Umjesto Ø, u tekstu mi se pojavljuje ?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Umjesto Ø, u tekstu mi se pojavljuje ?

27.11.2012 | 19:47
Radim na tekstu u Firefoxu. Umjesto traženog promjera (znaka Ø), na web stranici se pojavljuje znak ?.
Da li znate što trebam napraviti?

Hvala
28.11.2012 | 11:02
Možeš li pojasniti što točno znači da "radiš na tekstu u Firefoxu"? Web stranicu ili što? Vjerojatno je problem u postavljenom encodingu ali je teško reći bez dodatnih informacija.
28.11.2012 | 15:16
Upisujem podatke za web jedne firme na njihovu web stranicu. Oni imaju aplikaciju na ASP.netu. Tekst mi je u standardnom formatu (System Preferences > Language > Hrvatski i ispod Hrvatskog Engleski).
  • mileni
  • Posjetitelj
28.11.2012 | 15:42
Encoding stranice nije dobro podesen. 99%. A ako koristite bazu podataka, vjerojatno je tu problem. To trebate rijesiti sa onim tko vam je pravio aplikaciju, neka provjeri kako je podesen text encoding za text area u koji ukucavas text.
No ukoliko se takva stvar dogadja samo i iskljucivo u firefoxu (obavezno isprobaj i druge browsere), onda je do ff-a, a ne programera. Inace je ff imao problema sa prikazima odredjenih znakova u davnoj proslosti. Oprobaj izguglati pa provjeri.
28.11.2012 | 18:31
A što će ti taj simbol?
28.11.2012 | 19:13
Pa s krizom koja vlada, taj se simbol sve češće javlja i upotrebljava za prikaz stvarnog stanja.
28.11.2012 | 23:08
To nije nula, nego prekriženo slovo O.
28.11.2012 | 23:32
To je znak "fi", dakle promjer. Web od te firme valjda prodaje cijevi ili nešto slično, gdje se mjera izražava promjerom, koji se označava tim znakom.
29.11.2012 | 00:56
U pravu ste, to može biti oznaka za promjer, kao npr. Kopča bijela Ø22 mm, no isto tako i matematički simbol za prazan skup, a prazan skup daje asocijaciju na prazan novčanik...
29.11.2012 | 01:26
Definitivno encoding i to mi se čini Win1250 bi moga biti u pitanju. Znam kad sam konvertirao podatke za jednu firmu sa Maca na Windowse i to sa MacOS 9 čiji encoding je podržavao znak Ø u Windows 1250, fi je jednostavno ispario pošto 1250 ne sadrži taj znak. Kod njih je to baš bilo lako uočljivo pošto im je pola artikala imalo ø u nazivu.

Usput, ja ovo kuckam na iPadu. Hr tipkovnica na slovu O nema fi, ali kad se prebacim na En(us) iznad slova O ima masu tih jajolikih znakova kao recimo OŌÕÓÖÔÔ i naravno Ø. Probaj u Safariju. Može biti i da sever krivo tumači FF pa probaj promijeniti user agent u browseru. Ja recimo ak želim koristiti Yahoo mail iz novog Safarija obavezno moram prebaciti user agent na nešto drugo, Operu recimo.
29.11.2012 | 14:34
Pa zar FI nema okomitu crtu?
29.11.2012 | 14:54
zabac kaže:
Pa zar FI nema okomitu crtu?

Ne. Simbol sa okomitom crtom je protok topline, fi je sa kosom.
29.11.2012 | 16:27
Phi_uc_lc.png

Zar to nije to?
29.11.2012 | 16:47
Ne. To je grčko slovo fi. U strojarstvu se krug prekrižen kosom crtom zove "fi", a u kotiranju (i specificiranju) označava promjer, tj. daje do znanja da je određena mjera - kružna.

Veliko grčko slovo "FI" (ovo s lijeva u tvom postu) je u fizici obično oznaka za tok (fluks) - toplinski, magnetski, materije...
29.11.2012 | 19:39
OK, ovo u naslovu je slično grčkom slovu, ali nije fi (phi). Prva pomisao je bila slovo jednog od sjevernih naroda (norvežani mislim).
Inače simbol s okomitom crtom nije simbol, već slovo grčke abeceda (koja je sigurno starija od bilo kojeg poimanja tokova). -> ovo ide Daria. LOL
29.11.2012 | 20:06
Ha, gle, ako i nije isti znak, onda je vrlo sličan... Mislio si na ovo: Øø (alt+O i alt+shift+O)? Ali mislim da po unicode ima poseban kôd za simbol promjera.
29.11.2012 | 20:55
zabac kaže:
OK, ovo u naslovu je slično grčkom slovu, ali nije fi (phi). Prva pomisao je bila slovo jednog od sjevernih naroda (norvežani mislim).
Inače simbol s okomitom crtom nije simbol, već slovo grčke abeceda (koja je sigurno starija od bilo kojeg poimanja tokova). -> ovo ide Daria. LOL

Ha, moje znanje grckog alfabeta se vecinom bazira na Krautu (Strojarski prirucnik) tako da nisam neki strucnjak .
Mene je ucilo da je slovo (krivo sam rekao simbol) FI=Q/t, tj. toplinski tok, prolaz topline. I pise bas FI , a ne phi.
30.11.2012 | 07:48
Nisam još uvijek ništa složio. S Øø (alt+O i alt+shift+O) sam dobio tražene simbole u Firefoxu na Macu, ali kada bih to sve snimio, pojavio se opet ?.
Morati ću reći kolegama da stave znak Ø u Windowsima.
  • mileni
  • Posjetitelj
30.11.2012 | 12:24
Jesi probao sa drugim browserima? Ako i sa njima ne radi, do encodinga je, pa javi programerima da to rijese.
30.11.2012 | 13:04
Reći ću programerima. Do sada nitko to nije javio. Problem je što ja radim na MacOSu, a ostali zaposlenici na Windowsima.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 sati, 31 minuta
  • Yonkis: hal9000 misliš o norovirusima? Srećom besparica me opet spasila pa nisam na kruzerima :j
  • hal9000: Danas čujem ekipu kako priča o nekim virus killer-ima. Može mi netko objasniti što je to? :D
  • imjasminh: Prodano kolegi s foruma.
  • imjasminh: 750 eur - [link]
  • Yonkis: Moram priznati da je ovo dobro odrađena aplikacija: [link]
  • imjasminh: Pozdrav svima! Prodajem Apple Watch Ultra 3, 49mm Black Titanium, račun garancija. Nije ni 2 mjeseca star, bacite pogled na oglase: [link]
  • dpasaric: I previše su ih prodali s obzirom na sve... oko 600.000
  • user: pa se nije dobro prodavao
  • user: Apple Vision je očito preskup bio
  • Riba: Bas glupost od hardvera.
  • Yonkis: Ok, i nije to neuspjeh, nešto su naučili iz toga, nadam se.
  • Riba: RIP Apple Vision. - [link]
  • drlovric: Lijepo [link]
  • dpasaric: Kao jako su zabirnuti za tvoju privatnost, a istovremeno s druge strane čini sve da je potkopaju...
  • Yonkis: Ova opcija neće nikada biti dostupna u EU ili...? [link]
  • Yonkis: The iOS 26.4.2, iPadOS 26.4.2, iOS 18.7.8, and iPadOS 18.7.8 updates that Apple released today address a security vulnerability that the FBI recently used to extract Signal message previews from an iPhone even after the app was deleted.
  • drlovric: Ja sam zadnji put cuo nikada da mi neko kaze, jao jest mi spor SSD na Mac :) To samo forsiraju ovi YT recenzenti. Nama normalnim smrtnicima totalno nebitna stavka na modernim M Macovima...
  • Yonkis: Zato jer mac diktira koliko će brzo SSD raditi. Ako radi max onda ce se i trošiti max. Ovako radi laganica pa traje dulje. Ovo pričam iz guzice. Možda ima smisla.
  • ZoPaj: mjerim s blackmagic disk speed test: mac studio m4 1tb disk 6380 mb/s read, 5200 write vanjski tb5 samsung 9100pro 4tb u acasis 80gps 6430 mb/s read, 6000 write znači vanjski brži od ugrađenog mac ssd
  • jura22: Uz TB5 i dobro kućište dobiju se velike brzine prijenosa podataka, ne kao interni SSD (otprilike duplo manje).
  • jura22: RAM se ne da "odlemiti" jer je sastavni dio SoC-a.
  • Ender: @cavarovobrdo: ... ili barem SSD.
  • cavarovobrdo: Nadam se da će novi CEO odlemiti RAM ;)
  • cavarovobrdo: Muštuluk: John Ternus to become Apple CEO
  • imenso: John Ternus novi CEO
  • CoffeePod: @yonkis jos me macOS 26 nije vidio a tko zna hoce li 27. Sequioa mi je toliko dobra da nemam razloga updejtati, a cijela prica sa Liquid Glass mi je odvratna.
  • Yonkis: The upcoming macOS 27 release will be compatible with Apple silicon Macs only.
  • dpasaric: Možeš uz search naći svaki
  • dpasaric: Pa zadnji intervju je na naslovnici, a ostali raspršeni tijekom godina
  • Ender: @dpasaric: a gde su ti razgovori? mislim gde se mogu naci?
  • Performita: Omogućuje lako postavljanje novih uređaja, sigurnost podataka i poslovni email bez velikog IT odjela. Cilj je da tvrtke rade jednostavnije i sigurnije na Apple uređajima.
  • drlovric: U cemu je fora sa ti Business? Imamo li mi mali smrtnici neku korist od toga ili je to samo za velike tvrtke?
  • Performita: Kalimera, Dobro jutro... ovo za Apple Business rolls zvuči kao izvrsna vijest!!!
  • Borisone: Apple Business rolls out to 200 countries today - brace for impact - even Croatia!
  • Yonkis: iOS 26.4.1 and iPadOS 26.4.1 This update has no published CVE entries.
  • stefanjos: Treba mi as u rukavu kada me netko pita gdje da ide haha :D
  • smayoo: Ima ih nekoliko koji se oglašavaju kao iPhone serviseri, nijedan mi nije baš ulio povjerenje, ali nemam neposrednih loših iskustava.
  • stefanjos: gdje nositi iphone na popravak u rijeci kada nema jm elektronike?
  • Yonkis: @smayoo Nema na čemu, evo ja upisah.
  • smayoo: @Yonkis, evo, otključano, hvala na upozorenju!
  • dpasaric: Booo?
  • Yonkis: “ Lažu li nas :) ...nastavak sa vikalice.” - tema zaključana a zadnji post završava sa pitanjem?
  • smayoo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs braćo! I sestre!
  • zoranowsky: Sretan Uskrs!
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Miro Spiro: sretan Uskrs
  • user: da bar je propao kao što su Microsoft i ostali predviđali, hvala što si pokrenuo najgori trend u techu Steve.
  • Yonkis: [link] Who’s in Apple’s top 10? Here’s the full list of the most influential people of all time
  • Yonkis: [link] netko fino složio povijest svih modela iPhonea, jako lijepo.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.63 Seconds

Provided by iJoomla SEO