Adressbook problem - dupla imena
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Adressbook problem - dupla imena

09.01.2013 | 19:34
ne znam zašto, ali kod nekih kontakata mi se dešava sljedeće:
kad upišem samo ime, a prezime ostavim prazno nakon nekog vremena mi se ime udupla, tj. pojavi se i kao prezime - i to samo kod nekih kontakata. (!?)

ima li itko iskustva s tim bugom i može li se to riješiti?
radi se o Snow Leopardu (10.6.8).
09.01.2013 | 21:10
Meni se to dogadja samo na jednom kontaktu i to od tate (pise Tata Tata) , a recimo kod mame se to nije nikad desilo. Ja to s vremena na vrijeme prepravim i bude dobro. Nisam nasao uzrok.
09.01.2013 | 21:14
nevjerojatno - i meni se identično s tim istim nazivima (tata i mama) desilo, ali i s još nekim drugima.
09.01.2013 | 21:22
Ozbiljno niste skužili što je?

Stvar je u iPhoneu (ili drugom uređaju) koji ne podržava iCloud i onda ne može sinkati adrese iz njega direktno nego iz lokalnog Address Booka, a onda moraju postojati dvije paralelne baze ako želite imati kontakte iz iClouda na telefonu.
09.01.2013 | 21:26
Meni se to isto počelo događati otkako sam na iPhone4 instalirao iOS 6, koji automatski u kontakte "ubacuje" moje frendove sa Facebooka. Pošto većinu frendova sa Facebook-a imam odprije umemorirano u kontakte, dešavaju mi se dupli kontakti i imena, ili su mi se na istom kontaktu podupla ime. U pravilu sam to riješio da sam izbrisao stare kontakte, i zadržao one koji su se ažurirali preko Facebook-a
Ako imate iPhone sa iOS 6, onda je možda i kod Vas isti problem. Nisam sasvim siguran da sam u pravu, nagađam, ali i mene interesira točan uzrok.
Eh, vidim da me Davor pretekao, ali ostaje moje pitanje: Da li to ima neke veze sa kontaktima iz Fejsa ?
09.01.2013 | 21:30
dpasaric kaže:
Ozbiljno niste skužili što je?

Stvar je u iPhoneu (ili drugom uređaju) koji ne podržava iCloud i onda ne može sinkati adrese iz njega direktno nego iz lokalnog Address Booka, a onda moraju postojati dvije paralelne baze ako želite imati kontakte iz iClouda na telefonu.

Sori, nije tak. iP4 (iOS 6.01), macbook air, 10.8.2, sve se sinca ISKLJUČIVO preko iClouda, pa se s vremena na vrijeme dogodi i meni ista stvar.....
Bit će neka buba, a nije VW....
10.01.2013 | 00:12
@Davor: nije stvar u iPhoneu, meni se to događa na Macu, bez ikakvog iPhonea.
@Jedro: ne duplaju mi se kontakti nego unutat kontakta mi se ime udupla u prezime ako prezime ostavim prazno.
10.01.2013 | 01:15
Meni se za sada nije dogodilo ništa slično premda imam kontakata s praznim prezimenom, iPhone iOS 6.0.2 i Mac OS X 10.8.2.

No, kad je u pitanju iCloud i kontakti lokalni na Macu, onda može doći do dupliciranja. Za sve one koji imaju kontakte samo na iCloudu bilo bi pametno da si naprave i kopiju lokalno na Macu. Ukoliko nemate u listi u lijevom stupcu kontakte pod "On My Mac" onda prvo treba u Contacts Preferences pod Accounts dodati taj račun, a zatim samo povući sve kontakte ili grupe sa iClouda na njega. Contacts će na taj način povezati kontakte, u svakom će se pojaviti "cards On My Mac / iCloud" pa se neće više duplicirati čak ni kad se odabere na vrhu All Contacts.

Na ovaj način, čak i ako se greškom izbrišu svi kontakti na iCloudu ostat će nedirnuti ovi lokalni na Macu. Ima to i negativnu stranu jer se lokalni kontakti ne obnavljaju prema promjenama na iCloudu, ali za svaki promjenjeni ili dodani kontakt nestane "cards On My Mac / iCloud" dok se ne povuče ponovo s iClouda na lokalni ili obrnuto.

Ja sam u početku imao jedne kontakte na iPhoneu, a druge lokalno na Macu. Nakon spajanja na iCloud (prvo iPhone, a onda Mac) ručno sam ih ispravio da sve paše na iCloudu, a zatim sam prvo izbrisao sve lokalne kontakte i onda ih ponovo povukao sa iClouda da bi se spojili i time prestali pokazivati duplo.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 31 minuta
  • drpongrac23: Sutra macOS Tahoe!
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?