.ibooks -> win?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

.ibooks -> win?

07.02.2014 | 16:55
postoji li način da se interaktivna knjiga napravljena u iBooks Authoru konvertira da se može čitati na windowsima (na PC-u) i da zadrži svoje interaktivne komponente?
07.02.2014 | 18:25
Bojim se da ne jer je iBooks format zapravo od Apple modificirani e-Pub standard za uporabu isključivo na iOSu, ali dam se demantirati...
07.02.2014 | 18:36
Zar se ne da izprintati?
Probaj s Calibre programom koji čita ePub (valjda i neke druge formate) i dozvoljava printanje, pa tako i PDF, a on je čitljiv na Win. Ne znam ako je dokument zaštićen, da li onda dozvoljava išta.
Ovaj program je za OSX.
07.02.2014 | 18:58
@Slavko: navodno se može odstraniti neki segment ibooks fajla pa onda radi na windozama...
@zabac: kakvo printanje? treba mi potpuno funkcionalna interaktivna knjiga, a ne PDF. koliko sam vidio, Calibre na čita, tj. ne može konvertirati ibooks format...
07.02.2014 | 19:07
Kaj iBooks Author ne daje nikakve opcije? Ima samo jedan format za odabrati i ništa više?
Ja sam se uhvatio na ono što si napisao "da se može čitati" i dallje nisam čitao!
07.02.2014 | 19:25
koliko sam ja skužio, možeš samo eksportirati kao .ibooks i PDF. to mu je ogroman minus - zapravo Appleu. to je taj njihov autistični, zatvoreni pristup koji mrzim. da bi mogli koristiti ono što je stvoreno njihovim softverom, morate kupiti i njihov hardver. totalno ped...ski.
07.02.2014 | 19:49
zasto je to minus. pa u interesu je korisiti njihov softver i hardver a ni ne zelim se jer i jedno i drugo radi, ostalo... u mojem iskustvu, i ne bas. ill stick to it
07.02.2014 | 20:01
Finn kaže:
koliko sam ja skužio, možeš samo eksportirati kao .ibooks i PDF. to mu je ogroman minus - zapravo Appleu. to je taj njihov autistični, zatvoreni pristup koji mrzim. da bi mogli koristiti ono što je stvoreno njihovim softverom, morate kupiti i njihov hardver. totalno ped...ski.

A Microsoft je puno bolji?
07.02.2014 | 20:14
kao prvo, nisam uspoređivao s Microsoftom, a kao drugo pokvareno je jer nije svima niti je svagdje dostupan Apple hardver.
zašto ne možeš ono što napraviš eksportirati u formate koje podržavaju i drugi operativni sistemi pa da i tvoja mama može gledati tvoj diplomski rad koji si napravio na Macu ili još bolje - da možeš u školi taj rad uopće prezentirati, tj. da ga profesorica može pregledati, pošto nema Maca? (!!)
toliko o tome kako Apple mijenja svijet i ostala sra... kojima se reklamiraju...
07.02.2014 | 20:25
A iBooks Author je skupo placeni program i od njega se ocekuje cuda? Pa zar PDF ne moze biti interaktivan?
Samo nista ne kosta nista. Sigurno postoje komercijalni programi koji nisu "autisticni".
Cudo je da su dali i taj prograb badava.
07.02.2014 | 20:35
pa neka ga naplate i omoguće najosnovnije i najnormalnije stvari...
07.02.2014 | 20:43
Ćuj, ja prije korištenja nekog programa volim se informirati o njemu.en.wikipedia.org/wiki/IBooks_Author
Tako da se poslije puno ne razočaraš. To ti je iskustvo za ubuduće.
07.02.2014 | 20:53
čuj, javila mi se nenadano potreba i nisam imao vremena za istraživanje, a ovo mi je bilo pri ruci...
07.02.2014 | 21:19
Ne vjerujem da nema komercijalnih programa koji mogu raditi i za iBook format, koji mogu čitati iBook format i pretvatari ga u nešto drugo.

Što se dobije ako se eksportira u PDF?
08.02.2014 | 11:57
dobije se knjiga u PDF-u, bez ikakvih interaktivnih mogućnosti.

a što se moje kritike tiče, ako je .ibooks zapravo verzija ePUB formata, samo što ima dodatni (DRM) segment, onda je onemogućavanje konverzije čista zloba, jer ako postoji mogućnost odstranjivanja tog DRM-a čime se od .ibooksa dobija ePUB, onda ne vidim problem.
ako se netko detaljno u to kuži, neka me ispravi...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 13 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa