10.4.2 zaklao InDesign CS
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

10.4.2 zaklao InDesign CS

13.07.2005 | 05:36
Tocnije, InDesign CS (v.3) odbija ucitavanje fajlova preko mreze (Windows Server) nakon instalacije 10.4.2. Odbija ih toliko da svaki puta pukne -- kaze da je veza sa serverom pukla, a nakon 2 sekunde izbaci dijalog o zatvaranju aplikacije. U izvjescu kojeg stvori \"crash report\" spominje se kernel problem.
A dovraga! Mislio sam da ce 10.4.2 rijesiti mrezne probleme, bar vecinu.
Ima li tko slicnih iskustava/nevolja?

PS. Photoshop CS radi kako valja, pa ne znam u cemu je kvaka.
13.07.2005 | 13:00
Ono što sam ja za sada primjetio kod 10.4.2 je da mi datum pokazuje krivo (2005. srpanj 13.), ne mogu mjenjati zarez i točku kod decimalnih brojeva, a kaj je najbolje od toga nemrem niš promjeniti i utjecati na to ???
14.07.2005 | 03:58
Jos nekoliko bugova -- scroll bar na prozorima, narocito u Safariju, ne iscrtaje se uopce kako spada. Odnosno, taj dio prozora pun je iscrtanih \"ostataka\". Primijetio sam to i na Radeonu 9000 i na mobilnom 9700.

Samba proizvodi jos neke dosad nevidjene probleme; precaci (shortcuts) u lijevom dijelu Findera vise ne rade kao pod 10.4.1 -- jednostavno se resetiraju. Zasto? Nitko ne zna.

Dtugim rijecima, downgrade na 10.4.1 je neizbjezan.
10.4.2 je pushiona.
14.07.2005 | 12:21
To s datumom i decimalnim oznakama nema veze s 10.4.2, to se pojavilo već u 10.4.

Meni za sada za moje potrebe radi ok, ali moram priznati da sam odmah nakon instalacije kod Maila dobio KP - i to prvi na G5 od kada sam kupio stroj. Nadam se da je bilo \"slučajno\" ili nešto zbog konvertiranja što je leglo na svoje tek nakon restarata nakon pokretanja aplikacije.

Bug u Stickiesima je i dalje ostao.
14.07.2005 | 12:45
Zvonimir je napisao:

Drugim rijecima, downgrade na 10.4.1 je neizbjezan.
10.4.2 je pushiona.

Nisam znao da se može napraviti downgrade, baš sam bio pito isto pitanje za jedan neuspijeli update na Panteru pa sam dobio negativan odgovor??

dpasaric je napisao:

ali moram priznati da sam odmah nakon instalacije kod Maila
dobio KP
Što znači taj KP?
14.07.2005 | 12:50
I još nešto, več kad je taj update tako loš, dali mogu čekati sljedeči, znači 10.4.3 i instalirati ga bez aktualnog 10.4.2.?

pozdrav,
Ray
14.07.2005 | 16:01
rkrosl je napisao:
Nisam znao da se može napraviti downgrade, baš sam bio pito isto pitanje za jedan neuspijeli update na Panteru pa sam dobio negativan odgovor??

Vracanje na staru verziju nije bas pretesko, samo trazi malo vremena:
Evo detaljnijih uputa o tome (klikni).

Nove inacice dolaze, stari problemi ostaju, a kote se i novi. Core Graphic i Quartz Extreme vole samo najnovije graficke, a Samba, koja je na Pantheru sasvim u redu radila, kao da je isponova napisana pa roji raznim musicama. Sljedeci put preskacem sve i cekam 10.4.9
14.07.2005 | 17:25
rkrosl je napisao:
ali moram priznati da sam odmah nakon instalacije kod Maila
dobio KP
Što znači taj KP? [/quote]

Kernel Panic.
Odnosno, kad ljosne sam OS X, a ne neka aplikacija.
Nesto sto bi se trebalo dogoditi skoro pa nikad .. no dogodi se, eto.
U 3 godine dozivio sam je samo jednom -- kad je iz upaljenog G3 laptopa u sasavim okolnostima izletio DVD pogon na pod
14.07.2005 | 17:33
Zvone, tnx na odgovorima.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 22 minuta
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.73 Seconds

Provided by iJoomla SEO