A la BS Player za Mac
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

A la BS Player za Mac

13.05.2013 | 10:58
Moje prvo pitanje na forumu ali nadam se da će naći odjeka.

Tražim barem nešto iole slično - ne mogu vjerovati da nema sličan program za Mac kao što je to BS Player za Win.

Dakle tražim neki programčić kojim mogu pokrenuti film (player) a da automatski povuće i titl. Pretražila sam Google - znam za VLC ali mi konkretno nije jasno da li je na njemu moguće to dobiti, dakle automatsko postavljanje titlova?

Postoji li još kakva alternativa?
13.05.2013 | 11:08
VLC će automatski prikazati titlove ako se datoteka zove isto kao i film (osim razlike u nastavku), ako je tipa SRT, i ako je smještena u isti folder s filmom.

Također, ponašanje VLC-a je u potpunosti upravljivo putem command line parametara i startup skripata, tako da i svako non-default ponašanje koje želiš, također možeš postići.
13.05.2013 | 12:05
Razumijem što želiš, da pokreneš film i da on automatski pretražuje net za titlove. I meni je brutalno falio BsPlayer i pretražio sam brda i doline ne bi li pronašao alternativu. Ali nažalost, nema je.
13.05.2013 | 12:33
Aha, sorry, nisam ni znao da ima i toga...
13.05.2013 | 12:43
juka28 kaže:
Razumijem što želiš, da pokreneš film i da on automatski pretražuje net za titlove. I meni je brutalno falio BsPlayer i pretražio sam brda i doline ne bi li pronašao alternativu. Ali nažalost, nema je.

Kako nema... nije baš player nego je više od toga, XBMC ima mogućnost pretraživanja titlova po netu...
13.05.2013 | 13:36
Piko kaže:
juka28 kaže:

Kako nema... nije baš player nego je više od toga, XBMC ima mogućnost pretraživanja titlova po netu...

Automatski povlači titlove? Čitala sam sad čitav Faq pa nigdje ne spominju automatski - subtitles...
Koliko čitam radi se o sličnoj funkciji kao i VLC: ovo što je Smayoo opisia.

Ako toga nema - gdje nalazite titlove?
13.05.2013 | 13:47
Ja najčešće koristim www.podnapisi.net/index.php jer je najpotpuniji.
13.05.2013 | 13:49
Nije mi baš puno trebalo, ali to što mi jest trebalo - našao sam na titlovi.com
13.05.2013 | 14:14
XBMC ti to radi savršeno a i možeš staviti više izvora!!
13.05.2013 | 14:51
Za pretraživanje subtitlova na Macu olakšajte si život sa http://www.cocoawithchurros.com/subsmarine.php
13.05.2013 | 16:00
Semper.Fi kaže:

Automatski povlači titlove? Čitala sam sad čitav Faq pa nigdje ne spominju automatski - subtitles...

Može i automatski, a u dokumentaciji toga nema jer se radi o pluginu koji treba enablirati...
13.05.2013 | 16:01
XBMC uz addons 'XBMC Subtitles',nalazi titlove sa neta na jeziku koje sam postavis za primarne....(u njegovoj bazi ,su svi poznati sajtovi za pronalazenje titlova)zato ga najvise i koristim,posebno ako gledam Online filmove:)
a moze i sa programom 'iSubtitle'....
www.bitfield.se/isubtitle/
13.05.2013 | 19:51
Piko kaže:
Semper.Fi kaže:

Može i automatski, a u dokumentaciji toga nema jer se radi o pluginu koji treba enablirati...

Je, je, kao i pivo i čevapi za 7kn.
14.05.2013 | 13:59
amsterdamxxx kaže:
XBMC uz addons 'XBMC Subtitles',nalazi titlove sa neta na jeziku koje sam postavis za primarne..../

Nisam ovo znao, isprobao. I radi. Super. Hvala ti.
14.05.2013 | 16:32
Nema na cemu..imao si o tome u temi 'AppleTv'...al dobro,bitno da si resio....
14.05.2013 | 22:02
Genijalno!

Hvala svima koji su sudjelovali u raspravi te pridonjeli da svi nešto novo naučimo.

FAQ:
www.xbmchub.com/blog/2012/05/05/adding-subtitles-in-xbmc

Ohhh...umjesto ' staviti kosu crtu (znak iznad broja 7) - Usput ako tko ima rješenje - kako sam i demonstrirala imam smiješan problem, tipkovnica je super (švedska) sva slova na mjestu samo kosu crtu nikako ne mogu dobiti... Rekla bih da je ovo opći sram - ali sve druge simbole koji se na isti način dobivaju ali pritiskom na druge tipke dobijem najnormalnije. U čemu je problem...?
14.05.2013 | 22:24
Evo, popravljeno.
U čemu je problem točno s tipkovnicom? To što piše na tipkama nije uopće bitno, nego samo to koji si layout odabrala? Ako odabereš layout "Croatian", onda ti je kosa crta na tipki desno od nule. A ako odabereš "Croatian PC" onda je na shift+7.
15.05.2013 | 18:03
Eh...tnx - sad je uspjelo: desno od 0. Čudno mi je bilo jer je sve bilo na mjestu (ok, znam da ovo nije HR već SWE tipkovnica) osim /. :thumbup:
15.07.2013 | 00:30
Da ne otvaram novu temu.....za fanove programa VLC,i opcije pronalazenja online titlova...mali dodatak za VLC,zove se'VLSub'...jedna mala napomena,potrebno je da odgovarajuci dodatak,kopirate u folder ;ekstenzije;...ali na zadnjem VLC,ga nema,pa ga sami napravite u odgovarajuci direktorijum......radi super....
lifehacker.com/vlsub-downloads-subtitles...omatically-763865234
28.08.2013 | 11:13
fotoroberto kaže:
Za pretraživanje subtitlova na Macu olakšajte si život sa http://www.cocoawithchurros.com/subsmarine.php

Kako da snimim subsmarine?
Kada skinem sa neta skine mi .zip file. Kada ga odzipam onda imam samo subsmarine.app.1.2.zip.cpgz
I to tako ide u krug.
Hvala!
28.08.2013 | 13:34
To se i meni znalo dogadjati...probaj sa command line unzipom ili nekim drugim unarchiverom, ne sistemskim.
28.08.2013 | 17:04
Rijesio sam. Nasao na drugoj stranici bas .app file pa je radilo.
Hvala na pomoci.
03.10.2013 | 13:17
Nevidim da ovdje iko spominje pa ja pitam!! Dali postoji rješenje za pravilno prikazivanje slova sa kvačicama? Prčko sam po postavkama ali nikako da dobim pravilna slova.
03.10.2013 | 14:43
ne znam gde pokusavas,ali meni na XBMC izlaze slova Normalna....
04.10.2013 | 08:02
amsterdamxxx kaže:
ne znam gde pokusavas,ali meni na XBMC izlaze slova Normalna....

Kakve postavke imaš u SISTEM-POSTAVKE-MEĐUNARODNO-JEZIK-REGIJA ?

Mislim da su te postavke odgovorne ili je možda kvaka u samom OSXu koji display jezik imaš podešen.Ja imam engleski jer mi je hrvatski ako možeš napravi sliku postavki pa zaljepi ak ti se da.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 48 minuta
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.76 Seconds

Provided by iJoomla SEO