10.8.5, Calendar
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

10.8.5, Calendar

04.11.2013 | 23:30
Zar je zaista moguće da se ne može promijeniti ona užasno-žutosmeđa boja zaglavlja prozora od Calendara na 10.8? Inače me uopće ne muče ti estetski elementi, ali ta boja je tako užasno odabrana. Grize za oči. Grozno...
04.11.2013 | 23:43
Mislis na ovo kozno?

Ne moze se mijenjati, zato su svi na mavericksu sada
04.11.2013 | 23:48
Jbt, pa kojih su se to gljiva najeli? I onda još da mi netko priča kako Apple ima vrhunski design. Ovo izgleda ko na jeftilen kineskim igricama za klince.
04.11.2013 | 23:51
HAHAHAHHHA, calendar je valjda bio slaba tocka tog dizajna.

mene sada muci dal se zove calendar ili iCal. hm?
05.11.2013 | 00:05
Zvao se iCal prije (na 10.6). Onda su počeli s*at s tom tzv. "konvergencijom" Mac OS i iOS.
05.11.2013 | 00:08
Ma ja sam mac user od 10.8 pa slabo znam o prijasnjim. ono sto znam je iz citanja psotova i youtube videa( kada sam slinio za mac davne 2007) hehe. doduse ljudima sam reinstaliravao cijeli sustav( oni su tako trazili) bez problema, iako sam bio na PC-u. tada sam samo odokativno vidio sto ima ali nisam htio duljiti da ne pokvarim ugodaj kada napkon kupim mac, tako je i bilo
05.11.2013 | 16:48
smayoo kaže:
Zar je zaista moguće da se ne može promijeniti ona užasno-žutosmeđa boja zaglavlja prozora od Calendara na 10.8? Inače me uopće ne muče ti estetski elementi, ali ta boja je tako užasno odabrana. Grize za oči. Grozno...

Zato je Forstall i izletio, on je uz Jobsa bio zagovarač skeumorphnog dizajna.
Dakle, razlog više za 10.9
05.11.2013 | 16:50
Dok se ne istitraju ovi najgori bugovi, i dok ne vidim kako ću riješiti to što ne da syncati nikako osim preko iCloud (što mi ne dolazi u obzir ni slučajno), neću na Mavericks.
05.11.2013 | 18:48
@smayoo

Skini s ovog linka Mountain Lion Tweaks i pod tabom "Mountain Lion Tweaks" imaš mogućnost micanja kožne presvlake za Calendar i za Contacts. Zapravo ono što se dogodi jest da aplikacija pregazi taj leather u Resources sa normalnim sivim izgledom. Ukoliko ne vjeruješ samoj aplikaciji ovdje možeš vidjeti što se zapravo dogodi:

www.simpleandusable.com/news/how-to-remo...l-for-os-x-lion.html

Link zapravo vodi na upute za Liona, ali i za Brdskog Lava je skoro ista stvar, razlika je u par detalja unutar iCal Packagea.

EDIT
Zapravo razlika jest da se na Lionu aplikacija zove iCal.app, a od Mountain Liona dalje zove se Calendar.app i sve što se mijenja su png slike u Resources mapi unutar samog paketa.
05.11.2013 | 19:42
Hvala ti, Sank! To će pomoći, ali nažalost ne mijenja činjenicu da nekad nije trebalo raditi takve hackove na Mac OS-u. Sve više sliče windowsima.
27.11.2013 | 12:44
smayoo kaže:
Dok se ne istitraju ovi najgori bugovi, i dok ne vidim kako ću riješiti to što ne da syncati nikako osim preko iCloud (što mi ne dolazi u obzir ni slučajno), neću na Mavericks.

Mozda ova peticija za offline sync nesto pomogne u buducnosti.

www.change.org/petitions/apple-bring-the...ource=share_petition
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 14 minuta
  • drlovric: Bas tako Mario. Ja sam bio u USA i kupio MBP M1 Pro 16" i najmanju potrebu nemam da ga mijenjam. Pogrijesio sam jedino sto nisam uzeo 14" :)
  • marioart: uredjaji su predobri i predugo traju :)
  • Riba: Zalosno je vidjeti kako mac prodaja stagnira.
  • Yonkis: Ili ovako nešto? [link]
  • Yonkis: Gdje staviti ovakve vijestice? [link]
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi