Katalogiziranje fotki
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Katalogiziranje fotki

01.07.2005 | 21:30
Scenarij:

Ima se gro fotki - što digitalnih, što klasičnih koje će ići u skeniranje.

Treba se:
Neki program/aplikacija koja će omogučiti katalogizaciju i brzo pretraživanje istih. Obradu, barem površnu - no to nije bitno toliko. Najvažnije je pretraživanje po keywordu ili datumu, te mogućnost ubacivanja keyworda i inih podataka u batch načinu.

Veliki bi plus bio da postoji i Server verzija programa - koja bi išla na server s kojeg bi svi u mreži mogli povlačiti što im treba.

iPhoto zbog serverskih mogućnosti otpada pa ostaje što?

Mutno mi u glavi dva programa još sa v.9 OSa, no ne mogu ih se sjetiti. Google bi učinio svoje bez problema - no ja želim čuti konkretne primjedbe od vas koji ste koristili (na OS X i OS 9 mrežama) neku od zadnjih inačica...

Svaka preporuka je dobrodošla. Hvala!
  • troublemaker
  • Posjetitelj
01.07.2005 | 22:03
Pogledaj Cumulus (www.canto.de) ili Portfolio Server (www.extensis.com)
02.07.2005 | 03:58
Za moje skromne potrebe dovoljan je iView MediaPro, ali nemam pojma kako i da li se uopće može koristiti na mreži.
02.07.2005 | 04:32
Vanjuška je napisao:

Svaka preporuka je dobrodošla. Hvala!

Extensis Portfolio Server.
Trenutna je verzija 7.
02.07.2005 | 16:00
Cumulus sve lošije radi sa svakom novijom verzijom, Extensis Portfolio se zbrejka sa svakim updateom sistema... Ta dva programa bih preporučio do prije par godina, ali danas ne.

iView Pro je super za male i srednje potrebe, a vrlo skalabilna opcija je Reaction Image Portal http://www.reaction-group.com/html/products/netx.html.
03.07.2005 | 19:05
Ja ti imam program Photo Station. Verziju 4.0
Dobio sam ga kada sam kupio digitalni Nikon. Kad ga instaliraš \"težak\" je nekih 40 MB, znači, nije niti malo.
Ima neke sitne mogućnosti obrade, ali to je zanemarivo.
Inače je program ok, ali sam ga ja makao, jer koristim Nikon Wiew browser, koji mi je praktičniji, ali nema nikakve mogućnosti uticaja za fotografiju, iako daje podatke u kojoj je verziji Photoshopa slika obrađena, ekstenziju i da li je rgb ili cmyk.
Eto, ja ti imam to.
03.07.2005 | 20:52
istina, mislio sam na Cumulus i Portfolio.Znam za Cumulus da je vec teska egzotika, jer sam ga fakat vidio na jako malo mjesta. Portfolio je ipak rasireniji. No bio je odlican dok ga Extensis nije kupio - a oni malo previse brljaju sa svojim proizvodima u zadnje vrijeme.

iView Media Pro nije los izbor, ali mi ne omogucava brz pregled na serveru, makar preko web sucelja, sa downloadom kvalitetne fotke pritiskom na gumbic. Dakle, sto laksu dostupnost dummy userima a sa centralnim mjestom otkud bi povlacili organizirane fotke.

Portfolio mi se cini jedinim rjesenjem, bar po mojim prijasnjim iskustvima s njim.
Gandalfe, daj molim te malo detaljnije o tim brejkanjima - ono izadje 10.4.2 i velike su sanse da nece raditi na serveru do novog updejta? Cudno mi je to, no boze moj, radi se o Extensisu
  • ozren
  • Posjetitelj
03.07.2005 | 21:58
iView media - iz kataloga mozes automatski napraviti HTML galeriju, automatski ti napravi tumbnailove a velicinu originala mozes ostaviti kako je ili podesiti i eto ti slike kikom na gumb i pregleda preko web-a....
04.07.2005 | 11:35
Vanjuška:

Pročitaj komentare na http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/18133

pa probaj groups-beta.google.com/groups?q=extensis...;sa=N&tab=wg

biti će ti jasnije.
05.07.2005 | 02:49
Gandalf - hvala

Ozren - I meni je palo to na pamet - vec sam davno koristio publish to web opcije iz iViewa - pa bi se dalo sve puknuti na interni server - pa neka pristupaju preko bookmarkanog IPa.

No ima jedan problem - pretrazivanje po sadrzaju, imenu, datumu, bilo cemu...

To me doista jako muci - pa mozda na kraju zavrsim sa skriptom kojom bi uploadao sve fotke svima u iPhoto folder a taj folder excludao iz backup skripti.
Ma, nisam pametan...
26.08.2005 | 10:19
e davno je to bilo..vidim tek sad...
ja sam si nabavila portfolio 7,i mogu ti reci da mi je okay...fale mi neke stvarcice, neke idu na zivce, ali je najbolji programcic za katalogiziranje s kojim sam se dosad srela...
nemam pojma za sta si se odlucio, ali ako si nasao neki bolji od ovog, slobodno javi
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 22 sati
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.62 Seconds

Provided by iJoomla SEO