Mach Desktop
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mach Desktop

30.09.2013 | 20:42
Znam da sam negdje pročitao da su neki korisnici muku mučili i tražili kako staviti sat,datum...na desktop svojeg MAC ljubimca.
Malo sam istraživao i isprobavao razne programe i na kraju otkrio da je MachDesktop za mene najbolji program za to.
Ne samo da možete staviti sat i datum na desktop nego mu možete dodati trenutnu temperaturu u vašem gradu,prognozu čak do 10 dana,tlak zraka...
Što se Backgrounda tiče to je priča za sebe koju prepuštam da je istražite sami a oni koji se odluče na to nikao neče požaliti što su dali 5$ za program.
30.09.2013 | 22:26
nije da trolam, ali sta fali satu gore desno na alatnoj traci?

* ajd da ne ispadnem samo destruktivan, ja koristim ovo na dektopu
living earth

mislim da ima i mogucnosti sata i kalendara, ali ja ga koristim samo kao prikaz zemlje. vide se live oblaci i sunceva svijetlost kako pada na zemlju, pa je cak korisno ako imate nekoga malo dalje pa u trenu vidite dali je kod njega dan i kakvo je okvirno vrijeme.

meni se svidja, animacije su ultra spore pa se na oko sve to skupa cini staticno i ne odvlaci paznju, a opet nije nikada bas isto

ovaj oblak desno od zemlje nije dio living earth aplikacije. radi se o drugoj aplikaciji - live dock weather
30.09.2013 | 22:44
I to da baš ti, od svih nas, pitaš?
A što bi ti meni rekao da mi pričaš o svom ručnom satu (jednom od), a ja ti kažem "A što fali satu na iPhone lock screenu?"
30.09.2013 | 22:45
Nije vindovsiran! Nekako je minimalistički, nije fesi ....
Zar satu (dobniku) nije primarno prikazivanje vremena?
Za 5$ se dobije kod kineza takva digitronka da pamet stane.
30.09.2013 | 23:04
smayoo kaže:
I to da baš ti, od svih nas, pitaš?
A što bi ti meni rekao da mi pričaš o svom ručnom satu (jednom od), a ja ti kažem "A što fali satu na iPhone lock screenu?"

paaa... krenuo bi sa time da ne moras vaditi nista iz dzepa, mozes uzivati u prikazu vremena i kada su ruke prljave, masne, itd. inace bi presli direktno sa dzepnih satova na mobitele
ma to su individualne stvari, svako pronadje ono sto mu vise pase. dosta toga ovisi o poslu, navici... bitno je na kraju price znati koliko je sati, nacin je individualan, ja sam tu samo da ponudim jos jedno rijesenje!

u ovom slucaju sam komentirao jer uz sat na alatnoj traci sat na desktopu je redundantan podatak, pa eto, pitam dali postoji neki razlog za to?

@zabac, od kineske digitronike od 5$ nema kruha. prije nego pamet, stat ce sat!
ne budi cicija i daj barem 10$ za casio F91w. najjeftiniji pouzdani sat. toliko je pouzdan da je postao omiljen i u krugu terorista... kazu da ga jako lako mozes pretvoriti u tajmer za aktiviranje bombe!
01.10.2013 | 07:25
Imam neki Casio G-Shock 2549 ili tako nekako.
01.10.2013 | 07:41
kinsif kaže:
[quote]
toliko je pouzdan da je postao omiljen i u krugu terorista... kazu da ga jako lako mozes pretvoriti u tajmer za aktiviranje bombe!

Ne bi vjerovao sta sve koriste. Timeri sa mirkovalnih i elektricnih pecnica su jako popularni

Sumnjam da narcuju Casio satove u tu svrhu. Skupa im je postarina do nenaseljenih planina u Afganistanu i Pakistanu
01.10.2013 | 08:25
kinsif kaže:
u ovom slucaju sam komentirao jer uz sat na alatnoj traci sat na desktopu je redundantan podatak, pa eto, pitam dali postoji neki razlog za to?

Bavim se automatizacijom, između ostalog i u industriji pa ti mogu reći kako se operaterima bitne analogne veličine (temperature, tlakovi, razine u spremnicima i tako to) uz numeričku vrijednost uvijek prikazuju i nekako grafički (simulacijom kazaljke, ili bargrafom, ili slično) jer je dokazano da ljudski mozak vrijednost koja je napisana brojkama mora obraditi, a vrijednost prikazanu grafički (jednom kad se nauči na skalu) percipira izravno. Jedan leteći pogled na kazaljke i znaš koliko je sati, plus-minus koja minuta. S digitalno napisanim vremenom nije tako.
01.10.2013 | 10:41
@smayoo, stoji. nisam se time bavio bavio znanstveno, ali empirijski znam po sebi, kada gledam na kazaljke cesto ne registriram numericki koliko je sati, ali znam koliko cca vremena imam do necega!
ajde ako je sat analogni na desktopu, ima jos i smisla!

@drlovric, ma nisam upoznat blisko sa tematikom kao i ti jbg ali ovi koji su rusili tornjeve, svi su nosili taj casio (vidi se na slikama), i za ove neke bombe po evropi znam da su koristile ovaj sat (recimo auto bomba u rijeci prije nekoliko godina), tako da je dobio i ime "terrorist watch".

@zabac, daleko bolje od kineza za 5$
01.10.2013 | 15:06
E hebi ga sad!!! Pokušaš pomoč nekome i onda dobiš jezikovu juhu od tam nekih geokva kojima je sve to bezveze zato kaj je sat prikazuje numerički...
Pa nisu svi ovdje profesionalni korisnici koji koriste aplikacije koje služe obradi slika,videa,muzike ili crtanju zgrada.Ima tu i onih koji nisu tak pametni i rade neke druge stvari,grubi primjer bi bio kad gledaš video na 27" zavaljen u fotelju sa udaljenosti od 4 metra i potreba ti je da zbog obaveze pogledaš koliko je sati.Jednostavnije je ustati i pogledati sičušni sat u gornjem desnom kutu nego staviti numerički ili anagogni sat na desktop i povečati ga kolko te volja da ga vidiš iz susjedne sobe.Ah da zaboravio sam da tu ima i superman usera...
01.10.2013 | 15:22
pa ja sam onda totalno sje_an u odnosu na ostale
zadnji rucni sat sam nosio,prvi dan kada sam nosio i moj prvi mobitel a to je bilo jaaaako davno. tada sam utvrdio da mi ovaj na ruci smeta. a satovi sa kazaljkama, oni traze potpuno koncentraciju od mene da utvrdim koliko je sati, jos ako nemaju brojeve niti ne gledam u njih....
01.10.2013 | 15:27
@kokobil, pitao sam potaknut zatizeljom.
ne budi sada mimoza
zakljucak price ide u tvoju korist uostalom.
01.10.2013 | 22:57
Ok peace brother!
Vidljivo je između redova da sam novi Mac korisnik pa nek mi ne zamjere gekoni ak nabacim nešt bezveze.
Sa Mac-om sam se počeo sretati kad su krenuli prvi hackintoši i od tad ga nemrem izbacit iz glave.Nemam baš financija za pravu mašinu pa sam još uvijek na 100% funkcionalnom OSX Hackintosu ali jednog dana..
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 11 sati, 21 minuta
  • cariblanco: Moj omiljeni bend Guns N’ Roses večeras u begišu....bilo bi fora da kažu "pumpaj" :D
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, robee, tino1, Anonimci (367)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi