iTunes 12 pitanja
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iTunes 12 pitanja

19.10.2014 | 21:38
1. može li se u iTunesima negdje namjestiti da se appovi updateaju automatski? da ih ne moram stalno ručno, jedan po jedan updateati...

2. kada importiram neki film ili seriju, nakon što ju ubaci u iTunes automatski pokrene video. može li se to negdje isključiti?
Prilozi:
19.10.2014 | 22:14
1) Imaš u Apps dolje desno "Update All"
2) Jel to pod Movies/Home Videos? Koristiš "Add file to library.."? Meni importira i ništa se ne desi.. Doduše ja sam na Win. Ali ne vidim razliku
20.10.2014 | 09:24
1. ok, znači ne postoji automatski update nego se mora ručno?
2. da, svaki video po definiciji stavlja pod "home movie" pa mu se onda mora promijeniti kategorija, ali čim ga importira ga pokrene. (??)
20.10.2014 | 11:16
1) Ne sjećam se da su se nadogradnje Appova ikad skidale automatski. uvijek sam trebao kliknuti na Update All Apps. Automatski se skidaju samo nove kupovine i to vrijedi za sve do sada viđene verzije iTunesa.

2) Ja importiram filmove i serije preko iVI Proa koji mi automatski sredi subtitlove i informacije o filmu tako da to uvijek ispadne ok u iTunes, a filmovi se nikad ne pokrenu sami od sebe. Kućne snimke pak importiram direktno iz iMovie kad sredim snimku tako da opet se sve lijepo smjesti i ne pokreće se samo od sebe nakon importa.
20.10.2014 | 11:35
1. Ok, znači, tu nema pomoći.

2. Ne znam, meni se odmah pokrene. Morat ću bolje prekopat setingse. Ako se drugima to ne dešava, znači da se negdje to može namjestiti.
Kad smo već kod titlova - kako se oni ubacuju u iTunese? Ako ubacim film koji ima odvojene titlove (kao .rtf fajl) kako njih ubaciti uz film?
20.10.2014 | 11:53
@Finn

Subtitlove ne možeš nikako drukčije ubaciti u iTunes osim konverzijom koja će titlove ubaciti hard ili soft ukodirane u m4v. Kao što sam već napisao, ja koristim iVI Pro i on to sve obavlja automatski i ubacuje soft titlove tako da se mogu kasnije u iTunes i isključiti.

Postoji i hrpa drugih programa koji ubacuju titlove, ali iVI Pro je definitivno najbolji jer ako je izvorni video u H264 formatu, trenutno najčešće mp4, onda cijeli proces traje vrlo kratko jer on ne prekodirava sam video s obzirom da je već kompatibilan sa iTunes tj. m4v formatom, nego samo ubaci soft titlove i pronađe na netu sve podatke kao i cover te ako je zvuk višekanalni onda nadoda i stereo verziju. Jedini problem kod iVI Proa je što uglavnom neispravno prepoznaje format titla pa uvijek stavlja da je windows latin 1 umjesto windows latin 2 pa to treba ručno ispraviti. UTF i ostalo prepoznaje ispravno.

Rezultat je dakle isti kao i da je video nabavljen preko iTunes trgovine
20.10.2014 | 14:09
Radi i bez rekodiranja;

Instaliraj Perian, nađi .srt titlove i ubaci ih u istu mapu s filmom (bilo kojeg formata). Film otvori s QuickTime-om i snimi kao reference file (par kb) u istu mapu i importiraj taj file u iTunes. Reference file-u se u iTunes-u mogu dodati razne meta informacije i cover koje se prikazuju i u Front Row-u.
20.10.2014 | 14:19
nema više Periana na Mavericksu...
20.10.2014 | 14:44
Baš čitam; nema ga više uopće - developeri digli sidro. A i ML je bio upitan u finalnoj verziji. Nema bogme ni iTunes-a 12 za moj SL.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 minuta
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.65 Seconds

Provided by iJoomla SEO