word se gasi sam od sebe
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

word se gasi sam od sebe

04.09.2014 | 14:27
Pozdrav!
Dakle, s vremena na vrijeme trebam otvoriti neki dokument koji word pokrene, ali se odmah zatvori (ne samo taj, nego i druge otvorene word filove). zna li netko zašto mi se to događa? isti taj file otvorim bez problema na iPhone-u ili na nekom drugom kompu... Kako mogu to riješiti?
any thoughts ili suggestions?

thx!

ps. nemam Pages
04.09.2014 | 14:53
Ja dugo koristim MS Office for Mac i nikada problema.

Jesi ti to pokusao reinstalirati, moguce da je nesto korumpirano u datotekama?

Pages nije dostojna zamjena Wordu
04.09.2014 | 14:55
Budi malo jasniji i detaljniji.
Koja verzija Worda?
Problem nije sa *SVIM* dokumentima, nego samo s nekima?
Da li je problem uvijek s *ISTIM* dokumentima? Ili svaki put s nekim drugim?
Da li dokument s kojim se jednom word srušio drugi put normalno otvaraš?
Imaju li svi problematični dokumenti neku zajedničku osobinu (npr: svi su .docx, ili svi su .doc, ili svi su rtf... ili - svi su veći od xx stranica, svi imaju slike ili imaju više od xx slika...)?
04.09.2014 | 15:07
Radi se o verziji 14.0.0.
dogodilo mi se sa nekoliko dokumenata, pri čemu su redom svi bili najobičniji, samo tekst, bez slika, dužine 2-3 stranice, par KB veličine, ništa specijalno. Proverila sam da li je problem u tome da je docx ili samo doc- nije. Koliko god puta pokušala otvoriti, restartati, taj se dokument neće otvoriti, a neki drugi otvori bez ikakvih problema. Sada kada razmišljam o zajedničkim osobinama, jedino što im je bilo zajedničko je da su skinuti sa maila (isti taj sam na laptopu otvarala bez problema) i neki od njih su imali komentare (ali ne svi). Mogu ti čak i mailati zadnji, ako će to pomoći u detekciji problema, jer mi potpuno nejasno zašto se to događa...
04.09.2014 | 15:16
Ako nemaš nikakvih osjetljivih podataka unutra, možeš. Mail je Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
04.09.2014 | 16:17
Nažalost, kod sebe ne mogu reproducirati problem. Dokument uredno otvara i Libre, i OpenOffice, čak i Pages (i ne prijavi nikakve probleme pri tom), a također i MS Word verzija 14.1.3.
Jedino što ti mogu savjetovati da napraviš update svog officea tako da radiš na aktualnoj verziji.
04.09.2014 | 16:39
hvala, možda ja imam neki bug ili nešto. zadnji update je već gore. hvala puno na pomoći iako nije urodila plodom
04.09.2014 | 16:49
Nisam vičan MS Officeu, ne znam što se može ili treba učiniti s njim u ovakvim situacijama. Vjerojatno je rješenje obrisati neki korumpirani dat file ili tako nešto.
U nedostatku rješenja, workaround ti je da si instaliraš besplatni Libre ili Open Office pa problematične dokumente otvaraš pomoću njega.
04.09.2014 | 17:01
Problem očito nije rijedak...

apple.stackexchange.com/questions/107282...-right-after-opening

Dakle, ono što je pomoglo nekim drugima je:

1. quitaj sve MS Office aplikacije

2. obriši folder (ili ga premjesti nekamo, ili promijeni ime...)
~/Library/Saved Application State/com.microsoft.Word.savedState
Ona tilda na početku označava tvoj home direktorij, a Library folder ti možda neće biti vidljiv tek tako. Najjednostavnije ti je da otvoriš Finder prozor, pa na glavnom meniju klikneš Go pa Go To Folder pa ti se otvori dijalog u kojeg upišeš
~/Library/Saved Application State

I onda tamo nađeš datoteku
com.microsoft.Word.savedState
pa je preseliš npr. na desktop ili obrišeš.

Kad ponovno pokreneš Word, kreirat će se nova ta datoteka. Probaj da li pomaže.

Ako ne, možeš probati slično još sa:

~/Documents/Microsoft-User Data (dakle folder Microsoft-User Data maknuti iz Documents foldera)
i
~/Library/Application Support/Microsoft/Office (dakle folder Office maknuti iz ~/Library/Application Support/Microsoft foldera)
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 12 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa