Izasla Nova Opera-Opera Next
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Izasla Nova Opera-Opera Next

28.05.2013 | 20:29
izasla je nova Opera(naziv Opera Next)i radi kao potpuno zasebna aplikacija,nije nadogradnja stare Opere....za prvo testiranje,ide jako brzo....veceras cu malo vise da je mucim..
www.iclarified.com/30508/opera-releases-...ws-based-on-chromium
www.opera.com/developer/next
28.05.2013 | 21:32
Ne želim je. Jer ne vjerujem da chromium engine nije preštepan špijunskim funkcijama u korist googlea. Tražim alternativu Operi već neko vrijeme, ali nisam baš ni sa jednom zadovoljan sasvim. Na kraju će, izgleda, biti FireFox.
28.05.2013 | 21:48
Safari si nije dobar?
28.05.2013 | 21:56
kako god....
28.05.2013 | 22:06
zabac kaže:
Safari si nije dobar?

Surfalica da mi jede više RAM-a od AutoCAD-a? Naravno da nije dobar.
28.05.2013 | 22:17
Nekakva dodatna podešavanja su blago rečeno, užas. Pretpostavljam da je ovo zbog toga jer se radi o nekakvoj preview verziji. (barem se nadam)
opera:config me baca na nekakv Settings izbornik, isto kao i Opera->Preferences, a u tom Settings izborniku par opcija za podesit. Preloše za sada :/, al bitno da su planine u pozadini.
28.05.2013 | 23:16
Podesavanja jesu siromasna ali mi svakako jede manje rama,samo mi fali animacija back sa safarija.
2013_05_28_10.png
28.05.2013 | 23:17
opera
2013_05_28_10-b5cf88e7e09e0df71854bc8be0772425.png
28.05.2013 | 23:18
zauzece memorije sto me i izludi
2013_05_28_10-b9fc826401dd678c833ac76fece54aed.png
29.05.2013 | 19:08
smayoo kaže:
zabac kaže:
Safari si nije dobar?

Surfalica da mi jede više RAM-a od AutoCAD-a? Naravno da nije dobar.

Kakve veze ima? Zbog grijanja, zbog rudarenja za bitcoin?
Meni guta 4% korisnik, a 4% sistem. Nije nešto puno 8% procesorskog zauzeća. Imam 1,2GB slobodne memorije.

29.05.2013 | 19:14
Pa ima veze, kad dignem AutoCAD, ode 3 GB. Dignem Safari i za par sati, kako kad, tnjau ode još 3-4. I krene swap.... E pa, neće moći... Kad ima surfalica koja isto to radi s 500 MB.
30.05.2013 | 17:56
Ja cu im svakako dati sansu. Vidim da su iscupali mail klijent iz browsera. Nisam ga nikada koristio ali znam ljude koji jesu, ako ga dodatno porade na njemu mozda bude jedan sasvim dobra stand alone alternativa Mailu i PostBoxu?
Koliko je velika instalacija, da nisu to radili samo da ustede na velicini.

Smayoo - mislim da se ne treba bojati da Chromium kod sadrzi Google spijunske funkcije. Kod je open source, svako moze kopati po njemu sa svim posljedicama koje to nosi.

Ono sto me brine jest da mi se na android telefonu Opera pred 10tak dana vec updateala na verziju koja koristi novi negine i to je kompletna katastrofa . Na telefonu je built in browser bio dobar, Chrome je bio uzasan (ocigledno mu telefon nije doratsao), a Opera je radila odlicno. Nakon updatea i Opera ubija telefon. Danas iz izasao jos jedan update i cini se da su i oni toga svjesni jer su mi ponudili da instaliram staru verziju.

Treba im dati nesto vremena da porade na novoj verziji.
30.05.2013 | 18:23
Da, to sam već čuo nekoliko puta kôd je opensource pa svatko može po njemu kopati. Pitanje je, međutim:

- da li, kad već svatko može, itko to i radi, ili se svi pouzdaju da svatko može pa će netko drugi?
- ako je netko i kopao, da li je tražio upravo ovo što mene brine ili nešto sasvim deseto?
- ako je i tražio baš ovo, da li je pronašao?
- ako nije pronašao, da li je to zato što toga nema, ili zato što je dobro skriveno?
...

30.05.2013 | 21:26
smayoo kaže:
Pa ima veze, kad dignem AutoCAD, ode 3 GB. Dignem Safari i za par sati, kako kad, tnjau ode još 3-4. I krene swap.... E pa, neće moći... Kad ima surfalica koja isto to radi s 500 MB.

Samo da pitam, što ACAD radi kad surfalica radi i obrnuto?
30.05.2013 | 21:32
smayoo kaže:
Da, to sam već čuo nekoliko puta kôd je opensource pa svatko može po njemu kopati. Pitanje je, međutim:

- da li, kad već svatko može, itko to i radi, ili se svi pouzdaju da svatko može pa će netko drugi?
- ako je netko i kopao, da li je tražio upravo ovo što mene brine ili nešto sasvim deseto?
- ako je i tražio baš ovo, da li je pronašao?
- ako nije pronašao, da li je to zato što toga nema, ili zato što je dobro skriveno?
...

Sudeći po obome što si rekao, ama baš niti jedan program nije siguran i svaki skriva potencilano opasan kod.
30.05.2013 | 21:40
Točno. Sve je stvar povjerenja. Nekim developerima vjerujem, a nekima - ne.

A što Acad radi kad radi surfalica i obratno? To se zove multitasking i paperless office. Razrađuješ projekt. Ponekad ti treba pogledati u tech sheet neki detalj od nekog komada opreme. Ili čak u installation manual.
30.05.2013 | 22:24
meni za sad do jaja ova Opera...svidja mi se i fora sa folderima za omiljene sajtove....i radi lepo.....a to spijuni,damu,kedla...kao Apple fin pa sve to ne moze da radi........libo me.......
jedino mi fali,par plugina,sa starije verzije,ali kapiram,bice i toga.......e da,ni jednom nije Prsla,a znala je stara cesto na par omiljenih sajtova...
jabucnjak
benchmark forum
.......
01.06.2013 | 20:02
kako favorite unijeti u operu? jos nisam tu opciju nasao.
02.06.2013 | 17:02
Mislim da Opera Next jos nema podrsku za Opera Sync. Meni je ovo zanimljivo:

opere.png

I jos Opera Next ne sadrzi email client. Ah...

S druge strane radi brzo i stabilno za sada.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 26 minuta
  • drpongrac23: Sutra macOS Tahoe!
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?