Grab.app - defaultni format slike
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Grab.app - defaultni format slike

03.10.2014 | 10:23
Nisam još našao rješenje, ali nije li strahovito iritantno da Grab.app kao defaultni format koristi TIFF. Ovo je jedna od stvari koji Snipping tool na Windowsima radi ispravno.
03.10.2014 | 12:27
Ko ne ume s TIFFovima, nije pravi Mekintošo.

Sad sam po prvi put otvorio Grab aplikaciju i ne znam za što je točno koristiš i na koji način. Vjerojatno ne bi pomoglo ni da znam Pretpostavljam da ti otvaranje u Previewu i snimanje kao *.jpg nije dovoljno kvalitetna opcija.
03.10.2014 | 13:01
Gjuroo kaže:
Ko ne ume s TIFFovima, nije pravi Mekintošo.

Sad sam po prvi put otvorio Grab aplikaciju i ne znam za što je točno koristiš i na koji način. Vjerojatno ne bi pomoglo ni da znam Pretpostavljam da ti otvaranje u Previewu i snimanje kao *.jpg nije dovoljno kvalitetna opcija.

Zapravo, upravo to iritira čovjeka što nije onak jednostavno, kak bi trebalo biti, nego treba 100 nepotrebnih koraka da bi se napravilo nešto tako banalno kao koristiti jpg a ne tiff.

Da,i mene to iritira jer koristim grab aplikaciju, i nisam niti ja uspio skužiti zašto forsiraju taj tiff...

Eto još jedna "točka"u pismu Timu...
03.10.2014 | 13:47
Možete mi objasniti zašto je Grab bolji od cmd+shift+3 ili cmd+shift+4, koji generira (sasvim primjereno) PNG?
03.10.2014 | 13:54
Riba kaže:
Nisam još našao rješenje, ali nije li strahovito iritantno da Grap.app kao defaulti format koristi TIFF. Ovo je jedna od stvari koji Snipping tool na Windowsima radi ispravno.

Možda zato što je TIFF lossless? Da idem raditi screenshotove za tisak, bio bih presretan šti su tiff a ne JPG koji uništi hrpu podataka.
Nevezano, Grab.app je zaostai s NeXTa i mislim da ga nisu updejtali valjda od OS X 10.1, zašto ga uopće koristiš?
03.10.2014 | 14:22
Zato što je i on zaostao i nisu ga updejtali još od OS7
03.10.2014 | 14:54
smayoo kaže:
Možete mi objasniti zašto je Grab bolji od cmd+shift+3 ili cmd+shift+4, koji generira (sasvim primjereno) PNG?

Eto, mene nervira što je PNG, a ne JPG ili nešto treće.
Da li u prethodnom jabućnjaku nije bilo moguće ubaciti sliku koja je u PNG formatu?
03.10.2014 | 15:24
Jabučnjak je uvijek prihvaćao PNG. PNG je primjereniji format od JPG za screen capture. JPG je primjeren za fotografije.
03.10.2014 | 15:58
Želim PNG kao default, ne JPG. Cmd shift me ne pita gdje zelim snimiti odabrano.
03.10.2014 | 16:14
To je problem ako želiš svaki put na drugo mjesto, a ako je samo stvar u tome da želiš da to bude uvijek na isto mjesto, ali da to mjesto nije desktop, to se podesi.
03.10.2014 | 16:16
Uz malo klikanja u automatoru možeš si i automatizirati workflow ako baš nužno moraš koristiti grab radi snimanja svaki put na drugo mjesto.
03.10.2014 | 18:07
Za Shift+Command upiši u Terminal:

defaults write com.apple.screencapture type png
ili jpg

defaults write com.apple.screencapture location ~/lokacija
za promjenu lokacije

Ili umjesto Grab probaj koristiti aplikaciju Preview;

File -> Take Screen Shot -> From Selection/Window/Entire Screen

kad spremaš pita za format i lokaciju
03.10.2014 | 18:48
Gle, fakat, ima i Preview tu mogućnost. To uopće nisam skužio.
Ali nije imao na 10.6, zar ne?
03.10.2014 | 19:07
Ima na 10.6.8 s kojeg sam postao.
03.10.2014 | 20:23
Eeeee....
Čovjek se uči svaki dan i na kraju umre glup...
03.10.2014 | 20:30
pjedvaj kaže:
Ili umjesto Grab probaj koristiti aplikaciju Preview;

File -> Take Screen Shot -> From Selection/Window/Entire Screen

kad spremaš pita za format i lokaciju

Hvala, ovo će poslužiti odlično. Što uopće više drže taj glupi Grab.app na disku...
04.10.2014 | 15:02
Riba kaže:
Želim PNG kao default, ne JPG. Cmd shift me ne pita gdje zelim snimiti odabrano.

Riba, koliko se sjećam Cocktail app je imao mogućnost prebacivanja tih defaultnih formata. Tj. možeš ih mijenjati u Terminalu samom, samo moraš znati komadu. Ovako je lakše. Skini si cocktail sa: Cocktail @ MacUpdate
Zapravo, ne budi lijen - evo i slike:

Ariba.png
04.10.2014 | 17:07
Vanjuška kaže:
Riba kaže:

Riba, koliko se sjećam Cocktail app je imao mogućnost prebacivanja tih defaultnih formata. Tj. možeš ih mijenjati u Terminalu samom, samo moraš znati komadu. Ovako je lakše. Skini si cocktail sa: Cocktail @ MacUpdate
Zapravo, ne budi lijen - evo i slike:

Ariba.png

To nije za Grab.app.
04.10.2014 | 17:19
Naravno da nije. To je za cmd+shift+3 ili 4
04.10.2014 | 17:20
Jbt, što je zapeo za taj Grab...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 6 sati
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, jura22, marioart, Riba, Anonimci (747)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.88 Seconds

Provided by iJoomla SEO