Safari - veliki problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Safari - veliki problem

21.03.2013 | 13:15
Bok svima,

naime radi se o slijedećem. Gledajući bilo koji video sadržaj na youtube, odnosno online, dogodi se da prvo počne audio štekanje, tipa zastajkivanje, pa video počne štekat, a dosta često se dogodi da ekran posivi, i na 3 ili 4 jezika mi napiše nekakav error i mora se prisilno ugasit mac.

Za sada sam probao to sve gledat putem Firefoxa, tamo radi.

Molim vas za pomoć, hvala
21.03.2013 | 14:00
koji Mac..koji Os....koji Safari???...pa da vidimo
21.03.2013 | 14:50
Macbook, white, 2.16GHz, Intel Core 2 Duo, 1.5GB 667 MHz DDR2 SDRAM, Mac OS X 10.6.8., Safari:5.1.7.

Da stvar bude gora, sad je počelo isti problem i na Firefoxu
21.03.2013 | 15:38
Vjerojatno imaš hardverski kvar koji se ispolji kad jače opteretiš procesor. Možda je samo neispravan ventilator pa se pregrijava, a možda je nešto ozbiljnije. Probaj zavrtiti apple hardware test s instalacijskog DVD-a
21.03.2013 | 16:45
ima li sanse da dignes sistem sa nekog usb-a,ili externog harda.....da bar za pocetak vidis da nije do OS-a....
21.03.2013 | 19:48
Hm, ventilator mi se ''čuje'' ... sori sto nemam pojma, ali kako napravim taj test sa dvd-a? snow leopard je u pitanju
21.03.2013 | 20:02
Bootaj install DVD. Kad se pojavi pozdravna poruka i odabereš jezik, pojavit će ti se prozor za pokrenuti instalaciju, ali iznad njega imaš menu i tamo odaberi HArdware Test (ja mislim da je pod Utilities).

Možda (ali vjerojatno ne) imaš AHT instaliran na posebnoj particiji na HDD. Probaj držati D kod buđenja (prije nego čuješ akord i vidiš jabuku). Ako se ne pokrene (ako se ne pojavi ružnjikava ikonica kompjutera), onda ga nemaš nego ga digni s DVD-a

Isto, ako si dobio OS na 2 DVD-a, onda će AHT biti na drugom.

Malo probavaj, naći ćeš ga.
22.03.2013 | 14:09
Evo, napravio sam Apple Hardware Test, nema ni jednog problema,što dalje?
22.03.2013 | 18:49
Kreiraj novi user account i provjeri dogadja li se isto i u njemu.
25.03.2013 | 01:05
Kreirao, i dalje isti problem
25.03.2013 | 02:31
Po opisu ruši ga Flash, probaj instalirati zadnju verziju ili ga isključi i probaj HMTL5 playback.
25.03.2013 | 12:34
Hvala na savjetu, budem i to probao. Jer gledajući filmove putem VLC-a ili nekog drugog plejera, sve radi, samo online šteka. Javim kad probam.
25.03.2013 | 23:11
Kako stvari stoje, sa ovim HMTL5 radi sve OK, jednom mi je na djelić ''šteknulo'' ali sve radi za sada, hvala puuuuno
11.04.2013 | 12:28
lijep pozdrav! imam iste probleme sa novim mac minijem. dakle instalirao sam Youtube5 i ClickToFlash extenziju za Safari i sad kad gledam video na youtube slika kasni ili je zvuk prebrzi... zanima me kao vi imate taj problem riješen? što imate instalirano pa da to glatko ide kad gledate video na youtube-u il nekoj stranici

hvala!
11.04.2013 | 17:19
Instaliraj zadnji Flash, meni radi ok.
11.04.2013 | 17:59
da, kasnije sam tek probao instalirati i vidio da sve fino radi hvala!
14.04.2013 | 08:33
Pozdrav!

Pitanje nije baš vezano uz problem zbog kojega je otvorena tema, ali je vezano uz safari;
Kada kliknem na "show downloads", desno gore u safariju, prikaže se lista trenutnih download-a, i to je ok. No, zašto se ponekad pokazuje brzina downloada pojedinog file-a, a ponekad ne? Što učiniti da bi se vidjela brzina download-a?
14.04.2013 | 11:12
instaliraj program 'iStat Menus'i imeces gore na baru,uvek uvid sta ide kojoj brzinom,nevezano da li je Safari,ili neki drugi program na Mac-u....
22.04.2013 | 22:05
opet ja u ovom topicu..
dakle zadnjih par dana se Safari ruši, samo se pojavi onaj kružić i okreće par minuta.. nakon toga Quit, pa ga opet pokrenem i radi.. al doslovno zblokira 5-10 min.. stranice nisu nešto prezahtjevne, sa puno slika ili animacija..
Mac mini 2012, friško kupljen.. mislim da se to ne bi smjelo događat i pomalo me razočarao, prvi tjedan sve super, leti, a sad to
22.04.2013 | 22:38
Safari je smeće, okani ga se. Odaberi nešto drugo.
Ako baš inzistiraš na Safariju, jesi probao obrisati cache? Drugo, probaj kreirati novog korisnika pa vidi da li se pod njim Safari isto ponaša?
22.04.2013 | 23:28
Meni je Safari super. Sad ga već koristim skoro više od godinu dana i sve šljaka. Sviđa mi se sinkronizacija bookmarka, reading liste i otvorenih stranica. U jednom momentu surfam na Macu, a u drugom samo nastavim na iPadu. I naravno sviđa mi se kako radi s multitouch gestama, zoom, napred, nazad itd... Jednostavno nezamjenjivo

Doduše nije bez mušica. Jednom mi se dogodilo da neće pokazati ekstenzije u postavkama premda uredno rade i to rješih brisanjem istih iz mape di se nalaze i restartanjem. Drugo je gubitak formata prikazanih stranica ili nemogućnost prikaza, a tu mi je do sada u dva navrata pomoglo resetiranje Safarija.

Meni se još ni jednom nije dogodilo da me odjavio sa Jabučnjaka po svojoj volji, osim ako ja to sam nisam prouzročio npr. resetiranjem cachea tj. cijelog Safarija. Evo sad mi na laptopu radi već puna tri tjedna bez da sam ga zatavarao. Podigni poklopac, poklopi i tako tko zna već koliko puta i uvijek je spreman za nastavak surfanja. Jedan do dva taba sa Jabučnjakom i još pet do šest sa vijestima i još pokoji vezan uz moj posao.

Dakle, Safari nije smeće. Nije savršen, ali ni drugi browseri nisu savršeni. Svakom nešto nedostaje i kod svakog nešto zašteka. Koji ćeš koristiti samo ovisi koji od njih ima ono nešto što tebi treba ili ti se sviđa. Prije nego napraviš bilo što, provjeri da su ti Safari i instalirane ekstenzije najnovije verzije. Prvo idi u Safari -> Preferences i na Privacy tabu klikni na dugme Remove All Website Data... Ako to ne pomogne onda još idi na traci izbornika Safari -> Reset Safari... i to bi trebalo pomoći.
  • mileni
  • Posjetitelj
22.04.2013 | 23:44
Ponekad koristim Safari, iskljucivo kad iz dosade surfam. Kao recimo sada

Nije smece, ali je najlosija opcija od svih ponudjenih. Naravno da svi browseri imaju svoje musice, no Safari ih ima uvjerljivo najvise. Od onih najbolnijih (memory managment), pa do najbanalnijih (download manager).

No opcenito, da moram koristiti samo Safari mislim da bih se odrekao surfanja

Neku vecer sam surfao koristeci Safari i 'zanio' sam se. Otvoreno 9 tabova. Bilo je tu jos dosta otvaranja i zatvaranja tabova. Ostavio sam tako komp preko noci. Ujutro sam nasao ovo:

s15.postimg.org/vf045n917/Screen_Shot_20...21_at_3_30_00_AM.jpg

Smijesno ili zalosno? Da ne pricam o konstatnom refreshanju stranice kad odes back ili forward.

No ako se vec koristi Safari, preporucujem SafariStand addon (nije obicna extenzija) za one kojima je takva stvar potrebna.

A jos bolja preporuka bi bila napustanje Safaria opcenito. Osim ponekad kad koristite touchpad, jer to je jedina njegova prednost naspram ostalim browserima. U svemu ostalom je dosta, ali bas dosta losiji.
23.04.2013 | 00:58
I meni safari jede puno memorije bar 2GB ali mi je nekako ppet naj bolji ,mozda zbog magic mouse i getures.Generalno me nervira koliko OS X jede memorije i ako je sve pogaseno.Evo kako kod mene izgleda nakon purge i kill all dock iz terminala.
2013_04_22_11.png
  • mileni
  • Posjetitelj
23.04.2013 | 01:06
Najjace mi je sto pod Active memorijom redovito imam previse zauzeca. I to bas previse. Kad zbrojim sve pokrenuto ne dobijem ni 30% iskoristenosti koja pise pod activity monitorom.

No zato sam u iMac nakrcao dovoljno rama da me takve stvari vise ne brinu. Jedan modul od 8GB je crkao iako je star tek koji tjedan dana. Zamjenski je na putu. No koristenje Safaria na stroji koji ima 8GB rama ubilo bi me u pojam
23.04.2013 | 07:19
Kaj vi radite? Otvorie paralelno 16 jubitu filmića?
23.04.2013 | 10:35
hvala! dat ću mu još tjedan dana da vidim hoće li se šta popraviti sa ovim savjetima, ako ne idem na Chrome, njega sam koristio na piceku.

zabac - ne, evo sad imam otvoren facebook, jabucnjak i još jedan forum.. općenito 2 stranice + neku koju trenutno pregledavam i čitam..
23.05.2013 | 00:01
Hm, kod mene ponovno problem, no uz pomoc activity monitora dosao sam do slijedeće spoznaje. Naime, imam 1.5gb rama, i u prosjeku mi je kada je upaljen mac aktivirano oko 800mb, dakle slobodno je 700. Cim dignem safari i youtube, ostaje mi 20mb rama i pocne stekat youtube. Safari zauzima previse rama, ali kao da mi nesto dodatno zdere ram. ???
23.05.2013 | 07:35
Pa vidi u Activity Monitoru tamo ti se točno vidi koliko koja aplikacija troši RAM-a. Nisi napisao koji je OS, ali ja bi rekao da ti je čak i za 10.6 - 800 MB trajno zauzete memorije - malo. To ti vjerojatno pojede sam OS + par uvijek uključenih aplikacija (mail, preview...).
23.05.2013 | 11:00
Sve što je mileni svojevremeno pisao o Safariu i o njegovom žderanju memorije ja na žalost moram potvrditi. Imam 16Gb memorije i Safari ju uredno proždere nakon nekog dužeg i intenzivnijeg korištenja. Moguće je da nije problem samo u safariju već i u samom ML, ali nakon cjelodnevnog surfanja sa desetak otvorenih tabova, otvorenog Maila i još par sitnih aplikacija slobodna memorija mi se svede na nekoliko megabajta, a veći dio zauzima neaktivna. Naravno, kad se to dogodi cijeli se Mac uspori, počnu se događati neke stvari koje nisu normalne i uobičajene, npr. ne pokažu se ikone u Launcheru, pa Total finder podivlja itd.

Do sad mi je jedino rješenje bilo restartanje Maca, no, jučer sam sa Mac App Store skinuo iCleanMemory koji mi pokazuje zauzeće memorije i kad postane kritično uspješno oslobodi tu veliku količinu zauzete neaktivne memorije i sve opet šljaka kako treba.
23.05.2013 | 11:43
Mislim da taj iCleanMemory ne radi nista drugo nego salje purge komandu. Umjesto da pokrecem jos dodatni program napravio sam si skriptu i u spotlight samo upisem purge i radi sama Uploadat cu je pa ako vam to odgovara mozete koristiti.

p.s.: Jel se moze namjestiti da se skripta sama pokrece u nekim zadanim vremenskim intervalima?

Prilog/zi purge.zip nije/su pronađen/i

Prilozi:
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 1 sat
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, jmirakul, Riba, Anonimci (745)

Novo na Jabučnjaku

Teme