Firefox 29 (beta)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Firefox 29 (beta)

22.03.2014 | 17:13
Isprobajte, ima novi znatno moderniziran izgled (očigledno inspiriran Chromeom doduše). Ulazi mi u konkurenciju za glavni browser jer je bitno napredovao u posljednje vrijeme.
23.03.2014 | 06:25
prešao sam sa firefoxa na chrome prije godinu, dvije....

nevjerujem da će me namamit nazad
23.03.2014 | 10:17
ma safari dere i dalje haha
23.03.2014 | 10:25
Safari je drek ali ga po inerciji koristim jer nisam nesto zahtjevan.
23.03.2014 | 11:00
probao...bolje radi poslednja zvanicna verzija 28...
Youtube Steka...neki meni bitni addonsi ne rade....itd....videcemo sta se desava ubuduce....
24.03.2014 | 02:21
Je li prepoznaje sve html 5 efekte, do sada jedino Safari sve dela kak spada, cak niti Chrome koji se dici sa WebKitom ne dela ok...
24.03.2014 | 08:43
Safari je zakon
24.03.2014 | 15:10
Ne stvarno, koja je fora s tim Google Chrome-om ili Mozillom umjesto Safarija, zar je Vama, starijim i iskusnijim userima - taj browser toliko loš?
24.03.2014 | 15:28
nije on tolko los,ali prilicno zdere memorije,sa vise otvorenih tabova,cesto smo pisali o tome ovde....e sad nemam ove novije OSX sisteme,tj nisam jos koristio dalje od Lion-a,pa ne znam da li se situacija promenila...
24.03.2014 | 15:29
Samo je MSIE veće go*no od Safarija . Ergo, na Macu nijedan nije veće go*no.
Ako ne kužiš zašto, otvori Activity Monitor pa usporedi koliko ti za iste stranice Safari pojede RAMa i CPUa, a koliko drugi browseri.
24.03.2014 | 16:16
smayoo kaže:
Samo je MSIE veće go*no od Safarija . Ergo, na Macu nijedan nije veće go*no.
Ako ne kužiš zašto, otvori Activity Monitor pa usporedi koliko ti za iste stranice Safari pojede RAMa i CPUa, a koliko drugi browseri.

Evo, baš sam gledao na Jabučnjaku mi je, uz sve ostale appove pogašene, zauzetost RAM-a oko 5 Gb, dok rad CPU-a varira od 2 do 18 %. Iako imam 16 GB RAM-a i Quad Core i7 procesor, pa ne osjećam ama baš nikakav lag, to je vjerojatno stvarno puno.
Koji browser preporučate - Google Chrome ili Mozillu Firefox? OS je 10.9.2
24.03.2014 | 17:57
Preporučam onaj koji ti paše.
Meni je Opera bila zakon dok nisu otišli kvragu, ali I dalje pratim što se događa jer nada umire zadnja. Sve više mi se sviđa Firefox koji mi je prije bio kanta. Uglavnom volim koristiti sve pomalo tako da mogu usporediti. Igrom slučaja sam trenutno na Chromeu.
24.03.2014 | 18:45
Riba kaže:
Preporučam onaj koji ti paše.
Meni je Opera bila zakon dok nisu otišli kvragu, ali I dalje pratim što se događa jer nada umire zadnja. Sve više mi se sviđa Firefox koji mi je prije bio kanta. Uglavnom volim koristiti sve pomalo tako da mogu usporediti. Igrom slučaja sam trenutno na Chromeu.

Upravo sam instalirao Chrome i Firefox, i radit ću baš što i ti - paralelno usporđivati sva tri browsera (Safari je treći, kako sam još uvijek friški Mac korisnik). Nego, što se Safarija tiče, onaj tab top sites koji je u Lionu bio lagano zaobljen poput kino platna, sada je ravan. Može li se ikako podesiti takav, zaobljeni look top sites taba?
24.03.2014 | 22:59
Po mojem iskustvu:
- Chrome - Spyware sa upitnim pozadinskim procesima, Googleu su bitnije reklame nego stvarna optimizacija, iako se reklamiraju drugačije
- Firefox - uvijek prisutan nasljednik netscapea, radi, uvijek s nekim zaostatkom, zadnjih godina izmišlja se topla voda i mjenjaju brojevi verzija... ne prati standarde kako bi trebao
- IE - no comment, da nestane, zajedno sa svojim MS only tehnologijama, svijetu bi napravio uslugu, isto mislim i za Adobe Flash
- Opera - lijepo je imati alternativu, ali po mogučnosti živu,
- Safari - jedini koji radi posao kako spada, tj. bolje od ovih ostalih, korektno prikazuje normalne stranice... napreduje, žalim samo što ga više ne updejtaju za windowse, za one mračne trenutke koji se ponekad provedu na njima...

...na stranu memorija, tabovi i ostalo, govorim samo o prikazivanju stranica...

Safari kod mene na MBP-u iz 2010sa 8GB RAM-a uz gomilu otvorenih tabova ne radi probleme, no 10 korektnih sajtova nisu isto što i 10 loših po pitanju optimizacije i raznoraznog smeća koje se danas trpa na stranice... pa se ne treba čuditi kad browser zauzme gomilu memorije...
da, ja maksimalno štopam flash, pa je možda to razlog stabilnosti Safarija i štedljiv sam sa pluginovima... samo ono što stvarno koristim...

Od pomenutih browsera osim Safarija, tu i tamo upalim Firefox i bilo bi mi drago da se popravi u budučim iteracijama...
Chrome, kao niti MacKeeper ne ide na moj stroj... ni pod razno...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 33 minuta
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.65 Seconds

Provided by iJoomla SEO