iTunes 12 pitanja
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iTunes 12 pitanja

19.10.2014 | 21:38
1. može li se u iTunesima negdje namjestiti da se appovi updateaju automatski? da ih ne moram stalno ručno, jedan po jedan updateati...

2. kada importiram neki film ili seriju, nakon što ju ubaci u iTunes automatski pokrene video. može li se to negdje isključiti?
Prilozi:
19.10.2014 | 22:14
1) Imaš u Apps dolje desno "Update All"
2) Jel to pod Movies/Home Videos? Koristiš "Add file to library.."? Meni importira i ništa se ne desi.. Doduše ja sam na Win. Ali ne vidim razliku
20.10.2014 | 09:24
1. ok, znači ne postoji automatski update nego se mora ručno?
2. da, svaki video po definiciji stavlja pod "home movie" pa mu se onda mora promijeniti kategorija, ali čim ga importira ga pokrene. (??)
20.10.2014 | 11:16
1) Ne sjećam se da su se nadogradnje Appova ikad skidale automatski. uvijek sam trebao kliknuti na Update All Apps. Automatski se skidaju samo nove kupovine i to vrijedi za sve do sada viđene verzije iTunesa.

2) Ja importiram filmove i serije preko iVI Proa koji mi automatski sredi subtitlove i informacije o filmu tako da to uvijek ispadne ok u iTunes, a filmovi se nikad ne pokrenu sami od sebe. Kućne snimke pak importiram direktno iz iMovie kad sredim snimku tako da opet se sve lijepo smjesti i ne pokreće se samo od sebe nakon importa.
20.10.2014 | 11:35
1. Ok, znači, tu nema pomoći.

2. Ne znam, meni se odmah pokrene. Morat ću bolje prekopat setingse. Ako se drugima to ne dešava, znači da se negdje to može namjestiti.
Kad smo već kod titlova - kako se oni ubacuju u iTunese? Ako ubacim film koji ima odvojene titlove (kao .rtf fajl) kako njih ubaciti uz film?
20.10.2014 | 11:53
@Finn

Subtitlove ne možeš nikako drukčije ubaciti u iTunes osim konverzijom koja će titlove ubaciti hard ili soft ukodirane u m4v. Kao što sam već napisao, ja koristim iVI Pro i on to sve obavlja automatski i ubacuje soft titlove tako da se mogu kasnije u iTunes i isključiti.

Postoji i hrpa drugih programa koji ubacuju titlove, ali iVI Pro je definitivno najbolji jer ako je izvorni video u H264 formatu, trenutno najčešće mp4, onda cijeli proces traje vrlo kratko jer on ne prekodirava sam video s obzirom da je već kompatibilan sa iTunes tj. m4v formatom, nego samo ubaci soft titlove i pronađe na netu sve podatke kao i cover te ako je zvuk višekanalni onda nadoda i stereo verziju. Jedini problem kod iVI Proa je što uglavnom neispravno prepoznaje format titla pa uvijek stavlja da je windows latin 1 umjesto windows latin 2 pa to treba ručno ispraviti. UTF i ostalo prepoznaje ispravno.

Rezultat je dakle isti kao i da je video nabavljen preko iTunes trgovine
20.10.2014 | 14:09
Radi i bez rekodiranja;

Instaliraj Perian, nađi .srt titlove i ubaci ih u istu mapu s filmom (bilo kojeg formata). Film otvori s QuickTime-om i snimi kao reference file (par kb) u istu mapu i importiraj taj file u iTunes. Reference file-u se u iTunes-u mogu dodati razne meta informacije i cover koje se prikazuju i u Front Row-u.
20.10.2014 | 14:19
nema više Periana na Mavericksu...
20.10.2014 | 14:44
Baš čitam; nema ga više uopće - developeri digli sidro. A i ML je bio upitan u finalnoj verziji. Nema bogme ni iTunes-a 12 za moj SL.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 5 sati
  • Soffoklo: Vše o svemu ovdje - [link]
  • Soffoklo: CoreGraphics propust, za koji je objavljen PoC s malicioznim PDF-om, zakrpan je u iOS-u/iPadOS-u 26.7.1, macOS-u Tahoe 26.7.1 i Sequoia 15.8.1.
  • Junuz: Yonkis, dobro je dok te neupozorava.Znači da si vitalan pa sva 4 parametra
  • Junuz: Yonkis, nemožeš zanemariti poruke ove vrste, iskaču upozorenje.Medicinski gledano to ti je defacto massimo.Da nedetaljišem da je gps valjda stalno upaljen, nema veze zgrada drveće itd pogotovo u poređenju sa amazfit i xiaomi do trex 2 koje sam imao.Meni nesmeta puniti naveče pred spavanje.Ostalo procijeni sam.
  • Yonkis: Imam AW9 ali me samo zanimalo čime tj na koji način te upozorilo. Da znam i ja gledati jer dosta sam toga “isključio” ili zanemarujem. :)
  • Junuz: Yonkis, app zdravlje.Defaultna na watchu.Istina sat te prvih sedam dana skuplja podatke i radi kalibraciju.No za vrijeme boravka sam testirao dostupne funkcije i komparaciju sa medicinskim uređajima gdje je podudaranje u rezultatima umalo ili identičnoć
  • Yonkis: E to to pitam, kojom funkcijom/aplikacijom. Vrlo dobra stvar!
  • Junuz: Yonkis, upozorio me narušenim vitalnim funkcijama, za pluća znam da je naglasio broj udisaja naspram prosječnog i temperatura 1 od prosječne.Za kamenac se nesjećam ali je poruka bila da posjetim liječnika
  • Riba: Huawei GT Runner, dok mi ne dodje Pebble Round 2.
  • Krehacro: Riba koji nosis
  • Riba: Osim ago ga zaboravi napuniti. :) Meni je izbor jednostavan jer mi ne dolazi u obzir nista sto moram puniti cesce od jednom tjedno.
  • drlovric: Za normalan zivot kupi Apple watch. Ako si hardcore sportas, uzmi Garmin. Prvi put kada zaboravis novcanik ili mobitel, a imas Apple watch, bice ti drago sto nisi kupio Garmin :)
  • Krehacro: pa nije samo trcanje
  • Riba: Ako ti se ne puni sat svaki dan i treba ti za trcanje onda Garmin bez razmisljanja. Ako su ti bitne 'smart' funkcije i ne smeta te cesto punjenje, onda Apple.
  • Krehacro: I fitness i daily use
  • Riba: Za koju primarnu namjenu?
  • Krehacro: Mislim se izmedju garmin venu 4 ili apple watch 12
  • Yonkis: Sa čime te upozorio?
  • Junuz: Krehacro, apple svaka preporuka.Dva puta me upozorio na posjet liječnika.Koje sam naravno ignorirao i obadva puta završio u bolnici po 4 dana.Jednom upala pluče drugi put kamenac
  • Krehacro: Isplati li se uzet apple watch ili pak neki drugi smartwatch da gledam
  • Junuz: Yonkis, još 4 zadaće i lakiranje klupa po oprobam.Izgleda čekam radni dan da odmorim.
  • Yonkis: Jel’ upalilo?
  • Junuz: Hvala
  • Yonkis: Evo ovdje Junuz [link]
  • Yonkis: @Junuz pošaljem ti poruku ali možeš otvoriti i novu temu u Forumu
  • Riba: Junuz, pisi u forum.
  • Junuz: Pozz, zna li neko kako da deinstaliram apple int u os u 27 (MacBook neo).Bespotrebno mi je zauzeto 20 GB
  • CoffeePod: [link]
  • CoffeePod: Pokrenuo sam subreddit za Apple HR
  • Yonkis: Apple Intelligence Taking Up 30GB on Some Macs Running macOS 27
  • Yonkis: 1 i 2TB iPhonei su sporiji tj koriste sporiju memoriju nego 256 i 512GB [link]
  • Yonkis: Novosti od Applea: [link]
  • mbp2009: meni je odmah nakon updatea na 27 rc baterija dosta bolje
  • Yonkis: CoffeePod - drži ga prikopčanog na punjaču, bez LowPowerModea. I što manje ga koristiti, prčkati po iPhoneu.
  • Yonkis: navodno prijašnja 2 updatea, 26.5.1 je već započeo pripremu indexiranja, 26.5.2 popravio bug da se update može skinuti preko non-WiFi mreže, a indexiranje može potrajati 2-3 dana, ovisi o količini aplikacija i podataka
  • CoffeePod: iOS27 fenomenalan. Baterija loša dok se ne indexira
  • ping: Kad klikneš na tipku odaberi kod iPhone DUO. Na kratko se pojavi cijena. 999.999,99 €
  • Yonkis: Nisu se još usaglasili koliko bubrega će koštati. 6 ili 9, a možda čak i 11.
  • stefanjos: jel tako tesko istyleu cijenu izbaciti za duo. haha mislim nije mi zivotne vaznosti
  • Borisone: Iako je puni broj, update nije tako značajan kao prošlih godina. Da nema Siri AI (za neka tržišta, ne i naše) ne bi imali o čemu pisati.
  • Yonkis: Jel’ se netko ažurirao na iOS 27?
  • stefanjos: to im je goalgetter pa su trebali
  • Borisone: Čudno da je samo Apple TV stigao. Obično regionalno postane dostupan s još nekim od Apple media servisa (One, Books, ...)
  • CoffeePod: Zna neko kako dobit novu siri na Golden Gate?
  • CoffeePod: Uf odmah sam se pretplatio!
  • Pongy75: Bez HR titlova
  • matijazx: Apple TV je stiglaaaa
  • mbp2009: Reduce transparency zapravo ukloni veliku vecinu tog. Jos ima taj stakleni dio na npr semaforu, ali ukloni se transparentnost opcenito
  • mbp2009: lijepo to sve izgleda, ali generalno mi se cini da trosi bateriju ipak vise
  • mbp2009: instalirao sam ja, iskreno, malo je dosadno pa sam skratio i stavio ono reduce transparency

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.58 Seconds

Provided by iJoomla SEO