Alerts u Calendar.app (Mavericks)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Alerts u Calendar.app (Mavericks)

01.02.2014 | 23:33
Jel moguće nekako podesit da za svaki dodani event po defaultu budu 2 alerta: prvi 24h ranije te drugi 1h ranije?

Imam dosta obaveza koje ulijeću i stvarno mi bude tlaka podešavat te duple alertove "ručno"
02.02.2014 | 00:26
Apple script?
02.02.2014 | 19:16
Jel moguće nekako podesit da za svaki dodani event po defaultu budu 2 alerta: prvi 24h ranije te drugi 1h ranije?

Više ne nego da.

Standardno je moguće podesiti 1 defaultni alert, pri čemu je do 10.7 bilo moguće upisati proizvoljan broj minuta prije evente, a od 10.8 se može birati isključivo neka od predefiniranih postavki (od 5 minuta do 2 dana prije eventa). Na žalost, neovisno o verziji OS-a, nije moguće birati kojeg je tipa taj defaultni alert (defaultno je "Message with sound" ).

10.7 je zadnji OS X čiji je kalendar imao "Run script" tip alarma, s kojim je bilo moguće pokrenuti AppleScript. Na 10.7 moglo se editirati com.apple.iCal.plist, dodati "PersistentMenu-lastUsedAlarms" key i konfigurirati ga tako da se promijeni defaultni tip alarma. Zahvaljujući tome, rješenje tvog problema pod 10.7 bilo bi promijeniti defaultni tip alarma u "Run script" i predefinirati skriptu koju će kalendar sam zakačiti uz svaki event, kako bi se izvršila 24h prije eventa. Ta skripta bi trebala obaviti 3 zadatka:

1. alarmirati te na neki način da je preostalo 24h do eventa;
2. utvrditi koji event (u kalendaru) ju je pozvao, uspoređujući vlastito vrijeme izvršavanja s vremenima zadanim u eventima kalendara;
3. eventu (u kalendaru) koji ju je izvršio dodati novi alert, 1h prije samog eventa.

(1) i (3) su jednostavni zadaci, (2) je nešto kompleksniji.

Na 10.8+ ne postoji "Run script" tip alarma. Ali postoji "Open file" koji može pokrenuti bilo koju aplikaciju - što znači da bi ova 3 koraka gore trebala biti spakirana u aplikaciju, a ne u skriptu.

No, pravi problem je taj što trenutno graniči s nemogućim promijeniti defaultni tip alarma: došlo je do promjena u plisti, prefsi na 10.9 se cacheiraju, a i Calendar je u međuvremenu, za potrebe 10.9 i cloud syncanja, sandboxan, što dodano komplicira stvar.

U praksi, promjena bi se mogla obaviti u EventTimedAlarms.icsalarm datoteci. Potencijalno postoji po jedna za svaki kalendar (path je: /Users/<USERNAME>/Library/Calendars/<UID>.calendar/LocalDefaultAlarms/EventTimedAlarms.icsalarm), ali za nju ne postoji dokumentacija, a reverse engineering traži više vremena nego što tebi treba za pješke dodati drugi alarm.

Dok se netko time ne pozabavi (nije za očekivati da će Apple objaviti dokumentaciju), potencijalno rješenje je presretanje notifikacija koje Calendar šalje u Notification Center i nakon presretanja obaviti (2) i (3). Pritom bi se (1) obavio automatski. Na žalost, i ovaj pristup je "malo složeniji" za izvedbu pa će vjerojatno ostati na idejnom rješenju.
02.02.2014 | 19:20
A obratni pristup? Da se novi cal entry ne unosi preko ical aplikacije, nego kroz Apple script koji onda generira novi entry zadanih vrijednosti s 2 defaultna podsjetnika?
02.02.2014 | 21:08
A obratni pristup? Da se novi cal entry ne unosi preko ical aplikacije, nego kroz Apple script koji onda generira novi entry zadanih vrijednosti s 2 defaultna podsjetnika?

To je izvedivo, ali ne znam da li je dovoljno komotno - pada mi na pamet neki menulet (da je uvijek pri ruci), kojemu bi jedina (ili osnovna) funkcija bila dodati event u odabrani kalendar, s mogućnošću postavljanja defaultnih alarma.

A opet... ako dodaješ event u kalendar, možda te zanima i koji termini su već zauzeti pa mi smislenije izgleda to odraditi iz samog kalendara.

Optimalno rješenje ovisi o tome kako se konkretno koristi kalendar.
02.02.2014 | 21:19
To je izvedivo, ali ne znam da li je dovoljno komotno - pada mi na pamet neki menulet (da je uvijek pri ruci), kojemu bi jedina (ili osnovna) funkcija bila dodati event u odabrani kalendar, s mogućnošću postavljanja defaultnih alarma.

Sjetio sam se Fantasticala - on radi upravo ovo (i još ponešto). I trenutno je na akciji, 50% snižena cijena, može se kupiti za $9.99.
03.02.2014 | 08:32
@Djipi, svaki put me odševiš. Krma gore da se zaokruži broj.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 6 sati
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.74 Seconds