word se gasi sam od sebe
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

word se gasi sam od sebe

04.09.2014 | 14:27
Pozdrav!
Dakle, s vremena na vrijeme trebam otvoriti neki dokument koji word pokrene, ali se odmah zatvori (ne samo taj, nego i druge otvorene word filove). zna li netko zašto mi se to događa? isti taj file otvorim bez problema na iPhone-u ili na nekom drugom kompu... Kako mogu to riješiti?
any thoughts ili suggestions?

thx!

ps. nemam Pages
04.09.2014 | 14:53
Ja dugo koristim MS Office for Mac i nikada problema.

Jesi ti to pokusao reinstalirati, moguce da je nesto korumpirano u datotekama?

Pages nije dostojna zamjena Wordu
04.09.2014 | 14:55
Budi malo jasniji i detaljniji.
Koja verzija Worda?
Problem nije sa *SVIM* dokumentima, nego samo s nekima?
Da li je problem uvijek s *ISTIM* dokumentima? Ili svaki put s nekim drugim?
Da li dokument s kojim se jednom word srušio drugi put normalno otvaraš?
Imaju li svi problematični dokumenti neku zajedničku osobinu (npr: svi su .docx, ili svi su .doc, ili svi su rtf... ili - svi su veći od xx stranica, svi imaju slike ili imaju više od xx slika...)?
04.09.2014 | 15:07
Radi se o verziji 14.0.0.
dogodilo mi se sa nekoliko dokumenata, pri čemu su redom svi bili najobičniji, samo tekst, bez slika, dužine 2-3 stranice, par KB veličine, ništa specijalno. Proverila sam da li je problem u tome da je docx ili samo doc- nije. Koliko god puta pokušala otvoriti, restartati, taj se dokument neće otvoriti, a neki drugi otvori bez ikakvih problema. Sada kada razmišljam o zajedničkim osobinama, jedino što im je bilo zajedničko je da su skinuti sa maila (isti taj sam na laptopu otvarala bez problema) i neki od njih su imali komentare (ali ne svi). Mogu ti čak i mailati zadnji, ako će to pomoći u detekciji problema, jer mi potpuno nejasno zašto se to događa...
04.09.2014 | 15:16
Ako nemaš nikakvih osjetljivih podataka unutra, možeš. Mail je Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
04.09.2014 | 16:17
Nažalost, kod sebe ne mogu reproducirati problem. Dokument uredno otvara i Libre, i OpenOffice, čak i Pages (i ne prijavi nikakve probleme pri tom), a također i MS Word verzija 14.1.3.
Jedino što ti mogu savjetovati da napraviš update svog officea tako da radiš na aktualnoj verziji.
04.09.2014 | 16:39
hvala, možda ja imam neki bug ili nešto. zadnji update je već gore. hvala puno na pomoći iako nije urodila plodom
04.09.2014 | 16:49
Nisam vičan MS Officeu, ne znam što se može ili treba učiniti s njim u ovakvim situacijama. Vjerojatno je rješenje obrisati neki korumpirani dat file ili tako nešto.
U nedostatku rješenja, workaround ti je da si instaliraš besplatni Libre ili Open Office pa problematične dokumente otvaraš pomoću njega.
04.09.2014 | 17:01
Problem očito nije rijedak...

apple.stackexchange.com/questions/107282...-right-after-opening

Dakle, ono što je pomoglo nekim drugima je:

1. quitaj sve MS Office aplikacije

2. obriši folder (ili ga premjesti nekamo, ili promijeni ime...)
~/Library/Saved Application State/com.microsoft.Word.savedState
Ona tilda na početku označava tvoj home direktorij, a Library folder ti možda neće biti vidljiv tek tako. Najjednostavnije ti je da otvoriš Finder prozor, pa na glavnom meniju klikneš Go pa Go To Folder pa ti se otvori dijalog u kojeg upišeš
~/Library/Saved Application State

I onda tamo nađeš datoteku
com.microsoft.Word.savedState
pa je preseliš npr. na desktop ili obrišeš.

Kad ponovno pokreneš Word, kreirat će se nova ta datoteka. Probaj da li pomaže.

Ako ne, možeš probati slično još sa:

~/Documents/Microsoft-User Data (dakle folder Microsoft-User Data maknuti iz Documents foldera)
i
~/Library/Application Support/Microsoft/Office (dakle folder Office maknuti iz ~/Library/Application Support/Microsoft foldera)
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 1 sat
  • dpasaric: Nema, možda nešto sitno što je lokalno na lageru.
  • zvone: Mislim da u istylwu imaju jos stare cijene. Ili?
  • dpasaric: Klijent jučer poželio kupiti jedan solidan MacBook Pro 16", cijena nešto iznad 3.000 € PDV. Što mislite koliko je nakon poskupljenja radne memorije? 3.500 € PDV... veselo...
  • dpasaric: Hardver koji mi je trebao doći na review nažalost kasni! Nadam se da će uskoro! :)
  • Pongy75: @smayoo - Victoria!!!
  • smayoo: MX Master FTW! :)
  • zoranowsky: Od mene isto glas za MX master
  • Pongy75: Palac gore za Logitech MX Master! Od Magic mouse zabolinruka nakon duljeg rada.
  • Tito: MAgic mouse - najbolji mis ikada!!!
  • drlovric: @super. Zaobidji ga u sirokom luku. Bolje kupi za te pare Logitech MX Master :)
  • jura22: Rubno? Nije upotrebljiv osim kao ukras na stolu. Imao dva, jednog prodao a drugog poklonio kupcu mog MBP.
  • dpasaric: Magic Mouse - lijep, ali rubno upotrebljiv! :)
  • superstric: ako netko treba, apple magic mouse 63,01 euro na amazon prime day
  • dpasaric: :)
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • drlovric: Za nekih tjedan dana moj Macbook Pro M1 Pro 16" ide na prodaju. Ako nekoga zanima takvo racunalo (us layout, 16gb ram) neka se javi za dogovor.
  • dpasaric: Možda je to bio Belonguzije - androdi kojeg je predstavio LET 3 u Pikiju jednom davno... istina, imao je dosta ograničen rječnik... :)
  • accom: Evo, čitam o zidiću i gledam Baltazara... jel to bila prva AI mašina na svijetu?
  • dpasaric: To se i meni dogodilo par puta, uvijek prije objave napravim barem copy u buffer, a često ako je nešto kompleksnije, samo paste u TextEdit, just in case.
  • Yonkis: I pretraga je beskorisna, zato sam pisao novu temu jer mi je trebalo manje vremena da ju natipkam i dodam screenshotove nego da češljam rezultate pretrage.
  • Yonkis: Jedem ti jabucnjak, napišem novu temu i nisam odabrao Forum i sve mi izbriše kad sam kliknuo PROVJERI. Odsutajem, 20 min tipkanja otišlo u vjetar. Nikakav alert ili nešto da iskoči da me upozori.
  • ZeljkoB: Zaba na dev beti radi bez greske
  • dpasaric: Vidio sam neke na Twitteru da su stavili dev betu, ali nisu ovdje.
  • mbp2009: ne vidim neke konkretne info na netu za to
  • mbp2009: Ne znam odakle ove diskusije poticu, ali da vidim, ima li koga na dev beti ios? Pogotovo ovaj dio me zanima za PBZ i poslovnu PBZ, ako radi
  • dpasaric: Čekam da mi dođe jedan zanimljiv komad hardvera, pa ću finalizirati velik pregled monitora koji će mnogima biti koristan!
  • dpasaric: "Your request has been processed"
  • Ender: takodje i ja molim admina da obrise i moj korisnicki nalog. ostavljam mogucnost da se kasnije opet prijavim kad i ako se neke stvari promene. pozzz i svako dobro.
  • dpasaric: @Air U redu, razumio sam. Hvala ti na svemu onom pozitivnom, ono drugo će srediti vrijeme.
  • jura22: Vrijeđaj partizane i Tita pa da vidiš.
  • Air: Ako si razumio onda napravi to, a ne da moram pisali litanije za jednostavan zahtjev.
  • dpasaric: Air, naravno da je dovoljno, ako to želiš mogu i ja odmah, ali hej, jutro je pametnije od večeri, prespavaj, pa javi, najmanji je problem kliknuti na delete.
  • Air: Zanimljiv vam je latinski. Uživajte. Između vaših upisa napišite što je potrebno da zatvorim račun na Jabučnjaku ako nije očigledno dovoljno razumljivo ovo što sam napisao na vikalici.
  • smayoo: Canis mater studiorum. Stara studentska. :D
  • dpasaric: @Gjuroo: Per aspera ad astra!
  • Gjuroo: @Air: Illegitimi non carborundum.
  • dpasaric: Chill out i vidjet ćeš kako će ovo sada biti ugodnije, korisnije i pozitivnije mjesto za sve korisnike.
  • dpasaric: Joj ne drami.
  • Air: Molim odgovornu osobu da obriše Air račun.
  • Air: U ovim novim okolnostima transparentnog licemjerstva pojedinca podvlačim crtu. Ja nemam želudac za trpiti to da mi jedan licemjer briše čiste postove samo zato što on ima problem u svojoj glavi. Kako je tino1 rekao bilo mi je zadovoljstvo dolaziti na Jabučnjak radi ljudi. Ovim putem pozdravljam sve dobre ljude Jabučnjaka i HVALA vam! Nakon ovog upisa brišem svoj račun.
  • dpasaric: Sve što je sada obrisano u "kafanskim laprdanjima" je bilo u dogovoru s Djurom, počistili samo za sobom i tko hoće može tamo dalje s "lakim temama".
  • drlovric: @Rusty: Slazem se 100%. Svako bira za sebe. Jedna tema u sekciji Razno, nije smetala nikome ko je dosao da konzumira nesto drugo. Ako sam dosao u ducan da kupim povrce, zasto bi mi smetalo sto prodaju i hranu za bebe? :)
  • rusty: Evo kao dugogodišnji član foruma, moram priznati da niti jednom nisam otvorio političke teme niti sudjelovao u njima na forumu. Dolazim vidjeti non političke, non automobili teme. I jedna i druga su mi kao nogomet, besmislene i ne interesantne. Da li će mi faliti, ne. Da li ću manje dolaziti na forum, ne.
  • dpasaric: To je tvoje viđenje.
  • dpasaric: Obećajem da ćemo je izreklamirati na forumu, pa tko voli…
  • Air: Znam tvoje ovlasti. Nije u tome problem. Problem je što se Jabučnjak predstavlja kao pozitivan, a ovo što ti radiš je negativno!
  • dpasaric: Evo, pokreni i ti moderiraj Signal grupu za vaše političke rasprave.
  • dpasaric: I probaj biti koristan. Pokreni nešto pametno i svima korisno.
  • dpasaric: Pročitaj kućni red još jednom.
  • Air: @dpasaric Otvorio si javni komunikacijski kanal. Tko si ti da brišeš postove iste tematike o kojoj sam pišeš, ako ti postovi nisu uvredljivi i ne krše nikakav zakon?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.36 Seconds

Provided by iJoomla SEO