Safari - kako vratiti bookmarke?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Safari - kako vratiti bookmarke?

10.02.2013 | 01:33
prilikom sinhronizacije iPada pobrisali su mi se na Macu bookmarci. dakle, nakon što sam "prebacio" bookmarke na iPad, mnoge sam pobrisao jer mi na njemu ne trebaju, a sada su mi se pobrisali i s Maca.
gdje mogu naći arhivu Safarija i vratiti sve obrisane bookmarke?

Mac mi je spojen na Time Capsule i redovno radi backup.
10.02.2013 | 01:36
~/Library/Safari/bookmarks.plist
10.02.2013 | 01:40
ok. i šta dalje?
10.02.2013 | 09:56

Pa - imaš time machine backup, zar ne? WTF?
10.02.2013 | 10:31
pa taj isti 'bookmarks.plist'..vratis tamo gde si ga i nasao na starom Safriju...u...'~/Library/Safari/bookmarks.plist'
10.02.2013 | 20:13
@amsterdamxxx - hvala. skužio sam i da se može samo importirat.

@smayoo - da znam šta i kako, ne bih pitao, ne?
10.02.2013 | 20:23
Finn kaže:
@smayoo - da znam šta i kako, ne bih pitao, ne?

Mogao je Smayoo biti i detaljniji i napisati ti u svom odgovoru još i "Pokreni TM i povuci ...".
Ali nekako je čovjek, kao i ja podrazumijevao da ako znaš koristiti TM, da ti je jasno i kako vratiti backup, ne?

I ako ne želiš da ti se opet desi isto, isključi sinkanje bookmarksa sa iCloudom, jer ovo što si napravio desiti će se opet.
10.02.2013 | 20:38
nisam dosad imao prilike povlačiti iz TM-a ništa osim dokumenata pa nisam znao kako ovo riješiti.

da, to sam mislio još i pitati - šta se tu zapravo desilo i kako da to izbjegnem ubuduće.
taj iCloud mi je, iskreno, nejasan. ne koristim ga, tj. nisam ga nigdje uključio. jel to radi po definiciji ili šta?
i šta točno treba označit u postavkama da mi se synca tako da ne briše ništa ni s Maca ni s iPada nego da samo nadograđuje promjene, da na oba stroja bude sve isto bez obzira na kojem šta mijenjam?
10.02.2013 | 20:49
Ovo što si zadnje napsao je upravo ono što ti se i desilo. Oba stroja imaju isto. Ako na jednom obrišeš i drugi gubi te podatke. Ako me želiš imati na oba stroja isto, tada ni ne sinkaš podatke. Vanjuška ti je napisao.
10.02.2013 | 21:09
Finn, sorry - da, pretpostavio sam da si se već služio TM backupom i da znaš kako to funkcionira.
Za sve ostalo već si dobio odgovore. Nedavno je bila jedna slična tema - i tebi se, kao i još nekima, podrazumijeva da sync ne briše ništa, ali to nije onda sync.
10.02.2013 | 21:54
ma nisam se dobro izrazio. dakle, ne smijem ništa brisati jer će to syncanjem nestati s drugog stroja. a sve što dodajem na bilo kojem, dodat će se i na drugi?
10.02.2013 | 22:04
Da. Što obrišeš tu, obriše se i tamo, a što dodaš tu, doda se i tamo.
11.02.2013 | 01:57
smayoo kaže:
Da. Što obrišeš tu, obriše se i tamo, a što dodaš tu, doda se i tamo.

I to je najljepša stvar u iCloudu, ranije u Mobile Meu, prije toga u .Macu, a još prije u iToolsima.
(Da, dugogodišnji sam korisnik)

I adrese, kontakti, kalendari, preferencesi i još neke djidje koje su se syncale.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 30 minuta
  • drpongrac23: Sutra macOS Tahoe!
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.46 Seconds