izvući samo imena datoteka (ne ID3 tagove) u neki TXT file pa onda nešto uspoređivati, to je najlakše napraviti iz Terminala.

Otvori terminal.
Utipkaj
cd
i razmak iza, ALI NE I ENTER!
Mišem dovuci iz Findera folder u kojem ti je glazba u Terminal prozor
pojavit će ti se napisan cijeli put do tog foldera, iza cd komande
lupi ENTER
onda tipkaj

ls -Rb1 > lista.txt

i ENTER

Dobit ćeš listu svih datoteka u svim subfolderima, po jedna datoteka u svakom retku, samo golo ime datoteke ("bare" format), sve pohranjeno u datoteku lista.txt

Dok se naredba bude izvodila, nećeš vidjeti da se išta dešava (jer sav output ide u tu datoteku), a može potrajati dugo ako ti je biblioteka jako velika pa se ne zabrinjavaj. Sakrij ili minimiziraj terminal prozor i radi nešto drugo dok ne završi.
04.12.2014 | 16:11
Možda ja ne kužim u čem je problem, al ono što sam ja shvatio, jedino što ne želiš imati duple fileove pjesama, koje su ti u nekom drugom folderu složene po playlistama..... a te iste playliste hoćeš sad imati opet aktivne??? Ne znam jesam li u pravu....

Kako god, negdje gore si napisao da koristiš TuneUp?

Ako je to toćno, ufuraj playliste u iTunes (nek radi duplikate), i onda jednostavno preko TuneUp pronađi duple fileove (sam će ti on to odraditi) i pobriši ih. Gotovo!

Čak mislim da i sam iTunes ima mogućnost pretrage duplih fileova, ali ako se ne varam to ide jedan po jedan, dok TuneUp to radi puno brže, efektivinije i bolje....

Nako svega toga, playliste ostaju a dupli fileovi su izbrisani. Done!
04.12.2014 | 16:16
Naravno, ako nemaš .plst file u folderu gdje ti je ta muzika, kad ufuravaš to u iTunes, samo mu reci da ti automatski kreira playliste od fileova koje ufuravaš

Mislim da to čak i automatki radi (nešto kao "last imported")
11.12.2014 | 22:16
Moonlike, to lako napravim, ali onda će on izbrisati duplikate koji su zapravo originali.

Jednostavno, imam na hdd posloženo sve po principu izvođač - albumi.
Ako napravim po tvom principu onda ću imat i foldere sa playlistama gdje će biti fajlovi koji bi inače bili u albumu...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 minuta
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.68 Seconds

Provided by iJoomla SEO