Izasla Nova Opera-Opera Next
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Izasla Nova Opera-Opera Next

28.05.2013 | 20:29
izasla je nova Opera(naziv Opera Next)i radi kao potpuno zasebna aplikacija,nije nadogradnja stare Opere....za prvo testiranje,ide jako brzo....veceras cu malo vise da je mucim..
www.iclarified.com/30508/opera-releases-...ws-based-on-chromium
www.opera.com/developer/next
28.05.2013 | 21:32
Ne želim je. Jer ne vjerujem da chromium engine nije preštepan špijunskim funkcijama u korist googlea. Tražim alternativu Operi već neko vrijeme, ali nisam baš ni sa jednom zadovoljan sasvim. Na kraju će, izgleda, biti FireFox.
28.05.2013 | 21:48
Safari si nije dobar?
28.05.2013 | 21:56
kako god....
28.05.2013 | 22:06
zabac kaže:
Safari si nije dobar?

Surfalica da mi jede više RAM-a od AutoCAD-a? Naravno da nije dobar.
28.05.2013 | 22:17
Nekakva dodatna podešavanja su blago rečeno, užas. Pretpostavljam da je ovo zbog toga jer se radi o nekakvoj preview verziji. (barem se nadam)
opera:config me baca na nekakv Settings izbornik, isto kao i Opera->Preferences, a u tom Settings izborniku par opcija za podesit. Preloše za sada :/, al bitno da su planine u pozadini.
28.05.2013 | 23:16
Podesavanja jesu siromasna ali mi svakako jede manje rama,samo mi fali animacija back sa safarija.
2013_05_28_10.png
28.05.2013 | 23:17
opera
2013_05_28_10-b5cf88e7e09e0df71854bc8be0772425.png
28.05.2013 | 23:18
zauzece memorije sto me i izludi
2013_05_28_10-b9fc826401dd678c833ac76fece54aed.png
29.05.2013 | 19:08
smayoo kaže:
zabac kaže:
Safari si nije dobar?

Surfalica da mi jede više RAM-a od AutoCAD-a? Naravno da nije dobar.

Kakve veze ima? Zbog grijanja, zbog rudarenja za bitcoin?
Meni guta 4% korisnik, a 4% sistem. Nije nešto puno 8% procesorskog zauzeća. Imam 1,2GB slobodne memorije.

29.05.2013 | 19:14
Pa ima veze, kad dignem AutoCAD, ode 3 GB. Dignem Safari i za par sati, kako kad, tnjau ode još 3-4. I krene swap.... E pa, neće moći... Kad ima surfalica koja isto to radi s 500 MB.
30.05.2013 | 17:56
Ja cu im svakako dati sansu. Vidim da su iscupali mail klijent iz browsera. Nisam ga nikada koristio ali znam ljude koji jesu, ako ga dodatno porade na njemu mozda bude jedan sasvim dobra stand alone alternativa Mailu i PostBoxu?
Koliko je velika instalacija, da nisu to radili samo da ustede na velicini.

Smayoo - mislim da se ne treba bojati da Chromium kod sadrzi Google spijunske funkcije. Kod je open source, svako moze kopati po njemu sa svim posljedicama koje to nosi.

Ono sto me brine jest da mi se na android telefonu Opera pred 10tak dana vec updateala na verziju koja koristi novi negine i to je kompletna katastrofa . Na telefonu je built in browser bio dobar, Chrome je bio uzasan (ocigledno mu telefon nije doratsao), a Opera je radila odlicno. Nakon updatea i Opera ubija telefon. Danas iz izasao jos jedan update i cini se da su i oni toga svjesni jer su mi ponudili da instaliram staru verziju.

Treba im dati nesto vremena da porade na novoj verziji.
30.05.2013 | 18:23
Da, to sam već čuo nekoliko puta kôd je opensource pa svatko može po njemu kopati. Pitanje je, međutim:

- da li, kad već svatko može, itko to i radi, ili se svi pouzdaju da svatko može pa će netko drugi?
- ako je netko i kopao, da li je tražio upravo ovo što mene brine ili nešto sasvim deseto?
- ako je i tražio baš ovo, da li je pronašao?
- ako nije pronašao, da li je to zato što toga nema, ili zato što je dobro skriveno?
...

30.05.2013 | 21:26
smayoo kaže:
Pa ima veze, kad dignem AutoCAD, ode 3 GB. Dignem Safari i za par sati, kako kad, tnjau ode još 3-4. I krene swap.... E pa, neće moći... Kad ima surfalica koja isto to radi s 500 MB.

Samo da pitam, što ACAD radi kad surfalica radi i obrnuto?
30.05.2013 | 21:32
smayoo kaže:
Da, to sam već čuo nekoliko puta kôd je opensource pa svatko može po njemu kopati. Pitanje je, međutim:

- da li, kad već svatko može, itko to i radi, ili se svi pouzdaju da svatko može pa će netko drugi?
- ako je netko i kopao, da li je tražio upravo ovo što mene brine ili nešto sasvim deseto?
- ako je i tražio baš ovo, da li je pronašao?
- ako nije pronašao, da li je to zato što toga nema, ili zato što je dobro skriveno?
...

Sudeći po obome što si rekao, ama baš niti jedan program nije siguran i svaki skriva potencilano opasan kod.
30.05.2013 | 21:40
Točno. Sve je stvar povjerenja. Nekim developerima vjerujem, a nekima - ne.

A što Acad radi kad radi surfalica i obratno? To se zove multitasking i paperless office. Razrađuješ projekt. Ponekad ti treba pogledati u tech sheet neki detalj od nekog komada opreme. Ili čak u installation manual.
30.05.2013 | 22:24
meni za sad do jaja ova Opera...svidja mi se i fora sa folderima za omiljene sajtove....i radi lepo.....a to spijuni,damu,kedla...kao Apple fin pa sve to ne moze da radi........libo me.......
jedino mi fali,par plugina,sa starije verzije,ali kapiram,bice i toga.......e da,ni jednom nije Prsla,a znala je stara cesto na par omiljenih sajtova...
jabucnjak
benchmark forum
.......
01.06.2013 | 20:02
kako favorite unijeti u operu? jos nisam tu opciju nasao.
02.06.2013 | 17:02
Mislim da Opera Next jos nema podrsku za Opera Sync. Meni je ovo zanimljivo:

opere.png

I jos Opera Next ne sadrzi email client. Ah...

S druge strane radi brzo i stabilno za sada.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 sati, 4 minuta
  • drlovric: Bas tako Mario. Ja sam bio u USA i kupio MBP M1 Pro 16" i najmanju potrebu nemam da ga mijenjam. Pogrijesio sam jedino sto nisam uzeo 14" :)
  • marioart: uredjaji su predobri i predugo traju :)
  • Riba: Zalosno je vidjeti kako mac prodaja stagnira.
  • Yonkis: Ili ovako nešto? [link]
  • Yonkis: Gdje staviti ovakve vijestice? [link]
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi