Katalogiziranje fotki
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Katalogiziranje fotki

01.07.2005 | 21:30
Scenarij:

Ima se gro fotki - što digitalnih, što klasičnih koje će ići u skeniranje.

Treba se:
Neki program/aplikacija koja će omogučiti katalogizaciju i brzo pretraživanje istih. Obradu, barem površnu - no to nije bitno toliko. Najvažnije je pretraživanje po keywordu ili datumu, te mogućnost ubacivanja keyworda i inih podataka u batch načinu.

Veliki bi plus bio da postoji i Server verzija programa - koja bi išla na server s kojeg bi svi u mreži mogli povlačiti što im treba.

iPhoto zbog serverskih mogućnosti otpada pa ostaje što?

Mutno mi u glavi dva programa još sa v.9 OSa, no ne mogu ih se sjetiti. Google bi učinio svoje bez problema - no ja želim čuti konkretne primjedbe od vas koji ste koristili (na OS X i OS 9 mrežama) neku od zadnjih inačica...

Svaka preporuka je dobrodošla. Hvala!
  • Anonimac
  • Posjetitelj
01.07.2005 | 22:03
Pogledaj Cumulus (www.canto.de) ili Portfolio Server (www.extensis.com)
02.07.2005 | 03:58
Za moje skromne potrebe dovoljan je iView MediaPro, ali nemam pojma kako i da li se uopće može koristiti na mreži.
02.07.2005 | 04:32
Vanjuška je napisao:

Svaka preporuka je dobrodošla. Hvala!

Extensis Portfolio Server.
Trenutna je verzija 7.
02.07.2005 | 16:00
Cumulus sve lošije radi sa svakom novijom verzijom, Extensis Portfolio se zbrejka sa svakim updateom sistema... Ta dva programa bih preporučio do prije par godina, ali danas ne.

iView Pro je super za male i srednje potrebe, a vrlo skalabilna opcija je Reaction Image Portal http://www.reaction-group.com/html/products/netx.html.
03.07.2005 | 19:05
Ja ti imam program Photo Station. Verziju 4.0
Dobio sam ga kada sam kupio digitalni Nikon. Kad ga instaliraš \"težak\" je nekih 40 MB, znači, nije niti malo.
Ima neke sitne mogućnosti obrade, ali to je zanemarivo.
Inače je program ok, ali sam ga ja makao, jer koristim Nikon Wiew browser, koji mi je praktičniji, ali nema nikakve mogućnosti uticaja za fotografiju, iako daje podatke u kojoj je verziji Photoshopa slika obrađena, ekstenziju i da li je rgb ili cmyk.
Eto, ja ti imam to.
03.07.2005 | 20:52
istina, mislio sam na Cumulus i Portfolio.Znam za Cumulus da je vec teska egzotika, jer sam ga fakat vidio na jako malo mjesta. Portfolio je ipak rasireniji. No bio je odlican dok ga Extensis nije kupio - a oni malo previse brljaju sa svojim proizvodima u zadnje vrijeme.

iView Media Pro nije los izbor, ali mi ne omogucava brz pregled na serveru, makar preko web sucelja, sa downloadom kvalitetne fotke pritiskom na gumbic. Dakle, sto laksu dostupnost dummy userima a sa centralnim mjestom otkud bi povlacili organizirane fotke.

Portfolio mi se cini jedinim rjesenjem, bar po mojim prijasnjim iskustvima s njim.
Gandalfe, daj molim te malo detaljnije o tim brejkanjima - ono izadje 10.4.2 i velike su sanse da nece raditi na serveru do novog updejta? Cudno mi je to, no boze moj, radi se o Extensisu
  • Anonimac
  • Posjetitelj
03.07.2005 | 21:58
iView media - iz kataloga mozes automatski napraviti HTML galeriju, automatski ti napravi tumbnailove a velicinu originala mozes ostaviti kako je ili podesiti i eto ti slike kikom na gumb i pregleda preko web-a....
04.07.2005 | 11:35
Vanjuška:

Pročitaj komentare na http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/18133

pa probaj groups-beta.google.com/groups?q=extensis...;sa=N&tab=wg

biti će ti jasnije.
05.07.2005 | 02:49
Gandalf - hvala

Ozren - I meni je palo to na pamet - vec sam davno koristio publish to web opcije iz iViewa - pa bi se dalo sve puknuti na interni server - pa neka pristupaju preko bookmarkanog IPa.

No ima jedan problem - pretrazivanje po sadrzaju, imenu, datumu, bilo cemu...

To me doista jako muci - pa mozda na kraju zavrsim sa skriptom kojom bi uploadao sve fotke svima u iPhoto folder a taj folder excludao iz backup skripti.
Ma, nisam pametan...
26.08.2005 | 10:19
e davno je to bilo..vidim tek sad...
ja sam si nabavila portfolio 7,i mogu ti reci da mi je okay...fale mi neke stvarcice, neke idu na zivce, ali je najbolji programcic za katalogiziranje s kojim sam se dosad srela...
nemam pojma za sta si se odlucio, ali ako si nasao neki bolji od ovog, slobodno javi
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 42 minuta
  • Bertone: Ma to sa diktiranjem je pušiona, nevezano za poruke nekidan vozim mamu doma i trebam nešto ženu pa je pokušam nazvati no auto ponavlja da ne razumije,... na kraju sam morao reći mami da malo zašuti :D
  • smayoo: Ne smiješ diktirati kako normalno pričaš. Kad se priča usporeno i jasno razdvaoja riječi, točnost je ≥90%
  • smayoo: :-D
  • Bertone: Znam, zato često i dobijem haiku od poruka :D
  • smayoo: Diktiraj poruke u vožnji. Radi sve bolje.
  • Yonkis: Bertone, ne mogu, vozim. :)
  • Bertone: Eto današnje mladeži, vozi i piše poruke,... ajd se sad sam kazni :)
  • Yonkis: "obaviti", pobjeglo mi, naletio sam na šaht u vožnji.
  • Yonkis: Kloba, ne možemo ti ga MI aktivirati, to moraš sam bavi
  • Kloba: Pozdrav ekipa ima neki znalac da mi aktivira whats app?
  • smayoo: A propos smještanja konektora... :P
  • smayoo: U Beogradu ulazi stari deda sa štapom, klimavo i s mukom u gradski autobus, obrati se vozaču: "Mladiću reci mi gde bih mogao da smestim kosti...?", a vozač na to skoči ljutito: "Nemoj da tebi Kosta smesti!" :D
  • Bertone: Bolje i straga nego kad ga Apple smjesti ispod :D
  • jura22: I smjestila ga straga.
  • smayoo: To je sve EU standardizirala na USB-C. :D
  • jura22: Izgleda da mora biti više od dva konektora!
  • jura22: Landtag Brandenburg ih ke nabrojao: Gejevi, lezbijke, androgini, birodne osobe, trans muškarci, trans žene, rodno promjenjive osobe, rodno kvir osobe, interseksualne osobe, interseksualne žene, interseksualni muškarci, transseksualne osobe, transseksualne žene, transseksualni muškarci, trans osobe, transmuške osobe, transženske osobe, rodno fluidne osobe, panrodne osobe, osobe s dva duha (
  • jura22: Misliš da se smiju stavljati samo muški ili ženski konektori?
  • smayoo: :D
  • Riba: Po muskim i zenskim konektorima.
  • jura22: Zašto ženski robot mora imati sise? U stvari, zašto uopće postoje muški i iženski roboti? Kako ih tazlikovati?
  • smayoo: @bbosnjak, otvori temu u forumu pa pitaj da ti se jave jabučari iz Zagreba ili okolice koji imaju monitor iz te generacije da probaš s njihovom ciglom
  • smayoo: Aha, to ima vanjsku ciglu za napajanje? Pa da, onda svakako treba probati s drugom ciglom prije ikakvog servisa.
  • jura22: Sumnjam. Rekoi su neka nabavim nateriju i onda je budu zamijenili. U stvari, trebao sam je nabaviti, sam zamijeniti i inda njima odnjeti novce.
  • dpasaric: Za Cinemu 23 prvo provjeri da nije samo napajanje, 90% slučajava bude to.
  • Riba: Vjerojatno su pretrpani poslom kao i svi.
  • jura22: Vidim hvalite RAM servis. Ja sam ih pitao za promjenu baterije pa su poceli kolutati s ocima. Kao da su me htjeli otpiliti.
  • jura22: Jok, Ludbreg je centar svijeta.
  • bbosnjak: Jbg. mi Zagrebčani mislimo da smo u cetru svijeta. Hvala na linku.
  • Riba: Kad ljudi ne kazi lokaciju obicno se radi o Zagrebu. :) U tom slucaju preporuka za [link]
  • Riba: A gdje se nalazis?
  • bbosnjak: Imam Apple Cinema Display 23-Inch. Radio je ok do prije mjesec dana i prekrasan je. Imao je jednu crtu mrtvih pisela po sredini ali koga briga kad je tako elegantan i dobru sliku ima. I onda je prestao raditi. Ima li igdje servis koji bi to mogao pogledati i možda popraviti ili bi to možda netko udomio pa se time pozabavio. Ne mogu se natjerati da ga odnesem na glomaznni otpad ko da je neki šte
  • smayoo: [link]
  • Pongy75: Meni se čini i jedno i drugo, app šema. A vaditi se na bilesnu djecu, ako je to uopće istina je krajnje bezobrazno. Ovo mjesto nikad nije bila takva zajednica.
  • drlovric: Ja sam slab na djecu i radio bih pomogao i u ovom konkretnom slucaju. Vec sam to radio ovdje. Samo nisam shvatio kakvu pomoc on ocekuje konkretno. Da skupimo pare za M4 ili da mu ga nekako nadjemo unutar njegovog budzeta. Taj dio mi nije jasan...
  • Pongy75: Napad je najbolja obrana - kad te uberu!
  • Sarek: I stvarno mu nitko nije ništa loše napisao, a on je odmah krenuo u neke obrambene teze
  • Sarek: Meni je isto bilo čudno da na jasno postavljeno pitanje krenu traktati nečega što nema veze s pitanjem. Dva su moguća scenarija ili se čovjek pogubio u svemu i samo se krivo izrazio ili je stvarno neka muljaža. U svakom slučaju trebalo bi objašnjenje od dotičnog člana ili ako je ovo drugo u pitanju neka admini reagiraju
  • jura22: Tu je pitao nesto za MacMini M4 > M4 Pro
  • jura22: [link]
  • Pongy75: Avioni, milioni. kamioni
  • matijazx: -- to je bila prevara. Kolega forumaš mu je htio posuditi svoj Mac, al ovaj nije htio. Scammer.
  • Pongy75: Malo popratiti postove, sve je bez logike. Šarena priča, ima svega.
  • jura22: 8.2.2025. Pise da je sve prebacio s M4 na M4 Pro, ne znam tko je ovdje lud?
  • jura22: Cijela prića je čudna. Pošto se radi o bolesnom djetetu ne želim griješiti dušu.
  • marioart: izgelda da je obrisana... ja sam se ponudio za pomoc dvaput, ali sam izignoriran... cudna situacija
  • jura22: Gdje je tema o M4 MM za onu curicu?
  • Gjuroo: @Yonkis: Otvori temu... :D
  • Yonkis: Zašto su plavuše a onda nakon njih riđokose tako upečatljive?
  • smayoo: RIP :(

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.59 Seconds

Provided by iJoomla SEO