Itunes - airplay - glasnoča
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Itunes - airplay - glasnoča

17.03.2013 | 23:11
Zanima me jel neko istražio kako uskladiti itunes i pojačalo?!

Dakle problem je slj, imam yamahin reaciver koji ima opciju airplay, uredno na Itunes odaberem stanicu i kliknem da svira preko airplay opcije, tada se upali reaciver automatski ako nije upaljen i stvar svira.

E sad dolazimo do problema jer ja si na iTunes pojačam zvuk i NIKAD ne smijem na pojačalu ni dotaknuti volume, jer šta se desi, desi se to da slj puta ako na iTunes želim npr smanjiti još malo, odma se pojača na 100% na iTunes i ono zagrmi....kako je to jako pojačalo a zvučnici su skupi bojim se da slj puta nekaj ne ode.
Problem je što čovjek zaboravi ali zamislite da linija svira na 10 i vi ju na pojačalu smanjite na 8 i slj puta želite smanjiti na 6 ALI preko iTunesa , pa vam pojačalo skoči na 100% tj maximum i pošalje tako jak signal na sve zvučnike.

Jel se neko susreo sa ovim problemom?
Prestrašno je, mislim strah me više nešto i probati, tj budem morao iskopčati zvučnike iz reacivera da isprobavam jer nisu jeftini.....još je gore što mi se to prvi , drugi, peti puta desilo u 1 u noći i onako iznenada na pol metra od zvučnika pa zamislite
18.03.2013 | 17:02
Nisam probao Yamahu, no na Denon receiver-u koji podržava AirPlay nema tog problema.

Kao zaobilazno rješenje možeš probati postaviti gornji limit volume-a na receiver-u ako tvoj receiver ima tu opciju.
18.03.2013 | 20:20
Ne znam šta sam napravio ali sada radi, mislim ne dešava se , ako slušam memorirane stanice skinute na itunse sa raznih naših sajtova....nisam dirao pojačalo, e sad jel to mene mac zezao ili nije nemam pojma....ako se desi opet , javim

Al čudno radi, skroz...sad mi se recimo itunes smanjio ako na reaciveru okrečem volume, svakako mislim da je tu itunes presudan....treba probati sa drugim playerima

Šta sve može svirati na airplay izlaz?
18.03.2013 | 21:42
probaj ovaj mali program,zove se Air Volume...sluzi za kontrolu jacine zvuka Airplay uredjaja,nezavisno od iTunes-a....trazi Lion,a mrzi me da dizem Fireware Hard...
mac.softpedia.com/get/Utilities/Air-Volume.shtml
18.03.2013 | 22:02
Thanx !

On radi kao da sam itunes volumne izbacio u tray....u principu ništa se ne mjenja ali korisno će mi biti jer imam od itunsa volume vani.

Sad mi sve radi totalno OK, nema pojma šta je to bilo da se to par puta tako desilo, sad na hladno pušem i sa grčem dotaknem gumb na pojačalu, moguće sve sad OK.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 8 sati
  • Soffoklo: Vše o svemu ovdje - [link]
  • Soffoklo: CoreGraphics propust, za koji je objavljen PoC s malicioznim PDF-om, zakrpan je u iOS-u/iPadOS-u 26.7.1, macOS-u Tahoe 26.7.1 i Sequoia 15.8.1.
  • Junuz: Yonkis, dobro je dok te neupozorava.Znači da si vitalan pa sva 4 parametra
  • Junuz: Yonkis, nemožeš zanemariti poruke ove vrste, iskaču upozorenje.Medicinski gledano to ti je defacto massimo.Da nedetaljišem da je gps valjda stalno upaljen, nema veze zgrada drveće itd pogotovo u poređenju sa amazfit i xiaomi do trex 2 koje sam imao.Meni nesmeta puniti naveče pred spavanje.Ostalo procijeni sam.
  • Yonkis: Imam AW9 ali me samo zanimalo čime tj na koji način te upozorilo. Da znam i ja gledati jer dosta sam toga “isključio” ili zanemarujem. :)
  • Junuz: Yonkis, app zdravlje.Defaultna na watchu.Istina sat te prvih sedam dana skuplja podatke i radi kalibraciju.No za vrijeme boravka sam testirao dostupne funkcije i komparaciju sa medicinskim uređajima gdje je podudaranje u rezultatima umalo ili identičnoć
  • Yonkis: E to to pitam, kojom funkcijom/aplikacijom. Vrlo dobra stvar!
  • Junuz: Yonkis, upozorio me narušenim vitalnim funkcijama, za pluća znam da je naglasio broj udisaja naspram prosječnog i temperatura 1 od prosječne.Za kamenac se nesjećam ali je poruka bila da posjetim liječnika
  • Riba: Huawei GT Runner, dok mi ne dodje Pebble Round 2.
  • Krehacro: Riba koji nosis
  • Riba: Osim ago ga zaboravi napuniti. :) Meni je izbor jednostavan jer mi ne dolazi u obzir nista sto moram puniti cesce od jednom tjedno.
  • drlovric: Za normalan zivot kupi Apple watch. Ako si hardcore sportas, uzmi Garmin. Prvi put kada zaboravis novcanik ili mobitel, a imas Apple watch, bice ti drago sto nisi kupio Garmin :)
  • Krehacro: pa nije samo trcanje
  • Riba: Ako ti se ne puni sat svaki dan i treba ti za trcanje onda Garmin bez razmisljanja. Ako su ti bitne 'smart' funkcije i ne smeta te cesto punjenje, onda Apple.
  • Krehacro: I fitness i daily use
  • Riba: Za koju primarnu namjenu?
  • Krehacro: Mislim se izmedju garmin venu 4 ili apple watch 12
  • Yonkis: Sa čime te upozorio?
  • Junuz: Krehacro, apple svaka preporuka.Dva puta me upozorio na posjet liječnika.Koje sam naravno ignorirao i obadva puta završio u bolnici po 4 dana.Jednom upala pluče drugi put kamenac
  • Krehacro: Isplati li se uzet apple watch ili pak neki drugi smartwatch da gledam
  • Junuz: Yonkis, još 4 zadaće i lakiranje klupa po oprobam.Izgleda čekam radni dan da odmorim.
  • Yonkis: Jel’ upalilo?
  • Junuz: Hvala
  • Yonkis: Evo ovdje Junuz [link]
  • Yonkis: @Junuz pošaljem ti poruku ali možeš otvoriti i novu temu u Forumu
  • Riba: Junuz, pisi u forum.
  • Junuz: Pozz, zna li neko kako da deinstaliram apple int u os u 27 (MacBook neo).Bespotrebno mi je zauzeto 20 GB
  • CoffeePod: [link]
  • CoffeePod: Pokrenuo sam subreddit za Apple HR
  • Yonkis: Apple Intelligence Taking Up 30GB on Some Macs Running macOS 27
  • Yonkis: 1 i 2TB iPhonei su sporiji tj koriste sporiju memoriju nego 256 i 512GB [link]
  • Yonkis: Novosti od Applea: [link]
  • mbp2009: meni je odmah nakon updatea na 27 rc baterija dosta bolje
  • Yonkis: CoffeePod - drži ga prikopčanog na punjaču, bez LowPowerModea. I što manje ga koristiti, prčkati po iPhoneu.
  • Yonkis: navodno prijašnja 2 updatea, 26.5.1 je već započeo pripremu indexiranja, 26.5.2 popravio bug da se update može skinuti preko non-WiFi mreže, a indexiranje može potrajati 2-3 dana, ovisi o količini aplikacija i podataka
  • CoffeePod: iOS27 fenomenalan. Baterija loša dok se ne indexira
  • ping: Kad klikneš na tipku odaberi kod iPhone DUO. Na kratko se pojavi cijena. 999.999,99 €
  • Yonkis: Nisu se još usaglasili koliko bubrega će koštati. 6 ili 9, a možda čak i 11.
  • stefanjos: jel tako tesko istyleu cijenu izbaciti za duo. haha mislim nije mi zivotne vaznosti
  • Borisone: Iako je puni broj, update nije tako značajan kao prošlih godina. Da nema Siri AI (za neka tržišta, ne i naše) ne bi imali o čemu pisati.
  • Yonkis: Jel’ se netko ažurirao na iOS 27?
  • stefanjos: to im je goalgetter pa su trebali
  • Borisone: Čudno da je samo Apple TV stigao. Obično regionalno postane dostupan s još nekim od Apple media servisa (One, Books, ...)
  • CoffeePod: Zna neko kako dobit novu siri na Golden Gate?
  • CoffeePod: Uf odmah sam se pretplatio!
  • Pongy75: Bez HR titlova
  • matijazx: Apple TV je stiglaaaa
  • mbp2009: Reduce transparency zapravo ukloni veliku vecinu tog. Jos ima taj stakleni dio na npr semaforu, ali ukloni se transparentnost opcenito
  • mbp2009: lijepo to sve izgleda, ali generalno mi se cini da trosi bateriju ipak vise
  • mbp2009: instalirao sam ja, iskreno, malo je dosadno pa sam skratio i stavio ono reduce transparency

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.68 Seconds

Provided by iJoomla SEO