Alerts u Calendar.app (Mavericks)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Alerts u Calendar.app (Mavericks)

01.02.2014 | 23:33
Jel moguće nekako podesit da za svaki dodani event po defaultu budu 2 alerta: prvi 24h ranije te drugi 1h ranije?

Imam dosta obaveza koje ulijeću i stvarno mi bude tlaka podešavat te duple alertove "ručno"
02.02.2014 | 00:26
Apple script?
02.02.2014 | 19:16
Jel moguće nekako podesit da za svaki dodani event po defaultu budu 2 alerta: prvi 24h ranije te drugi 1h ranije?

Više ne nego da.

Standardno je moguće podesiti 1 defaultni alert, pri čemu je do 10.7 bilo moguće upisati proizvoljan broj minuta prije evente, a od 10.8 se može birati isključivo neka od predefiniranih postavki (od 5 minuta do 2 dana prije eventa). Na žalost, neovisno o verziji OS-a, nije moguće birati kojeg je tipa taj defaultni alert (defaultno je "Message with sound" ).

10.7 je zadnji OS X čiji je kalendar imao "Run script" tip alarma, s kojim je bilo moguće pokrenuti AppleScript. Na 10.7 moglo se editirati com.apple.iCal.plist, dodati "PersistentMenu-lastUsedAlarms" key i konfigurirati ga tako da se promijeni defaultni tip alarma. Zahvaljujući tome, rješenje tvog problema pod 10.7 bilo bi promijeniti defaultni tip alarma u "Run script" i predefinirati skriptu koju će kalendar sam zakačiti uz svaki event, kako bi se izvršila 24h prije eventa. Ta skripta bi trebala obaviti 3 zadatka:

1. alarmirati te na neki način da je preostalo 24h do eventa;
2. utvrditi koji event (u kalendaru) ju je pozvao, uspoređujući vlastito vrijeme izvršavanja s vremenima zadanim u eventima kalendara;
3. eventu (u kalendaru) koji ju je izvršio dodati novi alert, 1h prije samog eventa.

(1) i (3) su jednostavni zadaci, (2) je nešto kompleksniji.

Na 10.8+ ne postoji "Run script" tip alarma. Ali postoji "Open file" koji može pokrenuti bilo koju aplikaciju - što znači da bi ova 3 koraka gore trebala biti spakirana u aplikaciju, a ne u skriptu.

No, pravi problem je taj što trenutno graniči s nemogućim promijeniti defaultni tip alarma: došlo je do promjena u plisti, prefsi na 10.9 se cacheiraju, a i Calendar je u međuvremenu, za potrebe 10.9 i cloud syncanja, sandboxan, što dodano komplicira stvar.

U praksi, promjena bi se mogla obaviti u EventTimedAlarms.icsalarm datoteci. Potencijalno postoji po jedna za svaki kalendar (path je: /Users/<USERNAME>/Library/Calendars/<UID>.calendar/LocalDefaultAlarms/EventTimedAlarms.icsalarm), ali za nju ne postoji dokumentacija, a reverse engineering traži više vremena nego što tebi treba za pješke dodati drugi alarm.

Dok se netko time ne pozabavi (nije za očekivati da će Apple objaviti dokumentaciju), potencijalno rješenje je presretanje notifikacija koje Calendar šalje u Notification Center i nakon presretanja obaviti (2) i (3). Pritom bi se (1) obavio automatski. Na žalost, i ovaj pristup je "malo složeniji" za izvedbu pa će vjerojatno ostati na idejnom rješenju.
02.02.2014 | 19:20
A obratni pristup? Da se novi cal entry ne unosi preko ical aplikacije, nego kroz Apple script koji onda generira novi entry zadanih vrijednosti s 2 defaultna podsjetnika?
02.02.2014 | 21:08
A obratni pristup? Da se novi cal entry ne unosi preko ical aplikacije, nego kroz Apple script koji onda generira novi entry zadanih vrijednosti s 2 defaultna podsjetnika?

To je izvedivo, ali ne znam da li je dovoljno komotno - pada mi na pamet neki menulet (da je uvijek pri ruci), kojemu bi jedina (ili osnovna) funkcija bila dodati event u odabrani kalendar, s mogućnošću postavljanja defaultnih alarma.

A opet... ako dodaješ event u kalendar, možda te zanima i koji termini su već zauzeti pa mi smislenije izgleda to odraditi iz samog kalendara.

Optimalno rješenje ovisi o tome kako se konkretno koristi kalendar.
02.02.2014 | 21:19
To je izvedivo, ali ne znam da li je dovoljno komotno - pada mi na pamet neki menulet (da je uvijek pri ruci), kojemu bi jedina (ili osnovna) funkcija bila dodati event u odabrani kalendar, s mogućnošću postavljanja defaultnih alarma.

Sjetio sam se Fantasticala - on radi upravo ovo (i još ponešto). I trenutno je na akciji, 50% snižena cijena, može se kupiti za $9.99.
03.02.2014 | 08:32
@Djipi, svaki put me odševiš. Krma gore da se zaokruži broj.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 3 minuta
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.67 Seconds

Provided by iJoomla SEO