Safari - skidanje videa
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Safari - skidanje videa

• matx
  • Posjetitelj
09.02.2013 | 23:28
Evo pokušavam skinuti video s youtube-a, ali ne uspijevam.. imam onaj ClickToFlash u Safari-u i ispod videa nemam ono "Click for download" (ili sta vec točno piše - plavim slovima:dry: ).. znam da je vjerojatno banalan problem, ali mi je sve ovo relativno novo pa mi to nikako ne uspijeva..?

OS je Leopard...
09.02.2013 | 23:31
Ne znam kako ide to sa Safarijem, ali probaj sa www.keepvid.com
  • mileni
  • Posjetitelj
09.02.2013 | 23:47
kwizzu.com/

Provjerno - radi.
10.02.2013 | 11:01
Ima i u App store za 4-5$ dobrih aplikacija, convertera i grab video
  • matx
  • Posjetitelj
10.02.2013 | 13:24
OK, evo ovako.. ovaj keepvid izgleda u redu ali bi htio da je baš integriran kao opcija za skidanje pokraj videa, kwizzu mi je odličan, ali vidim da radi samo na youtube..
Za plačanje 4-5 $ možda nije puno, ali ako ima besplatnih prije bi to.. (inače sam od onih koji u životu nije dao ni kunu za neki software:whistle: )
10.02.2013 | 13:55
Ovako ja to radim koristeci browser i besplatni VLC player.

1. Pronadje se na YouTube zeljeni video i on normalno zaplaya u browseru
2. Iz adresne trake kopira se URL
3. Digne se VLC i otvori File/Open Network, pa se na otvorenom dialogu pastea kopirani URL i klikne na Open gumb
4. Nakon sto video krene zaustavi se play i otvori Media information CMD-I (Menu Window/Media Information)
5. U General tabu tog prozora (na dnu) pronadje se polje Location i kopira ponovo "pravi" URL.
6. Sa novokopiranim URLom se vrati u novi tab browsera i taj URL se pastea u address bar. U vecini slucajeva zapocinje play videa unutar browsera. Taj play se zaustavi pa se desnim klikom misa na prozor od videa dobije mogucnost Save As Video. Kod imenovanja treba mu dodati nekakvu kompatibilnu ekstenziju za WebM HTML5 video. Ja stavim MKV i sve stima. Taj MKV file se normalno kasnije playa.

U slucaju da play unutar browsera nije krenuo, video se moze skinuti streamanjem kroz VLC na nacin:
4. Nakon sto video krene zaustavi se play.
5a. Otvori se Menu opcija File/Streaming-Exporting Wizard te se odabere Transcode/Save-to-file
6a. Dalje je potrebno slijediti wizard, jedino sto se mora paziti na transcode prozoru da se ne ukljucuje transkodiranje ni videa niti audia.
7 Na kraju treba izabrati encapsulation format. Odabere se MPEG4/MP4 i prilikom save filea dodati MP4 ekstenziju

Mana ovog drugog rjesenja je da za potpuno preuzimanje video filea moramo cekati real playtime videa.
10.02.2013 | 17:41
matx kaže:
(inače sam od onih koji u životu nije dao ni kunu za neki software:whistle: )

I još se time hvališ...
  • mileni
  • Posjetitelj
10.02.2013 | 18:06
Osim ukoliko ne koristis samo free software, ja se time ne bih bas hvalio
10.02.2013 | 19:22
Hehe, sad je jasnije zašto još ima Leopard.
10.02.2013 | 19:27
MacTubes,i za gledanje,i za skidanje..i Besplatan...
10.02.2013 | 20:21
a zna li tko šta se desilo s integriranom opcijom u Safariju (window/activity)? meni već valjda pola godine (ako ne i više) to ne radi - naprosto prestalo...
10.02.2013 | 20:38
da ne bude Off....meni je najbolja varijanta za skidanje svakog Videa u browseru,ne bitno koji je sajt.....preko Firefox-a i njegovog plugina..Video Downlaod Helper....ili za Operu... Flash Video Downlaoder
  • matx
  • Posjetitelj
10.02.2013 | 21:04
Hvala na pomoći

Leopard imam za sad još samo zato jer Mac OS koristim tek možda 2 tjedna.. pa ću korištenjem tek vidjet šta mi ne odgovara i po potrebi mijenjat!
10.02.2013 | 21:11
Ne kužim ljude koji su skloni koristiti piratizirani software, a pogotovo za tako banalnu stvar kao što je download videa s jubito-a.

Pa boookte, imaš milijun online servisa gdje samo trebaš copy paste link, i video ti se skida...

uf...
10.02.2013 | 21:12
Matx, smatraj ovo posljednjim upozorenjem. Na jabučnjaku to nije nešto čime se možeš hvaliti, nego samo sramiti. Idi se hvališi krađom negdje drugdje.
  • matx
  • Posjetitelj
10.02.2013 | 21:17
Evo maknuo sam ono šta sam napisao jer i ni nije baš tako.. nisam ni imao namjeru skinut neki software koji se plaća nego samo da mogu skinuti video na način koji mi odgovara.. Zapravo mi treba par osnovnih programa i više ništa ni ne tražim od kompjutera..

Shvaćam, nije u redu to šta sam napisao, ali kad ljudi odma počnu pisat da koristim ukradeni software, a uopče to zapravo nisam ni rekao, pa onda ja dajem kontru jer eto morao sam, sorry.
10.02.2013 | 21:55
Finn kaže:
a zna li tko šta se desilo s integriranom opcijom u Safariju (window/activity)? meni već valjda pola godine (ako ne i više) to ne radi - naprosto prestalo...

Media info u VLC-u ( kako sam prije napisao) ti daje istu informaciju kao i Safari activity windwow u prijasnjim verzijama.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 27 minuta
  • drpongrac23: Sutra macOS Tahoe!
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?